Gå til opskrift

I lørdags delte jeg en test af Kitchen Aids kaffebrygger til iskaffe også kaldet “Cold Brew”. I dag står den på gæsteindlæg fra Morten Krag som driver “The Cocktail Blog“, der for nylig rundede 40.000 følgere! Hvis du ikke kender den, så kig endelig forbi. Da den har stået på iskaffe har Morten lavet en “iskold cocktail” som hedder “One Cold Gentleman” – håber I synes om den – Glædelig Tuesdays GT!

Tuesdays GT "One Cold Gentleman" fra The Cocktail Blog

One Cold Gentleman

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 1 person
Forfatter: The Cocktailblog

Her finder du en opskrift på en lækker cocktail fra "The Cocktail Blog" med gin og iskaffe. Den er perfekt til en dessert eller afterdinner cocktail – skål!

Udskriv

Ingredienser

  • 5 cl Gentlemans Gin
  • 1 shot Espresso/Cold Brew coffee
  • 1 cl Espresso Liqueur
  • 1 cl Pimento Dram
  • 1 cl Nougat Syrup
  • 1 Dash Vanilla Bitters
  • 1 Dash Daiquiri Bitters

Sådan gør du

  1. Shake alle ingredienser med masser af is.
  2. Strain det gennem i si i et afkølet glas.
  3. Tilføj gerne et par ekstra dråber vaniljebitter til sidst.
Tuesdays GT
Naturligvis en god gin – her Gentlemens Gin….
Tuesdays GT
Pimento Dram…

Cocktailen her taget egentlig inspiration i en klassisk espresso martini – men den rummer noget mere kompleksitet og er også en dristig fætter. Den går godt som en after-dinner cocktail til fx lidt sødt men fungerer også som en reelt dessert cocktail.

Tuesdays GT
Bobs Bitter…

Grunden til den hedder “One Cold Gentlemen” er bl.a. fordi den er den er lavet med “Gentlemans Gin”, som er ret lækker. Den er lavet med ret atypiske botanicals som “Islandslav” eller “Centraria Islandica” som er ret unikt. Det giver en gin med et twist og det er præcis, hvad denne cocktail også har! Det er nemlig en klassiker med et twist.

Tuesdays GT
Skål…

Håber den har givet inspiration – du kan finde meget mere på Instagram profil “The Cocktail Blog” – kig gerne forbi – skål!

Morten Krag er 40 år - men det ses ikke :-) Han er stifter af The Cocktail Blog Han er lykkelig gift og har to lækre unger. Han er opvokset på Frederiksberg men er siden flyttet til Viborg, hvor alle hans cocktail kreationer bliver lavet i hans dejlige hjemmebar. Han vender dog ofte tilbage til KBH for at besøge familie og lækre cocktails på de mange gode og efterhånden legendariske cocktailbarer i Hovedstaden. Til daglig er han Pilot ved Flyvevåbnet, derfor også grunden til at han nu bor i Jylland. Hans cocktail passion er udelukkende en hobby og han er selv-udlært på området. Du kan finde vildt meget inspiration fra ham både her og på de sociale medier, såsom Instagram, hvor jeg dagligt har min gang. Til stor facination og inspiration er Morten opvokset med en Far som lavede sine egne kryddersnapse. Da han blev ældre, lavede han egne vodkashots ved hjælp af forskellige slags ”infusioner”; vist en typisk teen-ting og resulterede ofte i tunge tømmermænd! Da han blev klogere (ældre), begyndte han at lave egne sirupper, ”infusioner” og ”garnishes”, hvilket betød mere komplekse og eksperimentelle opskrifter og kreationer. Tømmermændene forblev dog! Han favoritcitat er fra Charles Parker som engang sagde; “Først lærer du dit instrument. Dernæst øve, øve, øve. Og så, når du endelig står på scenen, glem alt og bare slå dig løs”. Det er Mortens mantra og det lønner sig tydelig vis - han er en sand ekspert på området efterhånden!

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift