Okay, det er ikke helt korrekt, at det er “cacio e pepe”, da den skønne italienske ret ikke er med sprødstegt parmaskinke, men jeg fandt ud af, at man kan tilføje det til retten, hvor det fungerer som det sprøde og salte element – god fornøjelse.

Opskrifter er lavet i samarbejde med Prosciutto di Parma

Cacio e pepe er en fremragende skøn italiensk pastaret, som vitterlig kun har 5 ingredienser – pasta, parmesan, salt, peber og smør – mere kræver den ikke. Betyder det så, at opskriften er nem at lave? Ja, det er den – dog er der nogle ting, som du skal være opmærksom på, men i store træk er det en nem og hurtig ret at lave.

Opskrift på cacio e pepe med sprødstegt parmaskinke
Klassisk cacio e pepe

Sørg for at du ikke overkoger din pasta, den skal være al dente og kogt efter anvisningen på pakken, hvor du så trækker ét minut fra, da den også får varme fra panden.

Opskrift på cacio e pepe med sprødstegt parmaskinke

Opskrift på cacio e pepe med sprødstegt parmaskinke

Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: Cacio e pepe, Hurtig pasta, Parma, Parmaskinke
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Cacio e pepe er en nem opskrift, som tager 15 min. at lave. I denne version består den klassiske ret også af sprødstegt prosciutto di Parma.

Udskriv

Ingredienser

  • 500 gram spaghetti
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hel peber
  • 1 pakke prosciutto di Parma
  • 1 helt stykke parmesanost
  • Evt. lidt friskhakket persille
  • Salt

Sådan gør du

  1. Start med at bringe en stor gryde med saltet vand i kog.
  2. Når vandet koger, så lægger du spaghettien i.
  3. Kog den et minut mindre end anvisningen.

  4. Imens laver du saucen.
  5. Start med at riste parmaskinken sprødt. Sæt det til side.
  6. Du kan sagtens genbruge panden, så den holder du varm.
  7. Riv næsten al parmesanen.

  8. Knus peber i en morter.

  9. Læg det på panden og tilføj smørret.
  10. Lad det bruse godt af.
  11. Tilføj nu 2-3 spsk. pastavand.
  12. Tilføj osten – sørg for der er lidt tilbage til at rive over til sidst.
  13. Rør nu det hele sammen til en sauce.
  14. Når pastaen er færdig, så dræner du den og tilføjer den på panden.
  15. Rør det godt sammen med saucen.
  16. Server med ekstra friskrevet parmesan, hakket persille og knust parmeskinke over.

Opskrift på cacio e pepe med sprødstegt parmaskinke
Og det må så være cacio e pepe e sale” – Altså “med peber og salt”

Håber du synes om opskriften – hvis du er interesseret i flere opskrifter med “nem pasta”, så er der naturligvis klassikeren “Carbonara” og en superskøn opskrift på “pasta med svampe og panchetta“.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift