Gå til opskrift

Jeg har i mange år lavet “arme riddere” til mine tøser, som elsker det! Det er lidt af en kaloriebombe, men en gang imellem må man godt, ikke? Hvis “arme riddere” ikke siger dig noget, skyldes det måske, at denne morgenmad har en række alternative navne som “æggebrød”, “Bombay toast”, “tysk toast”, “sigøjner toast”, “fattige riddere”, “torrija” og ikke mindst “French Toast”. Det tager 5 minutter at lave og er pærelet – her får du min opskrift – god fornøjelse…

Når det er lørdag, og jeg ikke lige magter at bage eller smutte til bageren for den sags skyld, så står den ofte på arme riddere. Jeg har næsten altid en eller anden for brødrest samt æg liggende, og så er der ikke ret langt til en syndig morgenmad.

Opskrift på Arme Riddere/French Toast - syndig morgenmad i børnehøjde
Brødrene Price havde nok sagt, at der var for lidt smør…
Opskrift på Arme Riddere/French Toast - syndig morgenmad i børnehøjde

Opskrift på Arme Riddere/French Toast – syndig morgenmad i børnehøjde…

Ret: Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Keyword: Arme Riddere, Frensh Toast
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du opskriften på morgenmaden: "Bombay toast", "tysk toast", "sigøjner toast", "fattige riddere", "torrija" og ikke mindst "French Toast".

Udskriv

Ingredienser

  • 4 stykker hvidt brød
  • 4 spsk. smør
  • 2 stk. æg
  • 4 spsk. sukker
  • 4 spsk. kanel

Sådan gør du

  1. Pisk æg grundigt sammen med kanel og sukker.
  2. Varm en pande op med smør og lad det bruse af.
  3. Dyb nu brødet grundigt i æggemassen og prik evt. huller med en gaffel i det.

  4. Steg det ved svag varme i 4-5 minutter på begge sider.
  5. Drys evt. liiiiidt ekstra sukker på inden servering.

Som du kan se på forsiden, så kan selv et barn nemt svinge denne morgenmad sammen. Min datter Noa fixede det på 10 minutters tid, og det var lækkert. Brødrene Price ville måske hævde, at der skulle noget mere smør i – men det var op til Noa at bestemme mængden.

Opskrift på Arme Riddere/French Toast - syndig morgenmad i børnehøjde
Velbekomme…

Håber det har givet inspiration til at genoplive den “glemte” morgenmad – Velbekomme!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift