Nogle gange skal det bare være helt klassisk! Et godt stykke kød, masser af peber og stegt på panden i smør, afslutning med en lille ildkugle af cognac. Her får du opskriften på helt klassisk peberbøf, som med garanti vil imponere dine gæster! Vi er i en ulige uge, og er du fast følger, så ved du, at det er en børnefri uge. Denne ret imponerer min kæreste, hun er en kæmpe sovseprinsesse og skammer sig på ingen måder over at konsumere ½ liter sovs – hun er truly en gastrokvinde…

Indeholder reklamelinks

Klassisk peberbøf flamberet i cognac

Klassisk peberbøf flamberet i cognac

Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Keyword: Peberbøf, Pebersauce
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren
Her finder du en opskrift på klassisk peberbøf flamberet i cognac. Dertil verdens lækreste pebersauce. I opskriften er der sauteret savoykål til.
Udskriv

Ingredienser

Peberbøf

 • 2 stk. Ribeye á mindst 250 gram pr. person
 • 30-40 hele peber korn
 • 1 spsk. smør til stegning
 • 1 spsk. olie til stegning
 • ½ dl cognac til flambering
 • En kvist rosmarin
 • Salt

Pebersauce

 • Resterne fra panden
 • 2 tsk. Dijonsennep
 • 200 ml god oksefond
 • 200 ml creme fraiche
 • Evt. lidt syre
 • Salt

Savoykål

 • 1 savoykål
 • 3 forårsløg
 • 2 spsk. græskarkerner
 • Smør og olie til stegning
 • Salt og peber
 • Frisk muskatnød

Sådan gør du

Bøffer

 1. Start med at tage bøfferne ud af køleskabet.
 2. Nyd synet – hvis du er rigtig mand, så kan du snildt lige kalde andre fra huset ud, så de kan se, hvor flotte bøfferne er – du må godt tage æren for dem – også selv om du blot har hentet dem hos slagteren!

 3. Hæld alle peberkornene i en morter og giv dem en god omgang.

 4. Nu er det muligt, at der er for meget peber, men hellere lidt for meget end for lidt. Meningen her er faktisk, at det skal være “hot”.

 5. Varm en støbejernspande rigtig grundigt op.
 6. Gnid nu bøfferne med olie – de skal ikke på panden nu.

 7. Tilsæt salt og peber på begge sider.
 8. Steg nu bøfferne ved høj varme 1 minut. Herefter vender du bøfferne.
 9. Det gør ikke noget, hvis lidt af peberet falder af. Nu er det tid til det store nummer, som kun bliver sjovere og sjovere for hver gang, du gør det. Er du rigtig showman, så kalder du lige igen på andre i huset, så de kan se på og evt. klappe lidt.

 10. Sluk emhætten. Hæld cognac på og sæt ild til bøfferne – pas nu på dig selv, dit hår og dine øjenbryn – der kan godt komme en god flamme. Det brænder dog hurtigt ud, så gå ikke i panik.

 11. Sådan! Du er sgu awesome!
 12. Når ilden er brændt ud, tager du bøfferne af og lægger dem i staniol.

 13. Hvis du går efter medium-rare, hvilket jeg ville gøre, skal de give efter, når du trykker på dem. Hvis de virker alt for bløde, så giver du dem 30 sekunder mere – husk dog, at de får ekstra tid, imens de trækker.

Pebersauce

 1. Kog panden af med fond, tilsæt Dijonsennep og lad det koge sammen.

 2. Tilsæt så creme fraiche eller piskefløde og lad det koge et par minutter.
 3. Smag det til med salt og evt. lidt syre.
 4. Nu har du en vildt lækker pebersauce!

Sauteret kål

 1. Rengør grøntsagerne.
 2. Skær kålen ud i strimler og snit forårsløget fint.
 3. Imens bøfferne steger, så sauterer du kålen på en pande i smør og olie.
 4. Svits det i et par minutter.
 5. Smag til med salt og peber – evt. lidt muskat, men ikke for meget, det skal ikke overtage smagen.

Fransk bistromad vinder mere og mere indpas på de danske restauranter, eller bistroer om man vil. Det virker til, at det klassiske har en renæssance i denne tid. Alene i Aalborg har vi Deja-Vu ejet af den ambitiøse Mads Frølich Hyllested, som også har den succesfulde gourmetrestaurant Applaus. Vi har også Bistro 59, som er en kende mere tilbagetrukket og et sted for kendere. Den ligger i Ågade og har efterhånden gjort aalborgenserne mætte og glade i adskillige år. Ellers er der naturligvis også Brødrene Prices restaurant, som har dybe rødder i det klassiske franske køkken – det må være den restaurant i Aalborg, som ligger bedst, men alligevel er den relativ overset.

Klassisk peberbøf flamberet i cognac
Entrecotes…

På kortene over klassiske fransk bistromad finder du ofte østers, moules frites, foie gras, steak bearnaise, rørt tatar og naturligvis peberbøf. Er det helt klassisk og rigtig stort, så flamberes den ved bordet, hvor tjeneren klarer de sidste detaljer og muligvis også lige rører en pebersauce sammen. Pommes frites er naturligvis et must.

Klassisk peberbøf flamberet i cognac
Der skal meget peber på…

Der skal meget peber på, og det virker måske lidt for voldsomt, men smagen fortager sig lidt, og så bliver en del af peberet en del af saucen. Så don´t worry – der er styr på det.

Klassisk peberbøf flamberet i cognac
Klassisk fransk…

Jeg laver ofte denne ret, når jeg er i KBH og har lidt mere tid end normalt. Min kæreste er en sucker for denne ret, og selv om hun nok foretrækker den med bearnaise, så går denne pebersauce bestemt også an. 

Klassisk peberbøf flamberet i cognac
Sauteret kål…
Klassisk peberbøf flamberet i cognac
Sauce…
Klassisk peberbøf flamberet i cognac
Ikke gå i panik når du flamberer…

Det bedste er nok, at den er den perfekte undskyldning for at åbne en flaske Bordeaux og drikke til – det er match made in heaven.

Klassisk peberbøf flamberet i cognac
Done and done…
Klassisk peberbøf flamberet i cognac
Verdens bedste aftensmad…

Hvis du tænker over bordet, er det min kreative kæreste, som selv har lavet det. Det er ret simpelt – et bord fra IKEA på aluminiumsben. En kasse klare klinker og så et udvalg af klinker fra en specialbutik i KBH, der laver klinker med alle mulige motiver på.

Klassisk peberbøf flamberet i cognac
Mn kæreste elsker hajer…
Klassisk peberbøf flamberet i cognac
Verdens fedeste bord – Custom Made…

Hvad er din favoritudskæring?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

2 Comments

 1. Rasmus S. Jepsen Reply

  Vil man kunne bruge syltede peber til retten ?

  • Hej Rasmus – ja for pokker – kunne være helt genialt da! Og en lækker Bordeaux til nauturligvis 🙂

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift