Gå til opskrift

Opskrifter er lavet i samarbejde med Prosciutto di Parma

Dette er en fremragende opskrift til grillen, eller hvis du får gæster og gerne vil imponere lidt. Den er simpel at lave og er faktisk en version af “Angel on a horseback”, hvor der i stedet for kammusling bruges østers. Her bruges kammuslinger, som er perfekte til grillen sammen med en god parmaskinke – prosciutto di Parma – god fornøjelse.

Ofte er de helt enkle opskrifter de bedste, det er netop det, denne er – enkel og nem at lave. Hvis du ikke har metalspyd, så kan du også godt bruge træspyd, men så skal de ligge i vand nogle timer inden, ellers brænder de for nemt.

Opskrift på grillet kammusling med parmaskinke med gremolata
Klar til grillen
Opskrift på grillet kammusling med parmaskinke med gremolata

Opskrift på grillet kammusling med parmaskinke med gremolata

Ret: Forret, Grill
Køkken: Italiensk
Keyword: Gremolata, Grill, Kammuslinger
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på en hurtig og skøn ret til grillen med kammuslinger og prosciutto di Parma med en lækker gremolata til – perfekt til sommer og grilltid.

Udskriv

Ingredienser

GREMOLATA

  • 1 bundt persille
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. citron
  • 2 spsk. jomfruolivenolie
  • Salt, sukker og friskkværnet peber

Kammusling med parmaskinke

  • 6 stk. kammuslinger
  • 6 skiver parmaskinke
  • 1 stk. citron
  • 2 stk. metalspyd til grillen
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

GREMOLATA

  1. Ovenstående giver en lille portion, jeg laver altid tredobbelt til to personer.
  2. Hak hvidløg og persille grundigt og tilsæt revet citronskal samt salt og peber.

Kammusling med parmaskinke

  1. Varm din grill godt op – hvis du bruger gas, så skal du have max gas.

  2. Imens sætter du træspydene i et glas koldt vand, så de trækker væske, på den måde brænder de ikke på grillen.

  3. Skyl kammuslingerne og giv dem lidt salt, sukker og peber – bare et lille drys.
  4. Lad dem trække 5 min.

  5. Hvis du har et sideblus på din grill, så steger du parmaskinken sprød, imens kammuslingerne trækker.

  6. Halver citronen

  7. Sæt kammuslinger på spyddet – der skal være tre på hvert spyd.

  8. Grill dem på direkte varme på begge sider i ca. 2 min.
  9. Når de er færdige, brækker du nogle stykker parmaskinke ovenpå kammuslingerne og tilsætter en lille skefuld gremolata.

Opskrift på grillet kammusling med parmaskinke med gremolata
Grillede kammuslinger med parmaskinke og gremolata

Til retten kan du servere en god salat, groft brød og en god dressing. Den kan også fungere som en starter/forret efterfulgt af en omgang grillmad. På bloggen finder du masser af lækre opskrifter til grillen som fx Porchetta, langtidsstegt lam med grillede grøntsager eller Wagyu Ribeye med grillede grøntsager og Romesco sauce.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift