Ravage ligger på Kgs. Nytorv og laver fransk-inspireret mad – de er under samme ejer som bl.a. Camino, som ligger i Kødbyen. Ravage har ligget fast op ad Geist nu Esmee i mange år og lader til at holde samme fine niveau. Jeg besøgte dem for nylig og fandt et lille hack i deres menu.

Inden vi når til denne del, så lad os kigge på menuen. De tilbyder en skiftende treretters menu til 425 kr., som du skal spørge tjeneren om. De har tilsvarende en vegetariskmenu. Da jeg besøgte dem var det tatar, steak og en citronsorbet – reelt kunne jeg fint have nydt det hele, men jeg var nok mere i humør til grøntsager og så er jeg bare ikke den store sorbet spiser.

Gå efter deres forretter

Her kommer hacket så – i stedet for at springe på de traditionelle ”Steak bearnaise” og ”heltstegt Pighvar”, som begge koster omkring 300 kr. pr. ret, så gå efter flere af deres forretter. Er du til østers, så har de Fine de Claire til 45 kr. som kommer med citron, vinaigrette med rødløg og tabasco. Ellers har Chevre Chaud som er den traditionelle franske oste-salat med grillet gedeost serveret på en bund af bitter salat og valnødder – prisen er 155 kr. og det kan varm anbefales. Hvis du besøger dem i sæson for asparges, så har de både hvide og grønne asparges på menuen. Jeg valgte de hvide som serveres med en cremet og tyk hollandaisesauce – prisen er 165 kr. men til gengæld er det nogle store asparges. Hvis du er til tatars, så har de to udgaver – en ”lille” på 90 gram og en stor på 150 gram – den kommer urørt, hvor du så selv rører den sammen, det er også muligt, at få Cognac i din tatar uden beregning, det vil jeg klart anbefale.

”Sharing is caring”

Hvis du bestiller 3-4 forretter, så er der rigeligt til deling og nok til, at to personer bliver mætte. Du får også serveret brød, så det passer faktisk rigtig godt med mængden. Hvis du er mere sulten, så bestilt en ekstra forret, men jeg vil gætte på, at du bliver mæt.

Monopolet smager på: Ravage København

Store vine på kortet

En fransk-inspireret bistro har naturligvis også et stort vinkort med masser af store franske vine. På trods af flere fristelser, så valgte jeg dog at bestille en oversøiske Chardonnay som jeg kendte fra et besøg hos Kjær & Sommerfeldt. ”Au Bon Climat” fra Santa Barbara County – egentlig havde jeg bestil en årgang 2020, som jeg kendte, men den var udsolgt, så i stedet fik jeg deres årgang 2019, som er opkaldt efter vinmageren – derfra navnet ”Wild Boy”.

Monopolet smager på: Ravage København

En fremragende vin, som viser hvordan den nye verden (her USA) formår at kombineret traditionerne fra den gamle verden (her Bourgogne). Duft af grillet citron, gule æbler, marcipan, hasselnød, toast, smør og et lille hint af lakrids. Munden er fyldig, cremet og med masser af frugtsødme og syre – et fremragende glas. Prisen er 900 kr. for en flaske hvilket er en del, men det smager til gengæld himmelsk. 

Den søde afslutning

I bedste franske klassiske bistro-stil, så kan du naturligvis også spise Crêpes Suzette, som de faktisk laver ved bordet. Tjeneren har et lille blus, hvor de smeltes smør og sukker sammen med en omgang mandelsplinter. Herefter lægges de forstegte pandekager på, hvor efter der flamberes i Contreu – efterfølgende tilsættes appelsinsaft i en indkogt udgave, som så koger sammen til en syrlige og sød sauce. Retten sluttes af med en god kugle vaniljeis. Prisen for desserten er 125 kr.

Monopolet smager på: Ravage København

The damage

Prisen for en hyggelig aften var 1685 for alt inklusiv vand med brus. Det er naturligvis en slat for forretter, vin og dessert. Ravage ligger lidt højt på pris, hvilket nok skyldes, at D’Angleterre ligger lige overfor og området er fyldt med turister, hvis du vil have et billigere alternativ til fransk-inspireret bistromad, så kan jeg anbefale Grimal på Vesterbro eller Retour Steak – god fornøjelse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar