Min lille guide til Vesterbro bliver større og større – jeg har efterhånden besøgt næste alle sammen – Retour, Gorilla, FleischTranquiloPaté Paté, Gaza Grill og naturligvis pizzarestauranterne “Mother” og “Dej”. Jeg har dog overset en lille perle, som ligger på Istedgade, der også rummer utrolig mange restauranter. Det er “Grimal”, som er en klassisk fransk bistro med masser af lækkerier på kortet – Bon appetit!

Grimal hører under samme ejere, som også har både Frank, June og Polly – de to første er lidt mere inspireret af det asiatiske køkken, hvor Polly hælder til det italienske. Jeg har endnu til gode at besøge resten af restauranterne, men mon ikke det kommer inden så længe.

“Snack-attack”

Jeg besøgte Grimal en tirsdag aften, hvor jeg faktisk ret sent bookede bord, jeg havde nok ikke forestillet mig, at der kunne være fyldt en tirsdag, men det var der. Den slags er altid et godt signal. Vi ankommer 18.15 og bliver modtaget med et stort smil fra vores veloplagte tjener.

Jeg havde forud kigget kortet igennem, så jeg kunne bruge tid på at kigge på deres vin. Jeg vidste derfor, at jeg ville smage deres scotch egg, gougeres med comté og mangalicaskinke, kyllingeleverparfait med syltede kirsebær samt ansjoser med croutoner, aioli og citron. At de så havde en svinerillette med sennep og hjemmesyltet agurk havde jeg ikke taget højde for, så det blev til fem snacks.

Monopolet smager på: Grimal Vesterbro

Kyllingeleverparfait og scotch egg er klart mine favoritter

Nu er en ret som kyllingeleverparfait noget, som afgjort kan dele vandene, da lever er en spise, som nogle ikke er så begejstret for. Jeg er kæmpe fan og elsker det, jeg spiser også meget gerne fois gras, men må erkende, at det bliver mindre og mindre – mest fordi jeg ikke kan spise det med god samvittighed. Grimals kyllingeleverparfait smager fremragende, og det er en stor portion, så ligesom de andre snacks kan du rolige lave dem til deleretter. Næst på listen over favoritter er klart scotch egg, som er smagsrig, velkrydret og så er ægget perfekt tilberedt – den må du ikke snyde dig selv for! Hvis vi ét sekund tager de prisbevidste briller på, så er der mest value for money i kyllingeleverparfait, som koster 70 kr., hvor scotch eggs koster 75 kr.

Få men lækre retter

Less is more ikke? Reelt behøver en restaurant slet ikke have et kæmpe menukort, hvis bare de få retter, de har på kortet, er i orden. Nogle gange fortæller det også noget om, at restauranten ikke mener, at de kan rumme et kæmpe menukort, dels er der flere retter for køkkenet at holde styr på, men omvendt så betyder det også mere spild. På Grimal er der tre forretter og tre hovedretter samt en tavleret fra begge kategorier, som naturligvis varierer en del. Mit råd er, at du skal huske at spørge ind til tavleretterne, der kan nemlig snildt være nogle lækkerier gemt.

Monopolet smager på: Grimal Vesterbro
Tærte med karamelliseret julesalat dertil julesalat, pecorino og ansjosvinagrette

Forretterne er rørt tatar med cognac, cornichoner, dijon, urter og kartoffelchips, stegte jomfruhummere med spinat, abrikoser og bisque og tærte med karamelliseret julesalat dertil julesalat, pecorino og ansjosvinagrette – den sidste bestilte vi som deleret, hvilket var meget passende. Den er tilberedt med utra tynde skiver af skalotteløg, som er bagt i tærten, faktisk er den lavet lidt som en tarte tatin og smager himmelsk.

Vinkort fyldt med perler

Inden jeg glemmer det, så er der naturligvis masser af lækker vin på en restaurant som Grimal, men det er der jo egentlig så mange restauranter, der har. Det, som er særligt ved vinkortet på Grimal, er, at de har en del gammel vin (ikke på nye flasker – bare rolig). Et glimrende eksempel er Especial Ardanza fra 2010 på Tempranillo – som jeg har drukket i yngre årgange. Du kan finde den online hos Atomwine til 349,95 kr. På Grimal koster den 675 kr., så det er mindre end dobbelt op, og selv om du måske tænker, at det er meget, så er det helt fair, når man regner husleje, tjenere og alle udgifter med.

Monopolet smager på: Grimal Vesterbro
Especial Ardanza fra 2010 på Tempranillo

Kanin og vagtel til hovedret

Reelt er det jo vildt Grimal har på menukortet, som de sikkert får fra udlandet, da det passer meget godt med årtidens jagt. Præcis på denne tid, hvor vi er lige på grænsen mellem vinter og forår, synes jeg, det er perfekt med retter som “vol-au-vent med kanin, svampe, druer og senneps velouté” – som var en skøn ret, og nøjagtig hvad jeg kunne spise og stadigvæk have plads til den dessert, jeg havde udset mig. Tavleretten var vagtel med kyllingefars, morkelsauce samt mos og bønner til. Begge retter var veltilberedte, lækre og smagsrige.

Monopolet smager på: Grimal Vesterbro
Kanin og vagtel

Sticky toffee pudding med clotted cream is

Jeg elsker elsker elsker sticky toffee pudding – det smager lidt som belgiske vafler, og det er så lækkert! Denne sad også lige i skabet – sød, cremet og sprød, præcis som en dessert skal være. Ikke noget med syre eller friskhed her, nej det er old school dessert som jeg elsker det.

Monopolet smager på: Grimal Vesterbro

Jeg kommer snart igen

Men det bliver ikke på Grimal i første omgang, jeg skal nemlig besøge Polly, Frank og June først – er de lige så skønne at besøge, så har jeg nogle gode restaurantoplevelser i vente. Regningen lød på 1790 kr. i alt for fem snacks, en forret, to hovedretter, en dessert og en flaske rødvin til 675 kr. samt vand. Fair pris, god mad og fremragende vinkort.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

1 Comment

  1. Jette Sauerberg Reply

    Hej Mads
    Du behøver ikke have dårlig samvittighed over at spise foie gras. Du skal bare finde en producent, som ikke tvangsfodrer gæssene. De findes nemlig 🙂

Skriv en kommentar