Hvis du besøger “the promised land”, så er det næsten uundgåeligt, at du smager en god stor amerikansk steak, og hvad er mere amerikansk end en bøf fra en bison? Jeg ved det ikke, men én ting er sikkert, du får et måltid, som du ikke glemmer, hvis du spiser på “Bison and Bourbon” i Brooklyn.

Bison and Bourbon ligger i den sydlige del af Brooklyn, og det tager lidt tid at komme dertil, hvis du bor på Manhattan, men det er turen værd. Restaurantens ejer er jødisk, og det er den største Kosher-restaurant i Brooklyn, hvilket sådan set bare betyder, at der ikke er svinekød, skaldyr på menuen, og så er skal dyrene være slagtet efter metoden “schæchtning”, som svarer til “halal” for muslimer. Det stammer fra det gamle testamente og fra Mosebøgerne, hvor denne forskrift er måden, troende jøder skal spise på – men du kan være helt rolig, det betyder absolut intet for oplevelsen.

Bison and Bourbon ligger i et gammelt varehus eller lager, hvor de har gjort en ret stod dyd ud af at bevare de oprindelige dele fra 1920’erne. Alt har naturligvis ikke været muligt at bevare, så derfor har de forsøgt at dekorere deres restaurant i bedste 1920’er-stil. Man kan næsten sige, at det minder lidt om en moderne westernbar – se billede øverst til højre.

New York Guide: Bison and Bourbon - ægte amerikansk steakhouse
Bison and Bourbon

Hvad skal man bestille på Bison and Bourbon?

Det er næsten for nemt at skrive en steak og en bourbon, ikke? Men det er tæt på, at det faktisk bare er vejen frem, det er nemlig deres speciale. Dog hvis du kommer med din store appetit, så vil jeg anbefale, at du tager en starter, hvor der er 15 forskellige, og det er ikke små portioner – husk, at alt er større i USA! Starterne er stort set kun kød med undtagelse af “cripsy cauliflower”, og priserne går fra 23 til 45 dollars, hvilket svarer til ca. 160-300 kr., så det er ikke billigt.

New York Guide: Bison and Bourbon - ægte amerikansk steakhouse
Bison cigars

Heldigvis er det sådan, at du sagtens kan dele en forret – jeg smagte deres “Bison Cigars”, som er sprøde ruller fyldt med grillet bison, karamelliserede løg og aubergine, som du får en lækker guacamole til. Prisen er 25 dollars, hvilket er ca. 175 kr.

Ingen små eller billige bøffer

Efter forretten er det tid til steak, og det er igen i den store udgave. Den mindste bøf er på 10 oz, som svarer til næsten 300 gram. Det er deres oksemørbrad, som kommer med sprøde grøntsager, kartoffelmos og en skøn pebersauce. Prisen er ca. 77 dollars svarende til ca. 530 kr.

New York Guide: Bison and Bourbon - ægte amerikansk steakhouse
Den mindste bøf på kortet på 300 gram

Hvis du har den lidt større sult med, så kan jeg anbefale deres “Bourbon Delmonico” på 400 gram, som er et velvoksent stykke bison med sprøde kartofler og en lækker bourbonsovs til. Du kan godt forberede dig på, at du kommer til at kæmpe lidt for at spise den, for det er 400 gram rent kød – ingen ben eller fedtkant, som kan skæres fra. Smagen er dog perfekt, og det samme er stegningen, så når du smager første bid, så står tiden næsten stille – smeltende mørt og fyldt med smag. Prisen er også 82 dollars svarende til 575 kr., så du betaler en del for måltidet.

New York Guide: Bison and Bourbon - ægte amerikansk steakhouse
De serverer store bøffer på Bison and Bourbon

Hvad drikker man til?

Du kan roligt bladre forbi vinkortet, for det første er det ikke årsagen til, du er på Bison and Bourbon, og for det andet er det faktisk ikke særlig spændende. I stedet for så synes jeg, at du skal vælge en flaske øl, som koster 7-8 dollars så ca. 50-60 kr., en bourbon, hvor du fx kan få en Bakers til 18 dollars svarende til 120 kr., hvilket er en god pris. Samme pris har deres cocktails – faktisk dem alle, så fx en fremragende “Old Fashioned” koster 125 kr., og den er lavet med en god bourbon.

New York Guide: Bison and Bourbon - ægte amerikansk steakhouse
De laver også fremragende cocktails

Jeg ville ønske, jeg kunne have spist mere dessert, men det var ikke muligt, jeg var for mæt – derfor blev det den letteste og billigste dessert til 12 dollars svarende til ca. 84 kr., nemlig deres “Sorbet Boat”, hvor du får tre store scoops, som er ret forfriskende.

New York Guide: Bison and Bourbon - ægte amerikansk steakhouse
Dessert – tre scoops is

Havde jeg haft overskud og plads, så skulle jeg helt sikkert have smagt deres “Bison donuts”, som er donuts med kanel, sukker og røget chokoladesauce!

Navn: Bison and Bourbon
Hvor: 191 7th St, Brooklyn, NY 11215, USA
Pris: $$$$

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar