Hjertet af Vesterbro er efter min mening Kødbyen. For bare 20 år siden var det en skyggeside af Vesterbro, hvor kun ludere og lommetyve fandt hen. Nu er det ét de travleste steder i København, hvor der ligger adskillige lækre restauranter som “Gorilla”, “Paté Paté” og naturligvis den legendariske “Chicky Grill”. Du finder også “Camino“, der holder åben til 01.30 fredag og lørdag, og natklubberne “Jolene” og “Bakken”, hvor bassen pumper hårdt til den lyse morgen. Jeg har besøgt dem alle – selv natklubberne og elsker det hele – hver ting til sin tid dog. Seneste har jeg for 4. gang besøgt Fleisch, og det er et indlæg værd…

Restaurant Fleisch i Kødbyen er én af de mange restauranter i mellemklassen i København. Det betyder, at du for fornuftige penge kan komme godt omkring en 5-6 serveringer med vin og bobler for omkring 700 kr. Det er et koncept, som jeg føler, vi mangler i Aalborg. Bedste bud er Textur, som drives af Dennis Juhl, eller Applaus, som drives af Mads Frølich – men flere kunne være fedt.

Mad & Monopolet smager på: Restaurant Fleisch i Kødbyen
Kødbyen om sommeren – et helt fantastisk sted med masser af liv og gode spisemuligheder…

Jeg er i den heldige situation, at jeg har boet i Kødbyen de sidste 3 år. Det betyder, at jeg har alverdens herligheder lige rundt om hjørnet. Omvendt betyder det også, at der gennem sommerperioden er larmende mennesker, som ganske vist er glade – men som fester til den lyse morgen, så afbrudt nattesøvn er hverdagskost sommeren igennem. Det betyder også, at jeg ofte ender med at spise i Kødbyen, nappe en takeaway fra “Bollyfood” eller en kølig øl på Noho. Ofte ender jeg dog på Fleisch – netop fordi maden er af høj kvalitet, der er kreativitet at finde i køkkenet, og så er prisen fornuftig.

Mad & Monopolet smager på: Restaurant Fleisch i Kødbyen
Fleisch Kødbyen….

“Slagtermenu” = Value for Money

Jeg napper som regel deres menu på Fleisch – kort sagt, så er det her, der er value for money, og så behøver jeg ikke tænke så meget. Du får nemlig lidt af det hele, og du skal ikke være bange for at gå sulten derfra. Det er egentlig “blot” forret, hovedret og dessert – men “forret” er flere serveringer af snacks, så du ender med at få 3-4 retter bare til forret. De er nøje afstemt, så du kan sagtens spise dem. Da jeg var der, fik vi:

Croquettes på bechamel & braiseret okse 
Tatar af friskhakket okseinderlår med østersmayo, Kartoffelchips & salturt
Vaffel med Cecina, creme fraiche & sommertrøffel 

Mad & Monopolet smager på: Restaurant Fleisch i Kødbyen
God value for money…

Så det betyder en ret lækker starter. Vores croquettes var sprøde og lækre, lidt en starter hvor du nemt kan hapse tre stk. alene, men hvor du også godt ved, at det bliver for voldsomt – så én til hver er faktisk fint her.

Mad & Monopolet smager på: Restaurant Fleisch i Kødbyen
Croquettes på bechamel & braiseret okse…
Mad & Monopolet smager på: Restaurant Fleisch i Kødbyen
Tatar – vildt lækker og faktisk en stor “deler”….

Tatar var med en lækker østersmayo, og nej bare rolig, det smager ikke af rå østers – det giver bare dybde og er en god detalje til retten. Vores vaffel var det bedste – en lækker kombination. Hvis du får den på Slagtermenuen så start med den – jeg tænkte ikke over det, men den er jo lun og bliver hurtig afkølet.

Mad & Monopolet smager på: Restaurant Fleisch i Kødbyen
Fantastisk starter – er på kortet endnu!

Jeg er kæreste med en “bearnaise-prinsesse”

Det har jeg vidst fra vores første rigtige date eller dinner out, hvor vi var på Mash, og hun bestilte ekstra bearnaise! Hvis du har spist på Mash, så ved du, at de ikke serverer små portioner, så det kræver lidt at tømme en skål og bede om ekstra. Vi har aftalt, at det også snart skal stoppe, for det bliver for voldsomt med så store mængder 🙂

Mad & Monopolet smager på: Restaurant Fleisch i Kødbyen
Min kærestes favoritspise – Kødet kan hun også godt lide 🙂

Nå, sagen er den, at hun altid bestiller bøf og bearnaise, hvis det er på kortet, og det er der på Fleisch. De kan nemlig godt stege en bøf og lave en lækker fed og syrlig bearnaise med sprøde fritter til.

Mad & Monopolet smager på: Restaurant Fleisch i Kødbyen
Ravioli med kanin, stegt sortkål, citron og parmesanskum…

Jeg derimod hoppede på ravioli med kanin, stegt sortkål, citron og parmesanskum. En fed og lækker ret – passende størrelse da jeg hurtig blev mæt grundet dens intensitet.

Mad & Monopolet smager på: Restaurant Fleisch i Kødbyen
Prima Vin – Fik du den 🙂

Deres vinkort er faktisk ganske fint, og hvis du spørger pænt, må du gerne smage deres vine på glas, inden du køber en flaske. Jeg gik efter en “Prima” vin (fik du den?) fra Spanien på Tinta de Toro (det lokale navn for Tempranillo-druen). Jeg har tidligere smagt den og ved det er en decent rødvin. Prima kommer fra Theis-Vine og er en koncentreret, let krydret og mineralsk rødvin med fokus på den friske røde frugt og noter af lakrids og tobak. Den koster omkring 400 kr. på kortet, hvilket er okay.

Tilbage til barndommen: Kærnemælksbudding til dessert!

Afslutningen var luftig budding på kærnemælk med brombærsorbet, bagt mørk chokolade og estragon. For mig var den hurtigt væk, men min bedre halvdel var mæt, så jeg endte faktisk med at spise halvanden dessert. Den mindede mig lidt om barndom og budding. Lækker og cremet og god modbalance fra de syrlig bær der virkelig er i sæson nu.

Mad & Monopolet smager på: Restaurant Fleisch i Kødbyen
Budding på kærnemælk med brombærsorbet, bagt mørk chokolade og estragon…

“The Damage”

Du slipper med ca. 1200-1300 kr. for en middag for to personer på Fleisch med en flaske vin til 400 kr. I hjertet af Kødbyen, hvor priserne måske er en kende højere end andre steder, synes jeg ikke, det er urimeligt. Det er svært at gøre billigere.

Tak for mad – jeg vender snart tilbage!

Navn: Fleisch
HvorSlagterboderne 7, 1716 Københavnvn
Pris: $$$

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar