Deviled Eggs er en amerikansk opskrift, hvor du bruger hårdkogte æg, hvor du blander blommen med forskellige ingredienser som creme fraiche, mayonnaise, tørrede og friske krydderurter og gerne et skud Tabascosauce – som i opskriften her – så den får et skønt spicy kick.

Gå til opskrift

Opskriften er lavet i samarbejde med Prosciutto di Parma

Jeg har efterhånden lavet en del opskrifter, hvor jeg bruger prosciutto di Parma, som er en fremragende skinke, der fungerer som et slags “universalkrydderi”. I denne opskrift bruges det som det sprøde og salte element ovenpå de cremede Deviled Eggs. I andre opskrifter er det som et alternativ til bacon, hvor du får et lidt finere stykke gris. Jeg har både brugt det i salat, som i denne opskrift på “sommersalat med sprød prosciutto di Parma og pocheret æg” og indbagt, som i denne opskrift på filodejsruller med parmaskinke og fetacreme.

Opskrift på Deviled Eggs med prosciutto di Parma og Tabascosauce
Parmaskinke og æg – klar til at blive “forbandet” 🙂
Opskrift på Deviled Eggs med prosciutto di Parma og Tabascosauce

Opskrift på Deviled Eggs med prosciutto di Parma og Tabascosauce

Ret: frokost
Køkken: Amerikansk
Keyword: Æg, Deviled Eggs, Parma, Parmaskinke
Forb. tid: 7 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

  • 4 hårdkogte æg
  • 1 stor spsk. mayonnaise
  • 1 stor spsk. creme fraiche 18%
  • 1 tsk. Yellow Mustard
  • 5 stk. hakkede cornichoner
  • 1 tsk. røget paprika
  • 3 stykker prosciutto di Parma
  • Salt og peber
  • 1 lille bundt purløg
  • Tabascosauce

Sådan gør du

  1. Kog æggene i otte min. Læg dem i koldt vand.

  2. Imens steger du parmaskinke sprødt på en pande.

  3. Pil æggene og halver dem.

  4. Tag alle blommerne ud og læg dem i en skål.

  5. Tilføj alle ingredienser til blommerne og rør det hele sammen. Smag til med salt og peber.

  6. Placer de halve æg på et fad og fordel massen i alle æggene.

  7. Hak parmaskinke og purløg og drys det over æggene og tilføj en lille smule Tabascosauce.

  8. Velbekomme.

Opskrift på Deviled Eggs med prosciutto di Parma og Tabascosauce
Deviled Eggs

Håber du synes om opskriften, som i øvrigt også fungerer perfekt til påskefrokosten, hvor den kan indgå på det store påskebord som en lille skøn hapser.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift