Det lader til, at vejrguderne leger forår for en kort stund. Det skal bestemt udnyttes, så allerede igår lavede jeg en opskrift på en nem og hurtig pastaret med bacon, grøntsager og så noget af det løvstikke som vokser som ukrudt i min lille have – retten tager 15 min at lave og sætter du en god flaske Pinot Noir til, så er der ikke et øje tørt…

Hvis du får uventede gæster og gerne vil lave en hurtig og lækker pastaret, så er dette virkelig en god opskrift. Reelt kan du næste have alt i køleskabet eller på lager, så det behøver ikke tage længe. Der er et super godt tip til en lækker flaske rosé, som du kan købe hos Norhvin i Sæby hos min gode ven Keld.

Pasta på 15 min med bacon, grøntsager og friske krydderurter...
Alt hvad du skal bruge til en lækker weekendret…
Pasta på 15 min med bacon, grøntsager og friske krydderurter...

Pasta på 15 min med bacon, grøntsager og friske krydderurter…

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Hurtig pasta, Nem Pasta
Forb. tid: 8 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en lækker og nem opskrift på en pastaret med bacon, grøntsager og friskekrydderurter. Retten tager 15 min at lave og er perfekt til to personer.

Udskriv

Ingredienser

 • 250 gram pasta
 • 200 gram bacon
 • ½ stk. brocoli
 • ½ stk. squash
 • 150 gram parmesan
 • 1 lille rødløg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 bundt frisk krydderurt fx løvstikke persille, basilikum

Sådan gør du

 1. Varm en pande op og svits dit bacon til det er gyldent og sprødt.
 2. Imens kan du varme en gryde op med saltet vand og koge dit pasta.
 3. Se link i opskriften til hvordan du koger den perfekte pasta.
 4. Når de bacon er klar tager du det og lægger til side.
 5. Gem fedtet på panden.
 6. Hak løg og hvidløg og svits det i det overskydende fedt.
 7. Imens skærer du broccoli og squash ud.
 8. Tilsæt det på panden og steg det i et par minutter, det må gerne bevare strukturen.
 9. Smag til med salt og peber – husk bacon er salt, så det skal ikke have ret meget.
 10. Når pastaen er kogt vender du det hele sammen.
 11. Tilsæt friskhakket krydderurter og parmesan.
 12. Velbekomme.
Pasta på 15 min med bacon, grøntsager og friske krydderurter...
Grønt er godt for øjnene 🙂
Pasta på 15 min med bacon, grøntsager og friske krydderurter...
Baconfedtet gør sit i denne ret…
Pasta på 15 min med bacon, grøntsager og friske krydderurter...
Du kan sagtens erstatte broccoli med andre grøntsager…

Hvad drikker man til denne ret?

Du kan sætte mange forskellige vine til denne ret. Den har fede fra bacon, krydderier og umami fra parmesanen. Det kan reelt være både hvidvin og rosevin. Denne “Rosa Von P” fra Solveigs er en Pinot Noir Rose, som er helt enestående hvis du spørger mig.

Pasta på 15 min med bacon, grøntsager og friske krydderurter...
Vanvittig lækker Pinot Noir fra Norhvin…

Der laves ca. 1000 flasker af denne lækkerbisken, så det er med at være hurtig når den er på lager. Den kommer fra Rheingau i Tyskland og er lavet på Pinot Noir. I næsen dufter den af sommer og nybagte hindbærsnitter (næsten da). Den har den klassiske “Pinot-karakter”, hvor du får et hind af jordbund sammen med en smuk buket. Den er lavet uden tilsætningsstoffer og er et godt eksempel på, at rosé virkelig kan noget.

Pasta på 15 min med bacon, grøntsager og friske krydderurter...
Velbekom og god weekend…

Håber retten har givet inspiration og lidt “forårsfornemmelser”…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift