Ovenstående er en nyhed, som jeg er ret glad for at høre. Lokale i Aalborg kender uden tvivl det legendariske værtshus “Kahytten” som i mange år har været mødestedet for adskillige stamkunder, der kunne nyde en håndbajer til en 10’er i hjertet af Vejgaard. Nu bliver de kølige pilsnere skiftet ud med 150 whisky i prisklassen fra 100 kr. helt op til 4500 kr. Jeg tog forbi for at hilse på Rune Holm, der står bag roret på “Whiskybaren Kahytten” – velkommen om bord!

De af jer, som kender mig ved, at jeg holder utrolig meget af whisky, som bl.a. udleves på min anden profil og mit andet jeg “Whiskytossen“, hvor jeg kan få lov til at udfolde mig maksimalt. Derfor var det også med stor fornøjelse jeg satte kurs mod Vejgaard efter arbejde mandag eftermiddag.

Velkommen til Whiskybaren Kahytten

I Vejgaard ligger det gamle brune værtshus, som har været samværtshus for tørstige gæster de sidste mange år. Men nu får de gamle støvede lokaler nyt liv, en indvendig fra kælder til kvist og bliver indrettet som en hyggelig whiskybar. Det bliver indrettet som en hyggelig whiskybar, hvor du næsten kan få alt mellem himmel og jord – i hvert fald bliver udvalget stort og bredt.

Det
Der er nok slut med shots efter den 25/10…
Det
Rune Holm er fan af Johnni Walker…

Danmark – måske Europas største samling af Johnni Walker!

Rune Holm er passioneret whiskylover, og uden tvivl den jeg har mødt, som har den største samling af Johnni Walker whisky. Det er helt sikkert den største i Danmark og muligvis endda også udover Danmarks grænser. Jeg troede faktisk, at Johnni Walkers portefølje var begrænset til Red, Black, Green og Blue Lable – men nej, det findes åbenbart noget der ligner 4000 forskellige flasker i verden og Rune har selv omkring 350 stk – Det er altså vildt.

Det
Masser af Johnni Walker på hylden…

“Keep On Walking” – 150 forskellige flasker på hylderne

Hvis du ikke kender udtrykket, så er det Johnni Walkers payoff, som de bruger fra deres legendariske grundlægger. Whiskybaren Kahytten bliver dog ikke en “Johnny Walker” Whiskybar – bare rolig – der er meget mere på hylderne. Der vil være japanske flasker som “Pure Malt”, “Yamazaki 12 og kronen på værket “Hibiki 30 års” – jeg postede for noget tid siden mine 17 års og 21 års, som jeg er utrolig glad for. Derudover vil du kunne finde Port Ellen og “Brora 24 år” som ligger på ca. 12.000 kr. hvis du selv skal ud og købe den.

Det
Èn af de helt store flasker til ca. 11.000 kr…
Det
Johnni Walker, Macallan, Pure Malt og Svensk Whisky…

Stedet at tage hen – hvis du gerne vil lære om whisky

Der er naturligvis også whiskys som ligger langt under en “Hibiki 30 års” hvor 3 cl. kommer til at koste omkring 4000 kr. Der er også mulighed for flere til under 100 kr. og der er bestemt lækre sager at vælge imellem. Så hvad enten du er passioneret whiskyentusiast eller gerne vil være det, så er Whiskybaren Kahytten i Aalborg et godt sted at starte.

Det
Hibiki 30 års…

Du lærer utrolig meget ved at smage, dufte og få viden ind om whisky. Hvis du mod forventning ikke kan få stillet din tørst i whisky så er der også fadøl fra Vendia Bryghus på hanerne, som er vildt lækkert. Det må siges, at være et paradigmeskifte af de helt store – fra en kold fra kassen til en 10’er til whisky i verdensklasse.

Det
Kaptajnen på Whiskybaren Kahytten Rune Holm…

Rune Holm statser stærkt på at åbne den 25. oktober, hvor der vist bydes på en lille åbningsdram og masser af hygge. Jeg satser på at komme forbi igen og glæder mig til at se om det er lykkes, at få spulet den gamle Kahyt ned, fået fjernet de mange ås tobaksrøg og skabt en vaskeægte whiskybar i Aalborg. Én ting er i hver fald helt sikkert – Rune Holm er manden, som kan få det til at ske.

Skål og lykke til!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar