Churros er en gammel spansk spise, hvis oprindelse er uklar, dog ved man, at den blev lavet af hyrder som et mellemmåltid af mel, vand og salt, som blev tilberedt i løbet af dagen. Om de lige fandt en gryde med fritureolie frem og smeltede varm chokolade, tvivler jeg dog på. Én ting er sikkert – de smager fantastisk, og er du i Spanien og Madrid, så må du ikke snyde dig selv for at besøge Chocolate San Gines!

Det er nemlig efter sigende på Chocolate San Gines, hvor de første churros blev solgt fra en butik. Chocolate San Gines har været besøgt af adskillige store personligheder, filmstjerner, sportsudøvere og andre kendte både fra Spanien og resten af verden. De har både restaurant, udendørsservering og “to-go”, så vælger du at lægge vejen forbi, så kan du være helt sikker på, at du kommer derfra med en håndfuld churros.

Monopolet smager på: Chocolate San Gines
Churros fra Chocolate San Gines

Churros for to til 40 kr.

Selv om Madrid er blevet noget dyrere efter Corona og stigende inflation, så kan du faktisk nyde 6-7 store churros samt rigeligt med varm chokolade for ca. 40 kr. De har åben 12 timer i døgnet, syv dage om ugen, så selv efter et restaurantbesøg eller som en “late-night-snack” er det muligt at få sin lyst styret.

Monopolet smager på: Chocolate San Gines
Det er ren kærlighed, ikke?

Churros fra Spanien og resten af verden

Du kan naturligvis spise churros andre steder end i Spanien og Madrid, og ærligt så kan de sagtens smage fremragende. Årsagen er, at det er utrolig enkelt at lave dem, da det ikke kræver ret meget teknik eller mange ingredienser for den sags skyld. Det eneste, der er lidt besværligt, er, at det kræver en stjerneformet tyl eller skive, hvis du bruger en maskine til det. Men har du det, så er det meget enkelt.

De spanske churros er lange, tynde og typisk “twisted”, hvor de andre steder i verden sagtens kan være tykkere og kortere. Jeg må dog tilstå, at mine favoritter er de spanske.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar