Gå til opskrift

Jeg har næsten altid rester i overskud i løbet af ugen, og jeg kan ikke smide mad ud! Det er helt enkelt ikke muligt for mig. Jeg tror, det skyldes, at jeg kommer fra et hjem, hvor min far var meget sparsommelig og i øvrigt elskede mad, så madspild var faktisk på agendaen. Man smed ikke mad ud, det blev spist. Denne opskrift fungerer godt med laks, men den kan også bruges med både kylling og oksekød, hvis du fx har en rest steg tilbage.

Jeg lavede denne ret en dag, hvor vi havde fået laks, som af uransagelige årsager ikke blev spist op. Det sker ellers ikke så tit, når det er laks. Men det skete den dag. Retten tager 12-15 minutter at lave, og den smager fantastisk.

Opskrift på stegt laks med hvidløg, cherrytomater, bønner og koriander
Opskrift på stegt laks med hvidløg, cherrytomater, bønner og koriander

Opskrift på stegt laks med hvidløg, cherrytomater, bønner og koriander

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Nem Pasta, Pasta
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på nem og lækker pasta med rester af laks stegt på panden med hvidløg, chili serveret med bønner, tomat og koriander – laves på 15 min.

Udskriv

Ingredienser

 • 350 gram pasta
 • 350 gram røger laks
 • 100 gram edamame bønner
 • 1 tsk. knust chili
 • 2 fed hvidløg
 • 1 håndfuld cherrytomater
 • 2 spsk. jomfruolivenolie
 • 1 lille håndfuld koriander
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 1. Varm en gryde op med letsaltet vand.
 2. Når vandet koger, tilsætter du pastaen og koger den i ca. 8 min.

 3. Skær cherrytomaterne i halve.
 4. Varm en sauterpande eller en stegepande op til middelhøj varme og tilsæt olien.
 5. Knus hvidløg og tilsæt det med chilien.

 6. Giv det 30 sekunder.
 7. Tilsæt laksen og lad det stege i et par minutter.
 8. Tilsæt bønner og cherrytomater.
 9. Vend det hele godt godt i yderligere et par minutter, så det får varme.

 10. Giv det en omgang salt og peber.

 11. Når pastaen er kogt, hælder du vandet fra.

 12. Vend det sammen med laksen og grøntsagerne på panden og server med friskhakket koriander over.

Opskrift på stegt laks med hvidløg, cherrytomater, bønner og koriander
Hurtig og nem pasta

Hvis du ikke er til koriander, så bruger du bare persille eller en anden krydderurt, som du holder af.

Opskrift på stegt laks med hvidløg, cherrytomater, bønner og koriander

Håber du synes om retten, hvis du gerne vil have mere inspiration til pastaretter, så er der masser at finde på bloggen – fx en “Pasta Norma” med stegte auberginer, ricotta og tomatsauce eller en nem pasta med svampe og pancetta – god fornøjelse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

2 Comments

 1. Jette Sauerberg Reply

  4 stars
  Hej Mads
  Jeg prøvede denne opskrift i dag. Blot skiftede jeg bønnerne ud med 1 porre i tykke skiver og bandt det hele sammen med lidt fløde. Mums hvor var det lækkert 🙂
  Hilsen Jette

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift