Gå til opskrift

Det er tid til græskar, og det kan ses, når man passerer et supermarked – det vælter rundt med græskar i alle størrelser. De mest populære er nok “Butternutsquash” og “Hokaido”, som begge er super lækre og perfekte til lidt comfort food! Denne ret har jeg lavet med inspiration fra “Mad for Madelskere“, som laver nogle vildt lækre “græskarfritter”, som jeg dog har lavet i min ActiFry, og det blev overraskende godt…

Et butternutsquash hedder faktisk moskusgræskar – men oversat fra engelsk bliver det til butternutsquash. Årsagen til at vi ikke bare kalder det et moskusgræksar, kender jeg faktisk ikke? Måske skyldes det, at det lyder mere indbydende med butternut end moskus? Lige meget hvad så er det lige nu, du kan købe lækre økologiske græskar for billige penge. Græskar er også fyldt med både A-, B- og C-vitaminer og mineralet kalium, som virker positivt på væskebalancen og blodtrykket. Så masser af grunde til at gå i gang.

Halloween Tema: Græskarfritter med aioli
Jeg valgte at servere en god hakkebøf med bløde løg til – det holder…
Halloween Tema: Græskarfritter med aioli

Halloween Tema: Græskarfritter med aioli

Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Keyword: Bagt græskar, Græskar, Græskar-fritter, Hokaidosuppe
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 31 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Græskarfritter er superlækre og minder lidt om fritter på søde kartofler. I denne opskrift er der vejledning til ovn og Actifry – begge versioner bliver rigtig lækre.

Udskriv

Ingredienser

 • 1 stk. Hokaido-græskar
 • 1 spsk. olie
 • 1 par kviste timian
 • Salt og friskkværnet peber

Aioli

 • 1 dl hjemmelavet mayonnaise se link i indlægget
 • 2 fed hvidløg

Sådan gør du

 1. Skrub græskarret med en ren grydesvamp.

 2. Fjern ikke skallen.
 3. Skær græskarret over.

 4. Fjern indmaden med en ske.
 5. Skær græskarret ud i ca. 1 cm tykke skiver.

Actifry

 1. Hæld det hele i din Actifry og tilsæt olie.
 2. Tænd din Actifry og giv det 30 min.

 3. Slut af med frisk timian, salt og peber.

Ovn

 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 2. Læg græskarret på en bageplade med bagepapir og giv det 30 min.

 3. Slut af med frisk timian, salt og peber.

Aioli

 1. Pres hvidløget i mayonnaisen.
 2. Lad det trække indtil græskaret er færdigt.
 3. Done!

Hvad drikker man til hakkebøf med bløde løg og græskar fritter?

Du kan reelt drikke alt muligt, det kan både være italiensk, fransk og oversøisk – men du kan også finde en ret lækker kombination af den “nye verden” og den “gamle verden”, som er udtryk for Europa med primært Italien, Spanien og Frankrig som de førende vinlande og præsenterer “Old World” mod de oversøiske lande, som er “New World“.

Halloween Tema: Græskarfritter med aioli
“Casa Smith” er ét af vinlegenden “Charles Smiths” seneste projekter…

Denne “CasaSmith” fra Hustedvin er lavet på den drue, som i Italien kaldes Primitivo og i Californien, Zinfandel – og som i virkeligheden stammer fra Ungarn. Charles Smith har dyrket den i den nye verden, men med respekt for den gamle verdens traditioner, og det gør han 100 % sikkert for at vise, at det er muligt. Denne vin er pisselækker (undskyld udtrykket) – men det er den altså! Den har præcis det udtryk, jeg elsker i en vin – den har først og fremmest syre, hvilket er et must for mig. Bløde og fine tanniner, som skaber balance og giver plads til sødmen, som kommer i kraft af mørke bær, blommer og efterfølgende urter som timian. Dens stil er “kølig” på trods af, at den kommer fra Washington. Hvis du ikke drikker den til en fed hakkebøf med sødmefulde bløde løg og græskarfritter med aioli, så prøv den til en omgang grill.

Halloween Tema: Græskarfritter med aioli
Velbekomme – efterårsmad!

Et helt græskar kan muligvis virke til at være meget til to personer, men det svinder meget ind og bliver faktisk til en lille portion. Videre kan man også altid liiiiiige hapse en ekstra!

Håber det har givet inspiration, næste ret bliver risotto med græskarpuré!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift