Det er onsdag og det er endnu engang tid til en “Wednesdays Whisky”. Jeg holder meget af, at fejre at vi nu er halvvejs på ugen. Så skål – dog ikke i whisky men i bourbon fra Bulleit. En Kentucky Straight Bourbon, som kan købes til billige penge…

Når jeg snakker om bourbon og forslår det som en dram med min kammerater, tænker de ofte Jim Beam – det er sådan set forståeligt nok men bourbon er meget mere end det. Lige som med whisky findes der naturligvis et hav af producenter og de har forskellige udgaver. Hvis du gerne vil smage noget, som er en kende bedre end standard, så kig efter “Small Batch”, så er du på rette spor.

Wednesdays Whisky: Bulleit 10 års Small Batch
Smuk dag i Kødbyen…

Historien om Bulleit

Bulleit Bourbon har eksisteret siden 1830’erne og blev den gang drevet af Augustus Bulleit. Idag er det Tom Bulleit som driver ét af de største destillerier indenfor bourbon der findes. De er verdens kendte, og har de seneste år for alvor indtaget det danske marked. For nogle uger siden postede jeg lidt omkring deres Rye udgave på Whiskytossen, som er mit “andet jeg”. Det blev modtaget ret godt – det fortæller lidt om, at Bulleit er populær.

I deres Rye havde jeg lavet den som en cocktail, hvilket fungerer ret godt. Jeg vil også påstå, at deres “standard” fungerer bedst i cocktails. De kan naturligvis nydes neat, men hvis du vil have en neat Bulleit, så synes jeg denne Bulleit 10 års Small Batch er værd at overveje.

Duft, smag og vaule for money

Når vi snakker bourbon kan du næsten altid godt forvente noget sødme. I denne er der masser af karamel, vanilje og et let “ristet” udtryk. Den har også duft af citrus og efter lidt tid kan du ane kirsebær. I munden er den blid og selv om den har 45,6 % bliver du ikke blæst bagover, heller ikke selv om, at du er lidt ny i gamet omkring bourbon – bare rolig. Den smager af vanilje, det kan du godt regne med når vi snakker bourbon, det kommer nemlig fra deres fade. Men den har også noter af krydderier igen samt peber. Eftersmagen er ofte det, som jeg elsker aller mest når jeg nyder en dram. Den slutter af med noter af tørret frugt.

Prisen ligger på ca. 300 kr. hvilket er helt fair. Hvis du gerne vil i gang med bourbon, så er det her et fint sted af starte. Hvis du gerne vil smage en udgave, som er lidt mindre sødmefuld, så gik efter deres Rye, som bestemt er værd at overveje.

Skål og glædelig Wednesdays Whisky.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar