Dyvig Badehotel, beliggende i det naturskønne Sønderjylland, er en oase af luksus, ro og gastronomi. Hotellet, der er kendt for sin idylliske placering ved vandet og charmerende atmosfære, har vundet hjerterne hos besøgende fra nær og fjern.
Man skulle tro, at man næsten kørte til verdens ende, når man tager turen fra Nordjylland til Nordals for at besøge Dyvig Badehotel, der er nemlig et godt stykke vej, men som med så mange andre gode opholdssteder i Danmark, så er det faktisk en omvej værd. Jeg besøgte Dyvig Badehotel i starten af julesæsonen i 2024 og var meget imponeret over niveauet.
En historie om tradition og elegance
Dyvig Badehotel har en rig historie, der strækker sig tilbage til begyndelsen af 2000-tallet, ja du læste rigtigt – det er nemlig bygget i 2010, så selv om, at det ligner et historisk hotel, så er det ikke ældre. Badehotellet er dog opført i en stil, så det ligner et historisk badehotel, hvilket den sønderjydske ejer havde fokus på, da badehotellet blev bygget. Før det blev et badehotel, lå der ganske vist en kro, som bestemt ikke var en omvej værd. Men det er Dyvig Badehotel.

Et udvalg af luksuriøse suiter
Badehotellets suiter er indrettet med en særlig sans for detalje og komfort. De har i alt 5 suiter – Junior Suiten, Bitten Clausen Suiten, Dyvig Suiten, Le Grand Jardin Suiten, ROYAL suiten, hvor den ene er mere overdådig end den anden. Le Grand Jardin og ROYAL suiten er 100 kvm og 180 kvm, så der er altså rigeligt plads – i begge disse suiter er der årgangsportvin til fri afbenyttelse.

Udover det så er hver suite individuelt designet for at skabe en unik oplevelse for dig som gæst, hvor der er smukke antikviteter, elegante møbler, som har charme og passer til fortiden. Derudover er der naturligvis også moderne faciliteter. Mange af suiterne byder på en betagende udsigt over det omkringliggende landskab og vandet, hvilket gør opholdet ekstra særligt. Du kan stort set forvente alt fra rummelige soveværelser med himmelsenge til private balkoner, der inviterer til afslapning.
Le Grand Jardin Suiten
Da jeg besøgte dem, havde jeg to overnatninger i Le Grand Jardin Suiten, hvilket var enestående. Suiten er 100 kvm og har et sofaområde, hvor du kan se fjernsyn samt en king size seng i den anden ende af suiten. Der er også gang samt et stort badeværelse. Den ligger på første sal sammen med Bitten Clausen Suiten og ROYAL Suiten.
Priser og ophold
Priserne for en overnatning på Dyvig Badehotel varierer afhængigt af årstiden og den valgte værelsestype. En standard suite starter typisk ved omkring 2.000 kr. pr. nat, mens de mere eksklusive suiter kan koste op mod 5.000 kr. pr. nat. Hotellet tilbyder også forskellige pakkeløsninger, hvor du kan kombinere deres ophold med gastronomiske oplevelser. Denne del vil jeg klart anbefale, da der er lidt penge at spare.
Det Sublime Ophold
Lad mig starte med at sige at du skal medbringe din helt store sult, hvis du springer på dette ophold, da du virkelig får meget at spise. Men hvis du er typen, som gerne vil smage det hele, så er dette ophold ideelt. Priserne går fra omkring 3795 kr. pr. person og inkluderer alt – det vil sige, at der er kaffe og kage på ankomstdagen, og her kan du vente dig noget virkelig lækkert – jeg fik deres hjemmelavede “gåsebryst”. Begge dele kan nydes i deres smukke kaffestue.

Herefter er der plads til afslapning på værelset, som du kan opgradere til en suite, hvis du ønsker det. Nu tænker du måske, at det er rasende dyrt, men faktisk kan du for 295 kr. pr. person opgradere – det er til at komme over, og vælger du at bruge 3795 kr. pr. person, hvorfor så ikke bruge de sidste penge på en suite?
Middag i Restaurant Vigen
Der er to restauranter på Dyvig Badehotel, hvor den ene er deres brasserie og den anden deres gourmetrestaurant, som hedder “Amstrup&Vigen” – dog kan du være sikker på, at ingen af dem skuffer! Hvis du bestiller Det Sublime Ophold, så er der middag i “Amstrup&Vigen”, som starter med champagne og 3 snacks efterfulgt af en 8-retters menu, og det er altså sønderjyske portioner, så du går ikke sulten fra bordet.

Snacks a la Dyvig
Krustade med røget ål og æble – lun toast med trøffel og pata negra og svampebouillon, sprødt rugbrød og chorizo – så er aftenen skudt i gang.

Det er glimrende snacks, og du får et godt glas bobler til, som virkelig imponerende – Champagne Vilmart & Cie, Grande Reserve Premier Cru, som online koster 400-500 kr., det er vildt at servere på glas – utrolig flot.

Med en start som denne, så er niveauet lagt, hvilket Michelin-guiden også har bemærket, dog ikke med en stjerne, men med en anbefaling. Mit bud er dog, at der måske falder en “Bib-Gourmant” eller måske en stjerne til badehotellet i 2025.
Retterne skifter efter sæson
Sådan er det på alle restauranter, så i denne tid er der fx “Vesterhavstorsk og kål”, “Havtaske med fermenteret blomme” og “Kalvebrissel og trøffel”, hvilket du også kan forvente vil være der gennem vinteren. Alle disse retter fik jeg, da jeg besøgte dem – hver og én udsøgt og utroligt velsmagende. Fælles for dem var, at det var “store retter”, hvor der er masser af fløde og smør, så sørg for at holde igen med brød og bed om nogle gode pauser undervejs. Ellers bliver det for meget af det gode.

Signaturretter a la Dyvig
De har nogle signaturretter på Dyvig, som bl.a. er deres “Langustini Signatur”, som du i øvrigt også kan få, hvis du bestiller deres “hummermenu” til 1450 kr. Den er dog også med på den store menu og udgør én af de 8 retter, du får serveret.

Den består af oksetatar med en sesammayo samt jomfruhummer og Ossetra Caviar, så lidt af en overdådig servering, og den smager himmelsk. Den kan jeg varmt anbefale. Servering dertil var (naturligvis) en hvid Bourgogne 2021 Chardonnay Cuvee Saint Vincent, som også er i den dyrere ende af skalaen, et fremragende glas.

Der er altid trøffel på Dyvig Badehotel.
Eller i hvert fald næsten, de holder i hvert fald meget af de gode råvarer som fx trøffel, caviar, østers, store vine fra Bourgogne og Champagne. Det eneste de mangler i den kategori er faktisk whisky, dog har de én enkelt meget bemærkelsesværdig flaske stående. Som naturligvis lige skulle med i denne artikel:
Men nu handler det om mad, for du får virkelig luksus. Da jeg besøgte dem, var der en indbagt mørbrad i savyokål med en cremet mos, hvor der virkelig var meget kærlighed tilsat (smør) og udstyrlige mængder trøffel på toppen.

Dyvigs ostevogn
Ostenvognen er næsten legendarisk i området, og flere gæster kommer til badehotellet blot for at nyde en omgang ost med et glas portvin til. Da jeg nåede til denne ret, så var jeg tæt på at kapitulere, da jeg havde fået ret meget mad og vin, men en sund knægt fra Nordjylland holder sig naturligvis ikke tilbage og slet ikke, når der er ost på bordet. De har et flot udvalg, og du skal faktisk selv sige “stop”, men har du lyst til at smage 10 stykker, så må du gerne det – men så skal du nok hjælpes derfra 😊

Afslutning
Uanset om man kommer for at nyde en weekend med afslapning, en gourmetmiddag eller blot for at opleve den fantastiske udsigt, er Dyvig Badehotel en destination, der leverer en oplevelse udover det sædvanlige.