Det er onsdag og det betyder whisky! Jeg elsker dette tema at det simple årsag, at jeg elsker whisky. Det er min foretrukne dram og det gælder sådan set om det er whisky, bourbon eller rye og om det kommer fra Skotland, Japan eller som her fra Danmark. Jeg synes hele rejsen som en whisky har været på er utrolig inspirerende. Tænk hvor mange år de gyldne dråber ligger og venter tålmodigt på at komme på flaske og til sidst blive nydt…

Dette er den sidste flaske af de tre forskellige, som jeg har smagt. Du kan læse om Ardor Isle Of Fionia Single Malt, som har ligget på ex-bourbon fade her. Efterfølgende kan du læse om søsteren “Danish Oak” som udover at have et finish på dansk eg fra Erholm Gods har ligget på ex-bourbon og rom-fade. Nu kommer vi til “The Lost Pilgrim”, som jeg har valgt at gemme til sidst. Den har fået max gas på sherry-fade, hvilket naturligvis også giver den helt mørke og meget indbydende farve.

Nyborg Destilleri Whisky (3)
Hvad fortæller farven på en whisky os?

“Farven på en whisky”

Hvad betyder farven på en whisky egentlig? Det kan som regel fortælle noget om hvilket fad der er brugt. Nogle vil påstå, at det også fortæller noget om alderen. Denne Pilgrim er et glimrende eksempel på, at dette ikke nødvendigvis er sandt. Skulle vi kigge udelukket på farverne på de tre whiskyer fra Nyborg Destilleri så skulle Pilgrim være ældst ikke? Det er den ikke, den er faktisk yngre end de to andre. Der er bare brugt andre fade og i noget af processen mindre fade, som fx barriques cask.

Nyborg Whisky Pilgrim (1)
Nyborg Whisky The Lost Pilgrim…

Whiskytønden der blev væk “The Lost Pilgrim”

På forsiden kan du læse om et minde om pilgrimruten i Spanien “El Camino”, hvor skaberen fortæller, at whiskyen her i modsætning til ham for vild og mistede kontrollen og blev til en bombe af smag. Faktisk er historien, at faddet forsvandt og at de vist glemte det, lige meget hvad er historien god. I næsen har den masser af rosiner, svesker men også en kende duft af citrus, som nogle sherry-whiskys kan have.  Den er sødmefuld i smagen men også tør i udtrykket, hvilket er rart – det kan også blive for meget. Eftersmagen er imponerende lang og har noter af let røg og lakrids.

Nyborg Whisky Pilgrim (6)
Jeg holder virkelig af denne fortælling…

Prisen for denne whisky er 1100 kr. for 0,70 liter hvilket gør, at den koster ca. det samme som “Nyborg Destilleri Ardor Isle of Fionia”. Det er stadigvæk mange penge, men på én eller anden måde kan jeg bedre acceptere denne pris. Nuvel, man skal være glad for dansk whisky men jeg synes faktisk man får meget whisky her.

Nyborg Whisky Pilgrim (4)
Den mørkeste af de tre whiskyer…

Det var sidste indlæg om Nyborg Destilleri. Det er muligt der kommer mere, men så bliver det nok deres Gin, som også er værd at kigge nærmere på.

Du finder whiskyen her på Nyborg Destilleris hjemmeside.

Hvad synes du om dansk whisky? Og har du smag Nyborgs whisky?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar