Grill Highland Park Hovedret Whisky

Entrecote med friteret kartoffelmos og friske grønne asparges

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Entrecote – friteret kartoffelmos som er blandet med en krydret lækker chorizo, parmesan, timian og en omgang friske grønne asparges til? Det er opskriften på den perfekte lørdagsmiddag, som fungerer perfekt til dig eller gæster, du gerne vil imponere – håber du synes om opskriften.

Jeg elsker serveringer som denne – den er lidt inspireret af mit store idol Jamie Oliver, som også laver “social serverings” – ikke de mest Corona-venlige, men det er vi heldigvis også på den anden side af.

Entrecote med friteret kartoffelmos og friske grønne asparges
Hvad mere kan man forlange end entrecotre, noget friteret og et glas whisky?

Til denne ret kan du naturligvis sagtens finde en god flaske rødvin eller en øl, men du kan også sætte en whisky til. Jeg har fundet én af mine favoritter Highland Park 12 års, som du næsten ikke kan gå galt i byen med. Den har sødme, noter af tørret frugt og en letrøget eftersmag. Prisen er omkring 300 kr.

Entrecote med friteret kartoffelmos og friske grønne asparges
Entrecotes og en god flaske Highland Park 12…
Entrecote med friteret kartoffelmos og friske grønne asparges

Entrecote med friteret kartoffelmos og friske grønne asparges

Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Keyword: Bøf, Entrecote, Steak
Antal: 2 personer
Udskriv

Ingredienser

KARTOFFELMOS

  • 400 gram kartofler
  • 100 gram chorizo
  • 100 gram parmesan
  • 50 gram smør
  • 3 kviste timian
  • 4 hele æg
  • ½ dl letmælk
  • 1 liter olie til fritering
  • ½ pose panko

Whiskysovs

  • 10 cl Highlan Park 12 år whisky
  • 2 spsk balsamico
  • 1 kvist rosmasin
  • 2 kviste timian
  • 100 gram økologisk tomatpuré
  • 2 spsk Heinz ketchup
  • 1 spsk barbequesauce
  • 1 tsk brun farin
  • 2 stykker mørk chokolade med 70 % kakao
  • 250 ml fløde
  • Salt og friskkværnet peber

ENTRECOTE

  • 400 gram entrecote
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk olie
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 fed hvidløg

TILBEHØR

  • Asparges

Sådan gør du

KARTOFFELMOS

  1. Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre.
  2. Imens steger du chorizoen sprød på en pande.
  3. Når kartoflerne er møre (efter ca. 20 min), så hælder du vandet fra.

  4. Mos dem nu med en “kartoffelstamper”.
  5. Tilsæt smør, et helt æg, revet parmesan og timian.
  6. Juster nu konsistensen med mælken. Mosen må ikke være for fyldende og skal være lidt tykkere end normalt, ellers kan den ikke rulles til kugler.

  7. Smag til med salt og peber.
  8. Stil mosen på køl i en time.

  9. Rul nu små kugler på størrelse med en stor valnød og læg dem på bagepapir.
  10. Varm olien op i en tykbundet gryde til ca. 160 grader – når det syder om en tændstik, er den varm nok.

  11. Hæld panko i en skål.
  12. Pisk de sidste tre æg sammen i en skål.

  13. Vend nu hver kugle i panko, så i æg og så i panko igen.

  14. Tip: brug kun den ene hånd til at vende med, så har du altid en ren hånd.
  15. Friter så kuglerne i ca. 2 min til de er gyldne.

  16. Server dem med friskhakket persille over.

De holder sig sprøde og varme i noget tid, så du kan sagtens nå at stege bøfferne, når de er færdige.

  1. Whiskysovs
  2. Varm en kasserolle op med 5 cl whisky og balsamico. Når det er godt varmt, så sætter du ild til det – men ikke under emhætten og pas nu på hår og øjenbryn, jeg har tidligere stået med 1 meter flamme som lige slikkede loftet.

  3. Tilsæt resten af whiskyen, rosmarin og den ene timian kvist. Lad det simre i 4-5 minutter.
  4. Tilsæt nu tomatpuré, ketchup, barbequesauce og chokolade og lad det simre i et par minutter.

  5. Tilsæt så fløden og smag til med salt, peber og brun farin.
  6. Fisk timian- og rosmarinkvistene op bagefter.

  7. Hak den sidste timiankvist og tilsæt i sovsen.

ENTRECOTE

  1. Tag kødet ud af køleskabet 1 times tid før stegning.
  2. Varm en pande op til højeste temperatur med olien.
  3. Giv hvidløget et godt bask og tilsæt det sammen med rosmarin så olien får smag.
  4. Inden stegning giver du kødet en god omgang salt.
  5. Steg dem nu ved høj varme i et minut.
  6. Når du vender bøfferne, tilsætter du smørret og steger dem færdige.

  7. Tip panden og hæld smørblandingen over bøfferne de sidste 20 sekunder.
  8. Tryk på dem, de skal give sig og være let spændstige for at være røde/medium.
  9. Skær dem ud og server dem sammen med den friterede kartoffelmos og asparges på et store skærebræt.

TILBEHØR

  1. Steg aspargesene på panden i det overskydende fedt i et par minutter.
  2. Tilsæt salt og peber.
Entrecote med friteret kartoffelmos og friske grønne asparges
Nogle vil sige, at den er for dyr, men den er faktisk helt fair at bruge

Medmindre du virkelig er glad for whisky og alkoholen, så skal der flamberes. Det kan også gøres lidt mere elegant end med en gasbrænder. Du kan gøre det direkte på komfuret, men sluk for emhætten og pas på dig selv. Det giver en ret høj flamme med 10 cl. whisky. Alternativet er, at du lader det koge ind, det giver næsten samme resultat.

Entrecote med friteret kartoffelmos og friske grønne asparges
Pas nu på dig selv når du flamberer, ikke?
Entrecote med friteret kartoffelmos og friske grønne asparges

Køb et godt stykke kød, så kan det faktisk ikke gå galt

I opskriften forklarer jeg, hvordan du kan stege det på en pande, men du kan også sagtens tilberede det på en grill. Du skal blot sørge for, at grillen er varm, og jeg mener virkelig varm. Giv kødet et let strøg med olie og salt inden du lægger det på. Vend det efter ca. 1 min og steg det færdigt i 1-2 min afhængigt af tykkelsen. Mærk på kødet, det skal give lidt efter, men ikke være helt blødt, så er det medium/rare og klar. Læg det i stanniol og lad det trække, så er det perfekt stegt.

Entrecote med friteret kartoffelmos og friske grønne asparges
Entrecote med friteret kartoffelmos og friske grønne asparges
Service og happy days for dig eller dine gæster

Håber det giver inspiration til en god middag med lidt kant – her tænker jeg whiskyen!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift