Opskriften er lavet i samarbejde med Prosciutto di Parma
Denne er nok den nemmeste sommerret, der findes at lave. Den består af meget få ingredienser, hvor du griller asparges, laver nogle hjemmelavede brødcroutoner, som du sammen med sprødstegt prosciutto di Parma knuser ovenpå burrata. Sammen skaber det en cremet og sprød sommerret – god fornøjelse.
Du kan lave denne ret både som en forret til en sommerfrokost eller som en snack, hvis der skal laves et lille hyggemåltid. Lige meget hvad så fungerer det virkelig godt. Du kan godt erstatte burrataen med mozzarella, hvis du vil, så skal du bare have to stk.
Sommermad: Opskrift på asparges, burrata, brødcroutoner med sprødstegt parmaskinke
En rigtig sommeret som er perfekt som en hurtig snack – asparges, burrata, lidt ristet rugbrød og masser af parmsaskinke – tager 10 min at lave.
Ingredienser
- 1 bundt asparges
- 1 stk. burrata
- 1 pakke prosciutto di Parma
- 2 skiver daggammelt brød
- 2 spsk jomfruolivenolie
- 1 lille stykke parmesan
Sådan gør du
-
Steg parmaskinken sprød og læg den til side.
-
Riv brødet i mindre stykker.
-
På samme pande steger du det med en spsk olie.
-
Når det er sprødt, sætter du det til side.
-
Tør panden af, tilsæt en spsk olie og steg aspargsene i ca et minut ved høj varme.
-
Fordel nu aspargsene på to tallerkner.
-
Dræn burrataen og del den i to ovenpå dem.
-
Hak parmaskinken og fordel den på hver tallerken.
-
Knus brødet og fordel det på hver tallerken.
-
Slut af med lidt ekstra god jomfruolivenolie og friskrevet parmesan på toppen.
Hvis du gerne vil have mere inspiration til opskrifter med prosciutto di Parma, er der masser at finde på bloggen – der er både salater, som denne sommersalat med sprød prosciutto di Parma og pocheret æg, der er opskrifter med skaldyr som denne opskrift på grillet kammusling med parmaskinke med gremolata og én af de nyeste jeg har lavet opskrift på Deviled Eggs med prosciutto di Parma og Tabascosauce – rigtig god fornøjelse.