Opskrifter er lavet i samarbejde med Prosciutto di Parma
Kender du det med, at du mangler nogle nemme snack til et arrangement, den obligatoriske klassefest eller bare når du får gæster? Jeg hader det, for det bliver altid det samme, jeg laver. Men heldigvis er hjælpen nær – disse filodejsnacks er utroligt nemme at lave, og fordi filodejen bliver sprød, lækker og ligner en million, så vil alle nikke anerkendende, når de smager – god fornøjelse.
Denne opskrift en nok den nemmeste, der er på hele bloggen – okay, måske er opskriften på, hvordan du koger den perfekte pasta nemmere, men ellers er den 100% sikkert denne nemmeste.
Opskrift på nem snack med filodej, parmaskinke, ost og purløg
Opskrift på de perfekte små hapsere af filodej som "skål", der fyldes med æg, mælk, parmasanost, parmaskinke og purløg – klar på 20 min.
Ingredienser
- ½ pakke filodej
- 2 spsk. smeltet smør
- 1 pakke Prosciutto di Parma
- 150 gram parmesanost
- ½ dl. letmælk
- 4 stk. æg
- 1 lille bundt purløg
- Salt og friskkværnet peber
- 1 stk. silikonemuffinsform
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
-
Skær filodejen ud i firkanter, som er ca. 6×6 cm.
-
Pensel to firkanter med smør til hvert rum i formen og læg dem deri.
-
Læg en skive parmaskinke i hvert rum.
-
Pisk æggene sammen og tilsæt mælk.
-
Riv parmesanost i og smag til med salt og friskkværnet peber.
-
Hæld æggemassen i hvert rum, så det er næsten fyldt.
-
Sæt formen i ovnen i 8 min.
-
Lad snacksene køle lidt af og tilsæt hakket purløg.
Det er naturligvis lidt snyd, at du køber filodej, men det er bare et magisk produkt, som aldrig fejler, så brug det endelig. Desuden så tænker folk ikke så meget over, om du laver alt fra bunden, så længe der er noget kærlighed og smag i retten.
Hvis du vil have mere inspiration til retter med Prosciutto di Parma, så er der “asparges-hapsere”, som faktisk er tæt på at være lige så nemme at lave. Hvis du gerne vil have en hovedret, så er der den klassiske “Saltimbocca”. Rigtig god fornøjelse.