Jeg er kommet mere eller mindre fast i Kødbyen i mere end 5 år nu, da jeg (smart som jeg er) har valgt at finde en kæreste på Vesterbro 😆 Derfor har jeg også spist der ret mange gange og set restauranter i Kødbyen komme og gå. Jeg har næsten besøgt dem alle og sørger for at besøge de nye, som dukker op. Senest har jeg besøgt “Camino“, som ligger hvor Kul tidligere lå, før det besøgte jeg Fleisch, Gorilla og Tranquilo – jeg skylder faktisk en anmeldelse af Tommys Burger Joint, men det kommer – det lover jeg. Nu kigger vi på Gaza Grill, som er en palæstinensisk restaurant med autentiske lækkerier – velbekomme.

Opdateret: 7/4-2023 med priser og links

Efter en lang uge på arbejde og en tur i sommerhuset, så kan jeg ofte godt trænge til at slutte ugen af med et restaurantbesøg. Det lyder måske lidt forkælet, men dagen inden ugen med “hamsterhjulet” starter igen, så synes jeg virkelig, det er rart. Søndag er ikke den bedste dag at spise ude, da mange restauranter holder lukket, men i Kødbyen er alt åbent.

Monopolet smager på: Gaza Grill Kødbyen
Vi har snart besøgt alt i Kødbyen – Gaza Grill kan varmt anbefales…

Overskueligt og autentisk udvalg

Deres menu kan ved første øjekast virke temmelig stor, men det er slet ikke så slemt, det er faktisk ret overskueligt. De har en række “rolls”, hvor du kan få den single eller som menu, hvor der følger pommes og en sodavand/lemonade med. Alle serveres med hummus, salat, tomat, rødløg, rødkål og en speciallavet dressing. og så kan du vælge mellem falafel, halloumi, shawarma eller kylling – en single roll koster mellem 75-89 kr., og en menu koster mellem 135-145 kr.

Monopolet smager på: Gaza Grill Kødbyen
Hjemmelavet chili, humus, fattoush, baba ganoush, falafel, sharwarma med pommes…

Det samme gælder deres “bowls”, hvor du også vælger mellem de 4 ingredienser. En “bowl” serveres som en palæstinensisk bondesalat kombineret med hummus, baba ganoush, muhammara, tahinsalat og granatæbledressing, prisen ligger fra 89-145 kr.

Jeg valgte en roll med shawarma og pommes til, jeg vil godt erkende, at jeg måske var lidt hungover, så det hjalp temmelig meget. Rullen var lækker og fyldt med frisksnittet kål, løg og en god dressing.

Monopolet smager på: Gaza Grill Kødbyen
Falafel lavet på kikærter, persille, rødløg, hvidløg, sesam og krydderurter…

Gå efter deres “mezze” og bestil rigeligt!

Mezze er sådan set det samme som tapas, blot fra landene i Mellemøsten. Så en samling af små retter, som tilsammen udgør et helt måltid. Hvis du besøger Gaza Grill, så gå efter deres mezze og bestil rigeligt, for det er virkelig lækkert. Nu delte min medspiser og jeg en rolls-menu, og 4 mezze samt fladbrød, og vi var meget mætte. Hvis du undlader en roll, så vil jeg sige, at to sultne personer nok kan spise 4-6 mezze.

Monopolet smager på: Gaza Grill Kødbyen
Hummus er oplagt at smage på Gaza – super lækkert…

Du kan vælge mellem falafel, hvor du får 4 store falafler med hummus, deres hummus er med friske kikærter, tabbouleh, som er en salat med couscous med tomat, persille og citronsaft, blomkål – friteret blomkål med sumak (krydret pølse), citronsaft og tahinsalat, baba ganoush, som er grillet aubergine, som laves til mos samt halloumi, som serveres friturestegt med za’atar og en youghurt-myntedressing.

Monopolet smager på: Gaza Grill Kødbyen
Fattoush – en lækker blandet frisk salat…

Jeg kommer snart igen

Lad mig sige det sådan her: det hele er sygt lækkert, det er lavet med omhu, der er brugt økologiske råvarer, og smagen er helt i top. Jeg synes, det giver en mulighed for at prøve et andet køkken end de “sædvanlige” og dermed også en mulighed for at få indsigt i hvor lækkert et køkken, det palæstinensiske kan være. Udover at maden var lækker, råvarerne var friske, så var betjeningen også super fin – veloplagte ejere, som var utroligt høflige og imødekommende – jeg kan helt sikkert sige, at jeg snart kommer igen.

Navn: Gaza Grill Kødbyen
HvorFlæsketorvet 39, 1711 København
Pris: $

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar