Det er svært at komme uden om, at der er fyldt med turister i Spanien – inklusiv mig selv! Jeg har været der adskillige gange i flere forskellige områder – Barcelona, San Sebastian, Bilbao, hele Ribera Del Duero, Madrid, Malaga, Gerona, Jeres og Gibraltar, så jeg er bestemt med til at trække antallet af besøg pr. indbygger op. På mit sidste besøg fik jeg dog en bid af Spanien, som jeg aldrig glemmer – velkommen til Corral De La Morería!
På Corral De La Morería kan nemlig opleve ægte Flamenco, som er en dans, der stammer fra Andalusien, hvor en eller flere dansere typisk ledsaget af en eller flere guitarister udfører en meget passioneret dans. Hvis du har set filmen “Flamenco” fra 1995, så ved du, hvad det drejer sig om. På Corral De La Morería kan du oven i købet nyde mad fra en 1-stjernet Michelin-restaurant, så for mig var det den perfekte oplevelse.
Book bord flere måneder i forvejen
Netop Corral De La Morería er ét af de mest populære og autentiske steder i Madrid, så du skal være tidligt ud, hvis du vil have denne oplevelse. Jeg var heldig at fejre min fødselsdag, da jeg var afsted, så der var sørget for reservation til mig. Restauranten drives af David García, som har rødder i Bilbao i baskerlandet, hvilket betyder, at menuen indeholder en del skaldyr og fisk – for mig er det helt perfekt.
3 forskellige menuer
For at imødekomme gæster, som ikke nødvendigvis kommer for at spise på en Michelin-restaurant men for underholdningen, er der tre meget prisvenlige menuer. De har “Soleá Menu”, som koster 49,95 euro for 3 retter. Så har de “Alegrías Menu”, som er en 4-retters menu til 65,95 euro og “Tasting Menu” med 6 retter til 79,95 euro. De har også både veganske og glutenfrie menuer, så der er virkelig plads til alle.
Et lille tip
Ved alle menuer skal du vælge mellem forskellige retter, så hvis du som jeg slet ikke kan klare, at du ikke smager det hele, så synes jeg, at du og din medspiser kan overveje at bestille én af hver og så dele halvvejs. Da jeg besøgte dem, startede deres tasting menu med en lun ret med rejer, tomat, ost og piparras (peberfrugter). En skøn ret, hvor navnlig tomaterne kom flot til udtryk.
Den næste ret var kammusling med tomat, dadler og en cremet kølig mandelsuppe – så faktisk en fortolkning af den spanske ret “Ajo Blanco“, som stammer fra Malaga i Andalusien.
Næste ret er skindstegt aborre med en krydret pebersauce, som er lavet på de her små syltede chilier, som du tit ser på en Pinox-bar i Spanien – ret spicy og en god overgang fra fiskeretterne til kød.
Vinkort med modne rødvine
Jeg elsker at dykke ned i vinkortene, når jeg er i udlandet og navnlig i Spanien. Glæden over at kunne finde flasker, som jeg altid gerne have villet smage til ca. samme pris, som de koster online herhjemme, er bare det bedste. På Corral De La Morería har de ret mange modne vine, dog skal du lige have en backup, da flere af deres flasker desværre er udsolgte. Men der er alligevel perler at finde.
Jeg valgte en 2015 La Rioja Alta Vina Arana Gran Reserva, som kostede 50 euro på restauranten – du kan finde den online til ca. 325 kr. så det passer næsten med prisen, hvilket er min pointe. Enten betaler vi svimlende beløb for vine i Danmark, eller også er priserne meget billige i Spanien. Tilbage til vinen – det er en “old school” Rioja Gran Reserva, hvilket betyder, at den har fået ret mange år på fad, og efterfølgende er den modnet på flaske. En skøn vin fyldt med duft af blommer, mørke kirsebær, kaffe, mokka og vanilje. Masser af fad, frugt og fylde i munden men også fine tanniner – et pragteksemplar af en spansk Tempranillo.
Lam eller due?
Hovedretten består enten af lammekrone med løg og en indkogt sauce samt grøntsager eller due. Hvis du vælger due, så får du næsten samme tilbehør, men brug gerne mit tip med at bestille én af hver, da du så kan smage begge dele. På dette tidspunkt dæmpes lyset næsten totalt, så selv om mit medbragte trofaste spejlreflekskamera gør det utrolig godt, så var det svært at tage gode billeder.
Det skal også siges, at showet klart har førsteprioritet, hvilket man godt kan mærke, når det starter. Her bliver fokus mere på showet end på servering og mad. Det er sådan set helt okay, for showet er fantastisk, men det er vigtigt, at du som gæst er indstillet på, at fokus forsvinder lidt fra maden.
I come for the show
Selv om en Michelin-restaurant absolut trækker i mig, så vil jeg gerne tilstå, at oplevelsen du får på Corral De La Morería overgår maden og vinen med flere længder. Set-uppet er meget enkelt – en guitar, trommer og to dansere, som bevæger sig til musikken – ofte er det kun dans og “step”, som fylder hovedparten.
Der er ikke et stort lysshow, skærme eller andet – men der er så megen passion, at du bliver suget ind i det og glemmer alt omkring dig. Selve showet varer omkring 50-60 min., hvorunder du får serveret desserten, som du næsten glemmer alt om. Showet varierer fra langsomme danse, hvor bevægelserne er rolige og fyldt med passion, til fuld power, hvor alle klapper og niveauet er skruet helt i vejret. Undervejs lagde jeg mærke til, at flere gæster havde tårer i øjnene og var meget berørte.
Desserten
Undervejs fik vi som sagt serveret dessert, og her har du også et valg, også selvom du vælger deres tasting menu. Karamelliseret “french toast” med mælke- og bananis eller “Cruncy rice pudding” med kanelis. Jeg smagte begge dele og var helt klart mest glad for “french toast”, som er lidt en favoritspise for mig.
For tasting menu for to personer og en flaske fremragende vin samt et par glas Cava var den samlede regning med det hele ca. 200 euro. Det må siges at være billigt, når det er et køkken med en Michelin-stjerne. Selve showet betales ved siden af og koster 48 euro pr. person, så den samlede pris for det hele ender på ca. 1100 kr. pr. person.