Annonce: Fars dag er dagen, hvor vi lige husker vores fædre og sender dem en kærlig tanke eller evt. en lille gave. Jeg vil gerne erkende, at jeg nok synes, det er lidt opreklameret, men omvendt så er det også meget rart, at vi har en dag, hvor vi lige minder hinanden om det. Fars dag falder altid på Grundlovsdag – 5. juni, så det er ret nemt at huske. Den bedste gave, jeg kan få, er i virkeligheden nok bare tid med mine tøser, men jeg sætter da bestemt også pris på en god flaske whisky, en ny taske eller lignende, så derfor har jeg samlet inspiration til forskellige gaver, som jeg faktisk selv vil sætte stor pris på.

Denne artikel indeholder reklamelinks

Dem til fars barskab

Smagepakke med espresso fra Dinluksus.dk

Hvis far i din familie drikker espresso, så kunne en ide være, at forære ham en af disse smagspakker fra din Dinluksus.dk, som drives af Kenneth Grønbech Nielsen, der er dybt passioneret, når det kommer til kaffe. I pakken får du 5×60 g espressokaffe – altså i alt 300 gram bønner, som er fordelt over 5 tilfældige poser. På den måde kan man lave en lille “espresso-smagning” og finde ud af, hvilken der er bedst.

Inspiration til Fars dag 2022
Smagspakke med lækkerier fra Dinluksus til Far

Pris 99 kr. for enten Mellemristet smagspakke eller Espresso smagspakke


En whisky til far: Highland Park 18

Hvis far skal forkæles lidt, og gaven godt må koste en lille smule, så er Highland Park 18 års et absolut fantastisk bud. Highland Park ligger på Orkney, og deres whisky er kendt for den unikke karakter, hvor sødme og en meget blid røget eftersmag møder hinanden. Den er intet mindre end én af de bedste 18 års whiskyer, der findes, hvis du spørger mig. I næsen har den noter af honning, tørret frugt, lyng, tørv og en meget blid diskret røg. I munden er den helt smooth, sødmefuld, rund og blid – afslutningen er det bedste, hvor eftersmagen varer op til et helt minut, hvor den blide sødmefuld røg, som kun Highland Park formår at lave, fuldender whiskyen.

Inspiration til Fars dag 2022
18 års whisky fra Highland Park

Pris: 999 kr. Hos Falkensten Vin


En lækker gin fra No. 3 til barskabet

No.3 Gin er gået hen og blevet én af mine favoritter, når det kommer til den klassiske gin. Den har den traditionelle duft af enebær, appelsin og citrus, som er de primære botanicals, som No. 3 Gin indeholder, dette er også én af årsagerne til navnet. En anden grund er, at den produceres af Berry Bros & Rudds, som ligger på adressen “St. James Street 3” i London, hvor virksomheden har været beliggende siden 1698. Det er i øvrigt Londons ældste vin- og spiritusselskab. No. 3 Gin er ude i en ny flaske nu, som jeg synes er endnu flottere end forgængeren, indholdet er naturligvis det samme. På billedet har jeg lavet en “Heering Sling”, som er på gin, citronsaft, danskvand og kirsebærlikør fra danske Heering.

Inspiration til Fars dag 2022
Barudstyr fra Barlife, gin og likør fra Bevco…

Pris 319 kr. for No. 3 Gin og 200 kr. for Heering Kirsebær


“Rock and Roll rom” til fars barskab fra Parce Colombian

Det er sjældent at se en “ægte” 12 års rom, da netop rom ofte lagres ud fra “Solera-systemet”, hvilket betyder, at en “12 års rom” sagtens kan have fx 5 års rom eller 8 års rom tilsat, og kun dele af rommen er 12 år. Denne er dog 12 års hele vejen igennem. Den er lagret på tidligere bourbonfade, som har indeholdt Brown Foreman og Jack Daniels. Det er helt enkelt en utrolig lækker rom – dybe noter af karamel, tørret frugt, tobak, toffee og nellike. I munden er den helt smooth, cremet og lækker. Det er en rom, som har højt niveau og for den far, som sætter pris på en rom fra øverste hylde.

Inspiration til Fars dag 2022
Rock and Roll Rom…

Pris 399,95 kr. hos Supervin


Italiensk kvalitetsvin fra Degustation

Degustation ligger i min barndomsby Nørresundby og drives af Martin, som har en kæmpe kærlighed for vin. Han har gennem de seneste år opbygget en ret fin portefølje af forskellige lækkerier. Jeg har efterhånden smagt de fleste af hans vine, og de er både gode og billige, præcis som vi kan lide det i Nordjylland. I forbindelse med Fars dag er det muligt at købe disse tre vine fra Toscana til en samlet pris på 349 kr. – der er både hvidvin på druen Fiona, som får 93 point fra James Suckling og to fantastiske Super Toscanere – helt perfekt til den kommende tid med masser af sol, grill og hygge.

Inspiration til Fars dag 2022

Samlet pris hos Degustation 349 kr.


Dem til fars gode stil

Lækre in-ear høretelefon så far kan få lidt velfortjent ro 😉

Bang & Olufsen Beoplay EX er eksklusive, trådløse True Wireless in-ear høretelefoner, som seriøst sparker røv. Lyden er sublim, designet er fedt, de sidder perfekt i ørerne – også til dig, som har “besværlige” ører, som jeg har, hvor intet lader til at fungere – det gør disse. De har Noise Cancellation, som skaber ro omkring dig, hvilket er fantastisk, hvis du som jeg har børn i huset, som har en tendens til at larme lidt. Sidst men ikke mindst så er de helt vandtætte, så du kan faktisk træne med dem, svede igennem og endda skylle dem under vandhanen bagefter – og ja, de er testet, og de holder, hvad de lover.

Inspiration til Fars dag 2022
Bang & Olufsen Beoplay EX

Pris: 2999 kr. hos bang-olufsen.com


Hudpleje produkter fra “Raunsborg Man”

Jim Lyngvild står bag “Raunsborg“, som er opkaldt efter hans vikingeborg “Ravnsborg”, hvor han bor på Fyn. Jim Lyngvild har designet en serie med forskellige produkter, hvor der er Face Wash Man, Face Gel Man, Viking Repair, Body Shower Man og “793 Year of Legends”, som er en parfume. Produkterne er udviklet til den maskuline hud, som er 25 % tykkere end den feminine. Det gør vores hud mere hårdfør, men det betyder ikke, at den ikke bør plejes og passes på.

Inspiration til Fars dag 2022
Raunsborg hudpleje til mænd eller kvinder

Pris fra 109,95 kr. til 399,95 kr. hos Raunsborg.dk


Rejsetaske fra Dbramnte1928

I mange år har jeg smidt min gamle militærtaske over skulderen, når jeg skulle frem og tilbage mellem Aalborg og København eller andre destinationer. Mit liv har de sidste 10 år været et pendlerliv dels grundet mit arbejde dels at jeg bor to steder. Jeg vidste nok ikke, hvor glad jeg ville blive for en ordentlig taske, før jeg fik en i hånden, det er så meget skønnere med en slidstærk god taske i bæredygtigt kernelæder med masser af indvendige rum og lommer. Tasken hedder sjovt nok “Kastrup”, hvilket passer perfekt til mig, da det er den destination, jeg flyver til og fra allermest i løbet af året. Størrelsen passer til, at den må tages med i kabinen, og den er på ca. 38 liter, hvilket for mig betyder plads til 4 overnatninger inklusiv træningstøj og sko.

Inspiration til Fars dag 2022
Rejsetaske til den far som er meget på farten

Pris 1359,20 kr. hos Dbramnte1928


Dem til køkkenet

Knivsæt fra Qknives til far

For ca. halvandet år siden begyndte jeg at teste de japanske kokkeknive fra Qknives, som forhandles hos de to unge knægte Mathias og Mike fra Aalborg. Knivene fra Qknives er japanske kokkeknive i damaskusstål, og lavet i 67 lags carbonstål med et skæfte i pakkatræ, som er vandafvisende. Derudover er stålet smedet ud fra damascusmetoden, hvilket betyder, at de mange lag stål kan ses på knivbladet. Stålet er VG-10″ carbonstål, som er udtryk for høj kvalitet. “G” står i øvrigt for “Gold” – på japansk hedder de “V-Kin-10” – “Kin” betyder “Gold” på japansk.

Inspiration til Fars dag 2022
Original Series fra Qknives

Knivene har været brugt flittigt, siden jeg fik dem, og de har nu fået hjem i sommerhuset på Odden, hvor de faktisk bliver brugt både indendørs og udendørs, og de kan holde til det, også selv om at jeg godt kan være lidt hård ved dem. Siden jeg fik dem, har de været slebet hos en professionel sliber, og de holder sig skarpe. Køb et knivsæt i gave til Fars dag. Brug koden “far15” og få 15 % på dit køb – gælder også nedsatte varer!

Pris: 3.355 kr. hos Qknives ved brug af koden: “far15”


Mulighed for at drikke fars vin uden at åbne den – Coravin Pivot

Sidste år havde jeg Coravins Model Two på listen over Fars dags-gaver. I år har jeg sat deres nye udgave “Pivot” på, som er en ny, mindre og faktisk billigere model. Den har samme funktion, som gør, at du kan åbne en flaske vin, drikke et glas og stille den til side. Vinen bliver ikke iltet grundet den ret smarte teknologi og kan holde op til 4 uger.

Inspiration til Fars dag 2022
Coravin Pivot

Den primære og helt afgørende forskel på de to udgaver er selve systemet. Den oprindelige model har en “nål”, som penetrer proppen, hvor Coravin Pivot benytter en speciel prop, som slutter flasken helt tæt. I begge systemer pumpes argon ned i flasken, som så sikrer, at resten af vinen ikke ilter. Du kan læse fuld test i artiklen her.

Pris: 899 kr. hos Coop

Håber det har givet lidt inspiration til fars dag…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar