“Nu det jul igen, og nu det jul igen” – Yes yes, vi kender rutinen, det er hjerternes fest og der skal hygges. Jeg holder faktisk vildt meget af det, men jeg døjer altid med at finde nogle ønsker. Sådan tror jeg flere har det. Hvis du som mand mangler inspiration, så har jeg derfor fundet en del gode bud til dig her. Er du derimod kvinde, så er der god inspiration at hente til din mand, og hvem ved, måske er der også noget, som du synes godt om? God fornøjelse og glædelig jul!

Denne artikel indeholder reklamelinks

Her kommer 17 gode bud på ønsker, hvor næsten alle kan ligge under træet. Hvis du er kvinde, så er der god inspiration, at hente til manden i dit liv.

“Klassiske Spey” Macallan Double Cask 18 års

Mit hjertet banker for Orkney og Spey – og dette er klassisk Spey, når det er bedst. Macallan Double Cask er lagret på amerikansk og spanske sherry fade, hvilket har givet den en helt fantastisk profil. Det er en whisky, som har sødme, og en utrolig kompleksitet. Duft af tørret frugt, ingefær og karamel. I munden er den rund og blød, og den type whisky, som selv førstegangsdrikkere af whisky vil blive smaskforelsket i.

Monopolets Ønskeseddel 2020

Set hos Barlife til 2.087 DKK.


“Blended whisky” Johnnie Walker Blue Label

“The man who started walking” var Johnnie Walker, og det er 200 år siden, og det er 100 år siden, at Red og Black Lable blev grundlagt. Selv er jeg helt tosset med deres Blue Lable, som er en blended udgave. Det er noget af det rundeste og blødeste whisky, du kan forestille dig. Har du set HBO’s TV serie “Billions”, vil du bemærke, at det er den whisky, som Chuck Rhodes drikker temmelig tit.

Monopolets Ønskeseddel 2020

Set hos Barlife til 1.858 DKK.


“En god rom til mit barskab” Ron Zacapa Edition Negra

Selv om mit hjertet banker for en god whisky, så kan jeg godt i ny og næ lide, at drikke noget med mere sødme. Diageos Ron Zacapa, er en af de mest populære rom der findes i verden. De har en portefølje med masser af lækkerier. Denne er deres “Ron Zacapa Edition Negra”, som er mellem 6-23 år gammel ud fra deres Solera system. Jeg har drukket den adskillige gange, og holder meget af den sødmefulde rom, som har noter af figner, nelliker, mælkechokolade og slutter af med en let røg, som virkelig runder den flot af.

Monopolets Ønskeseddel 2020

Set hos Barlife til 666 DKK.


“Cowboy-dram” Knob Creek Bourbon

Selv om mit hjerte banker for Spey og klassisk whisky fra højlandet, så nyder jeg også en bourbon i ny og næ. Nogle gange må det nemlig godt være lidt “outlaw” og en dram, som har sine egne regler og love. Knob Creek er én af Jim Beam’s Small Batch Bourbons, og som stadigvæk kan skaffes uden det store besvær imodsætning til resten af deres Small Batch. Den er “patiently aged” og på 50 % ABV, så du får et godt kick af en krydret og sødmefuld bourbon.

Monopolets Ønskeseddel 2020

Set hos Barlife til 449 DKK.


“En lækker klassisk Gin” – 801 Gin St.

“Classic never gets old”. Det er så sandt som det er sagt, og det holder – også når det kommer til gin. Den altid veloplagte Nicolai Frisk ejer ginput.dk, som har et lille men lækkert udvalg. Jeg har efterhånden smagt det hele, men har længe gerne ville have en rigtig “value for money” gin. 801 Gin St. har enebær, dragon eye, lotusblade, valmue, citrus, stjerneanis, kardemomme og kanel, hvilket gør den helt perfekt til fx en Dry Martini og Negroni, hvilket jeg ofte nyder.

Monopolets Ønskeseddel 2020

Set hos Ginput.dk til 349 kr.


Islandsk chokolade til min whiksy og rom “Omnom”

Indtil min gode ven Keld fortalte mig Omnom Chokolade havde jeg aldrig hørt om dem. Omnon kommer fra Island og de laver noget af verdens bedste chokolade. Deres mission er enkel – de vil fremstille den bedst mulige chokolade ved hjælp af ingredienser af højeste kvalitet. Alle deres kakaobønner kommer fra Madagaskar, Tanzania og Nicaragua. De bruger organisk sukkerrør og naturligt islandsk mælkepulver. Det ender op i det lækreste chokolade du kan forestille dig.

Monopolets Ønskeseddel 2020

Omnoms er alt andet end “endnu” en traditionel chokolade – det er kort sagt newage æstetik og inspireret af fantastiske skabninger, surrealisme, popkunst og moderne nordisk arkitektonisk design er det noget hidtil uset.

Set hos Norhvin.dk fra 59 kr.

En ny grill til terrassen “Smokefire fra Weber”

Jeg er kæmpe Weber-fan, og har de sidste 6 måneder testet deres gasgrill Genesis II 435, som er vildt blæret. Deres seneste familiemedlem er “Smokefire EX4”, hvor de har lavet intet mindre end en genistreg! De har lavet en grill, som bruger små træpiller med forskellige smagsprofiler. Weber har på Smokeyfire udviklet et system, som gør at temperaturen kan reguleres helt ned til 95 grader og op til over 300 grader. Er du typen, som gerne vil væk fra gas og savner kul, så kunne dette være svaret på dine bønner, og et perfekt ønske til under juletræet – eller måske ved siden af – den fylder jo lidt meget 🙂 Weber Connect kan i øvrigt tilsluttes så du kan styre alt fra telefonen.

Monopolets Ønskeseddel 2020

Set hos Weber til 12.999 DKK.


Ønsker et juleabonnement på Kaffe fra “Ønsk”

Ønsker mig “Ønsk” – fik I den? – hehe! Nå, Andreas og Rasmus er to super fede gutter, som bare elsker kaffe. Jeg har tidligere lavet noget test for dem og ved, at deres kaffe er i rigtig god kvalitet. Videre støtter de op om bæredygtighed. Jeg ønsker mig deres “gaveabonnement” på kaffe, hvor du selv vælger om det er 2, 3, 6 eller 12 måneder. Hver måned modtager du så 1×250 gram Corcasan og 1×250 gram månedens kaffe. Du kan nå at få første levering i december.

Monopolets Ønskeseddel 2020

Set hos Ønsk.dk til 339 kr. – 1996 kr.


Voksenslik – “Whisky Julekalender”

Julekalender til voksne boomer som aldrig før. Du kan stort set få dem med alt – whisky, rom, gin, kaffe, the, ansigtsprodukter, gourmet chokolade og meget mere. Jeg er ofte forbi sitet “Master Of Malt”, hvor du kan finde et kæmpe udvalg af spiritus. De leverer til Danmark, så du kan roligt bestille hos dem. Denne indeholder 24 lækkerier, hvor du faktisk får et indblik i indhold inden, så du ikke køber “katten i sækken”, så du ved, at der fx er “Irish Single Malt” og “Speyside” og også hvor gammelt det er. Alderen går fra 2 år og helt op til 31 år, så der er en del forskelligt.

Hvis du vil have den ultimative julekalender med whisky fra dem, så har de en “Old and Rare Whisky“, som indeholder bl.a. Macallan 25 års og Yamazaki 18 års. De koster omkring 8000 kr. Det må blive til næste år tænker jeg 🙂

Monopolets Ønskeseddel 2020

Set hos Master Of Malt til ca. 950 kr. inklusiv porto til DK


“Blive bedre til at dufte – “Le Nez du Vin Masterkit duftsæt”

Jeg elsker at dufte til vin, og selv om, at jeg efterhånden efter mange års erfaring og er blevet skarp, så kan jeg sagtens blive bedre. Le Nez du Vin laver et duftsæt, med intet mindre end 54 dufte, hvor der både er rødvin, hvidvin og champagne. Her kan du “blindt” dufte til de forskellige prøver og gætte om du rammer rigtigt. Alle dufte er oliebaserede, så de holder i årevis. Sættet leveres i en eksklusiv lærredsindbunden æske, og der medfølger guidebog, som forklarer hvordan vi reagerer på dufte.

Monopolets Ønskeseddel 2020

Set hos Vinspecialisten Silkeborg til 2.650 kr.


En flaske italiensk vin Quist Vine!

Det er sjældent jeg har rødvin på min ønskeseddel, men nogle gange, så må man godt. Denne er fra Montepulciano ved Toscana og scorer ret højt på diverse af verdens vinnørders lister. Den er på 100 % sangiovese, så ikke noget med “Super Toscaner”, hvor der er blandet franske druer i – nej det her er “the real deal”. Den er intens i duft og smag og har masser af kirsebær, kaffe og peber i næsen. Den kan snildt gemmes i 20 år, hvor den blot bliver bedre. Fun fact: der laves årligt 6666 flasker af den!

Monopolets Ønskeseddel 2020

Set hos Quist til 219 kr.


Nyt knivsæt fra Komorebi til lejligheden på Vesterbro

Det er svært at få knive nok ikke? I hvert fald når man bor tre steder i landet, og gerne vil have gode kokkeknive over alt. Komorebi Knifes er med VG10 stål og intet mindre end 67 lag. De er lavet efter “damascus” metoden hvilket betyder, at de mange lag stål er synlige i strukturen. VG10 stål er udtryk for høj kvalitet. “G” står i øvrigt for “Gold” – på japansk hedder de “V-Kin-10” – “Kin” betyder “Gold” på japansk. Jeg er lidt af en gadget-freak, og elsker nyt i køkkenet lige så meget som jeg elsker, at smage nyt spiritus! Derfor står der tit knive på min ønskeseddel.

Håndtaget er lavet i fiberglas med en epoxyblanding, som gør dem ekstrem resistente overfor bakterier og vand.

Monopolets Ønskeseddel 2020

Set hos Komorebi Knifes til 2855 kr. (tilbud)


At forstå rom bedre – “Caribisk Rom – et hav af smag”

Mads Heitmann er lidt af en “hat”, men på den gode måde. Han er nemlig Romhat helt ind i hjertet, og er nok den person i Danmark, som ved mest om rom. Han har været professionel blogger i mere end et årtid og udgav 22/9 i år bogen “Caribisk Rom – et hav af smag“, hvor han virkelig nørder i bund og kigger på et hav et lækre dråber. Han kommer med 20 anbefalinger til rom og 8 romcocktails, som virkelig kan få dig op af stolen! Hvis du følger linket nedenstående, så kan du købe bogen inklusiv en lille krussedulle fra Mads himself – win-win!

Monopolets Ønskeseddel 2020

Set på Gucca til 199,95 kr.


At have et “hyggespil” til familiestunder “Monopoly”

Nu er jeg jo Familiefaren og hygge skal der til. For ikke så lang tide siden lavede jeg et samarbejde med Hasbro, som har Monopoly. Det var med udgaven “Monopoly For Sore Loosers”. Det sjove er, at de faktisk havde spurgt mig, da “Monopolet” jo oversat til engelsk er “Monopoly”. Jeg var naturligvis helt med på ideen. Spillet er på ønskesedlen allerede, så jeg kan få en udgave til sommerhuset. Hvis du ikke kender spillet, så kan jeg afsløre, at det vender op og ned på reglerne, så det faktisk handler om, at komme i fængsel, gå falit og alle de ting du normalt ville undgå.

Monopolets Ønskeseddel 2020

Set hos BR.dk til 219 kr.


En aften på Alchemist 2.0

Rasmus Munk leverer noget af det vildste mad i Danmark lige nu. Jeg havde fornøjelsen af, at spise på hans restaurant i første omgang, men har endnu ikke fundet de ca. 8000 kr. som en aften med “billigste” vinmenu for to personer koster. Jeg tænker det er helt ideel at sætte på sin ønskeseddel og krydse fingre. Lige for nu melder Alchemist om alt fuldt booket indtil langt ind i det nye år, hvor jeg fylder 40 år. Måske det ville være oplagt, at fejre der?

Monopolets Ønskeseddel 2020
Billede af fra berlingske.dk

Set hos Alchemist.dk til ca. 4000 kr. pr. person.


Håber det giver inspiration – hvad står der på din ønskseddel?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar