Gå til opskrift

Hvis du er glad for mad, holder af at spise på restauranter, godt kan lide serier, hvor de to elementer indgår sammen med et ret højt tempo krydret med referencer til Danmark, København og NOMA, så kunne serien “The Bear” fra Disney+ være perfekt for dig. Jeg spoiler ikke, men vil gerne love dig, at det er en fremragende serie. I ét af de sidste afsnit i sæson 2 laver “Chef Sidney” en omelet, som hun lynhurtigt flækker sammen, den er ikke en skønhed, når det kommer til det visuelle, men den smager himmelsk! Her får du opskriften på, hvordan hun med stor sandsynlighed gør.

The Bear foregår i et køkken, som starter som en sandwichshop, som hedder “The Bear”. Den ligger i Chicago i det område, som hedder “River North”. Vores hovedperson Carmen “Carmy” Berzatto forsøger forgæves at holde skik på et køkkenpersonale, som er lidt af en ustyrlig flok med alt lige fra voldelige mænd, fandenivoldske kvinder, dovne kokke og meget ambitiøse kokke – så det hele rives lidt i hver sin retning. Den disciplin, som du tror findes i et køkken, er svær at finde i The Bear. Som i andre serier er der naturligvis en udvikling – mere siger jeg ikke.

Sådan laver du omeletten fra
Et bud på hvordan du laver “The Omlette” fra “The Bear”

Jeg vil dog komme med en lille bonus – mit store idol “Matty Matherson“, som er kok fra Canada og ret vild – tatoveret overalt, temmelig overvægtig men vildt morsom – er med deri. Jeg har fulgt ham i mange år og fik endda hans kogebog importeret fra USA til min 40 års fødselsdag.

Den bedste omelet jeg nogensinde har smagt

Hvis du vil imponere nogen som helst, og hvis du tror, at du ikke kan lave mad, så tag det helt roligt – denne omelet kan du sagtens lave, og dine gæster, din kæreste eller hvem du nu vil imponere, vil kigge på dig med beundrende øjne. Tricket er måden æggene piskes på via en si. Det gør, at omeletten bliver væsentlig nemmere at arbejde med på panden, og så bliver den også mere glat at se på. Udover det så er tricket, at du bruger ret meget smør – here goes.

Sådan laver du omeletten fra
Udover at bruge ret meget smør, så er tricket at piske æggene gennem en si
Sådan laver du omeletten fra "The Bear"

Sådan laver du omeletten fra “The Bear”

Ret: Morgenmad, Omelet, Tømmermænd
Køkken: Amerikansk
Keyword: Luksusmorgenmad, Omelet, The Bear, Tømmermænd
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 9 minutter
Antal: 1 person
Forfatter: Familiefaren

Dette er opskriften på omeletten fra "The Bear", som du kan se på Disney+ Det er en ren luksusomelet med flødeost, purløg og knuste chips.

Udskriv

Ingredienser

  • 4 stk. æg
  • 25 gram smør
  • 25 gram flødeost – brug en med urter – fx den fra Philadelphia I The Bear bruger hun Boursin
  • 1 lille bundt purløg
  • 1 lille håndfuld sourcreme and onion chips
  • Salt og friskkværnet hvid peber eller sort

Sådan gør du

  1. Slå æggene ud og pisk dem over en si med en gaffel.
  2. Efter 4-5 min burde det hele være passeret gennem sien.
  3. Giv det et drys salt – ca. ½ tsk.
  4. Et lille tip er, at du kan gå lidt til og fra, så løber æggene lidt igennem sien af sig selv, og du skal ikke piske konstant.

  5. Varm en pande op til middelsvag varme med ca. 15 gram smør. Gem et par klumper smør.

  6. Hæld omeletten på. I serien ryster hun den ret meget, det behøver du ikke.
  7. Lad den stege i ca. 2-3 min. til den er fast i bunden. Der må gerne være lidt flydende æg tilbage i toppen.

  8. Imens putter du osten i en sprøjtepose, det er nemmest – tro mig.
  9. Sprøjt nu ca. 25 gram ost ud på toppen af omeletten.
  10. Fold nu det stykke ned hvor osten er på, så du laver en lille lomme, hvor osten er i.

  11. Tilsæt evt. lidt ekstra smør på panden, som nu er fri for omeletten.
  12. Efter ca. 30 sekunder, så ruller du omeletten sammen på panden.
  13. Vip den over på en tallerken.
  14. Hak purløget og drys over.
  15. Knus chipsene og drys over.
  16. Tilsæt lidt friskkværnet peber – gerne hvid peber.
  17. Server.
Sådan laver du omeletten fra
I princippet kan du også bruge en anden ost, men der skal helt sikkert ost med

Håber du synes om den, og hvis du kan finde den rigtige ost “Boursin”, så lad mig endelig høre, hvor du har købt den. Jeg tror ærligt ikke, den gør en kæmpe forskel, men det kunne være meget sjovt at prøve.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift