Vi er midtvejs gennem uge og for mig betyder det whisky! Det er nemlig en ulige uge så der er ingen børn ved mig i disse dage. Videre er vi over halvvejs på ugen og det skal fejres med en Single Malt Whisky fra et af de mindre destillerier i Skotland – Oban. De laver glimrende whisky til fornuftige penge – så hvis du er på udkig efter en lækker flaske, så læs endelige videre…

Wednesdays Whisky: Oban Little Bay - Stor whisky til små penge...
Top-Shot….

Oban er ikke et af de største destillerier i Skotland, faktisk er det ét af de mindste. De producerer ca. 835.000 liter om året – hvis vi sammenligner med vores danske topspiller Stauning så er det lidt mere end dobbelt så meget. De er lige før man kan kalde det Small Batch. Det er tilgengæld whisky, som jeg finder utrolig lækkert. Mest kendte er de nok for deres Oban 14 års, som jeg delte på “Whiskytossen” for nogle måneder siden.

Oban 14 jeg drak på “Paté Paté” i Kødbyen – god dram…

“Den lille bugt”

Oban destilleriet ligger ud til en lille bugt, hvilket det gæliske navn også kan oversættes til – altså “lille bugt” – Så lidt sjovt hedder denne udgave faktisk “Oban Oban” – mit bud er, at det er en særlig hyldest til området. Oban Little Bay er udgivet i 2015 og en tilføjelse til dere corerange. Den har fået masser af kærlighed på “Quarter Cask” altså mindre fade, hvilket betyder mere berøring og sikkert også derfor, at denne udgave er mere sødmefuld en deres Oban 14 års.

Wednesdays Whisky: Oban Little Bay - Stor whisky til små penge...
“Small Cask” – et bud er “quarter cask” som er omkring 50 liter…

Duft, smag og vaule for money

I næsen har den florale noter og dufter af æbler, mynte og har lidt bitterhed af blod appelsin. Den har også sødme, hvor jeg primært tænker mælke chokolade. Den er utrolig behagelig at få i munden – “Smooth” ville en skotte eller englænder sige! Sødmen går igen i smagen sammen med en kende saltede noter men også smag af kanel. Afslutningen er ikke den længste jeg har oplevet, men rigtig fin – slutter af med kanel og et strejf af ingefær.

Wednesdays Whisky: Oban Little Bay - Stor whisky til små penge...
Flot whisky og navnlig til pengene…

Prisen ligger på ca. 400 kr. hvilket pynter på min opfattelse af denne whisky. Det er nemlig en fornuftig dram, som sagtens kunne bliver én “husdram” hos mig. Oban 14 års ligger en kende højere, men jeg ville faktisk gå efter denne. Jeg holder af den mere sødmefulde karakter. Håber på at se mere fra Oban af den slags.

Kender du Oban, og hvad synes du om den?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar