Gå til opskrift

Som I nok ved er jeg tosset med whisky – faktisk så tosset, at jeg har en profil på Instagram, som hedder “Whiskytossen” hvor jeg lystigt skriver om alverdens whisky. Det er sådan, at jeg hylder alt på den profil – om du er Single, Blended, Grain, Rye eller Bourbon og fra Danmark, Japan, Skotland eller USA er du velkommen. Denne “cocktail” er lavet på Talisker, som nok er mest kendt for deres “Talisker Skye” eller “Talisker Storm” – her er det dog deres 10 års, som jeg har brugt i en skøn sjælevarmer – håber du synes om opskriften – den kommer her….

Reelt er det her lidt en “Irish Coffee”, som jeg har twistet – i den oprindelige opskrift laves den med mælk og ckokolade, hvilket også er virkelig lækkert, men jeg holder af en sødmefuld kop kaffe med et røget kys fra whiskyen og så fuldender skumfiduserne det virkelig…

"Irish Coffee" med Talisker, sirup og skumfiduser - perfekt til en kølig eftermiddag...

“Irish Coffee” med Talisker, sirup og skumfiduser – perfekt til en kølig eftermiddag…

Ret: Cocktail
Køkken: Skotsk
Keyword: Hot Cocktail, Irish Coffee, Varm cocktail
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 3 minutter
Samlet tid: 5 minutter
Antal: 1 person
Forfatter: Familiefaren

Her får du en rigtig sjælevarmer, det er en "Irish Coffee" dog med et twist – den har sirup og skumfiduser og lavet på Taliker 10 – god fornøjelse!

Udskriv

Ingredienser

 • 5 cl Talisker 10
 • 2 dl nybrygget kaffe
 • 1 spsk sirup
 • 1 håndfuld skumfiduser
 • 1 par stykker mørk chokolade

Sådan gør du

 1. Bland alt sammen pånær skumfiduserne.
 2. Rør rundt og lad det hele samle sig.
 3. Tilsæt skumfiduserne.
 4. Brænd dem med en gas brænder – pas på de ikke bliver sorte 🙂
 5. Riv chokoladen over.
 6. Enjoy!

Jeg postede et billede af Taslisker 10 inden jeg lavede denne cocktail – den skal nemlig også smages helt neat hvis du spørger mig. På nedenstående kan du læse om smagsnoter og mit indtryk.

Pas på du ikke brænder skumfiduserne…

Pas på når du brænder skumfiduserne – hvis du ikke har en gasbrænder så fortvivl ikke, de smelter nemlig ret hurtigt i den varme cocktail. Så i sidste ende gør det ikke nødvendigvis den store forskel – men godt ser det ud.

En god dram, som også fortjener at blive smagt “neat”…

Hvis du ikke lige har en Talisker 10 – så render du ud og køber den – hehe, nej – så bruger du skam bare det du har – om du smider en Single Malt i er helt op til dig. Jeg har lært, at “jo bedre spiritus – jo bedre cocktail”, det er korrekt til en hvis grænse.

Perfekt til en lørdag eftermiddag….

God fornøjelse og god lørdag til dig!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift