Hovedret Koteletter Svinekød

Opskrift på gammeldags koteletter i fad som min Far lavede det…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Om det er gammeldags eller ej ved jeg faktisk ikke, men jeg ved, at jeg fik det for 30 år siden, så lidt gammeldags er det vel. Min Far lavede ofte klassisk dansk mad og koteletter i fad med paprika, lækre friske svinekoteletter fra slagteren og naturligvis masser af piskefløde var én af retterne. Det blev sat i ovnen hvorefter den skønneste duft bredte sig i vores lille hus – jeg elskede det! Her får du mit bedste bud på min Fars opskrift…

Koteletter i fad er en ret, som passer perfekt til denne årstid, det er total hyggemad og fyldt med smag. Jeg har set nogle opskrifter, hvor der også er pølser i, men det gjorde min Far ikke, så det springer vi over. Vinen der til er fra Jysk Vin og en lækker Pinot Noir, som kom helt bag på mig. Faktisk var min første tanke, at den var alt for letbenet og elegant, men jeg tog fejl, det vender vi tilbage til!

Opskrift på gammeldags koteletter i fad som min Far lavede det...

Opskrift på gammeldags koteletter i fad som min Far lavede det…

Ret: Efterårsmad, Hovedret
Køkken: dansk
Keyword: Koteletter i fad
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer

Hermed opskrift på gammeldags svinekoteletter i fad med af bacon, champignon, løg, fløde og creme fraiche. Samt bud på en lækker rødvin som passer dertil.

Udskriv

Ingredienser

 • 2 stk. koteletter pr. person
 • 4 stk. store løg
 • 300 gram bacon
 • 400 gram champignon
 • 2 dåser hakket tomat
 • 100 gram tomatpuré
 • 3 spsk røget paprika
 • 2 spsk sød paprika
 • 1 tsk tabasco
 • 1 tsk flydende chili kan undlades
 • 250 ml piskefløde
 • 250 ml cremefraiche 18 %
 • Salt og friskkværnet peber
 • 1 bundt kruspersille

Sådan gør du

 1. Varm en pande op og steg dit bacon til det er gyldent og sprødt.
 2. Sæt det til side, gem panden.
 3. Skær løget i skiver og rengør champignon og skær dem ud.
 4. På samme pande svitser du løgene i 15 min.
 5. Hvis du har en pande mere, så gør du samme med champignon i 15 min.
 6. Herefter samler du det hele på samme pande.
 7. Tilsæt alt paprika og hefter tomatpuré, som du brænder godt af.
 8. Tilsæt tabasco og chili og lade det hele koge sammen et par minutter.
 9. Smag til med salt og peber.
 10. Nu er det muligt du lige skal skifte til en gryde hvis din pande ikke er stor nok.
 11. Tilsæt hakket tomat, fløde og creme fraiche,
 12. Find et ildfast fad og læg hele molevitten i sammen med koteletterne.
 13. Tænd ovnen på 180 grader og giv det ca. 45 minutter.
 14. Server ris dertil og rigeligt med hakket persille.
Opskrift på gammeldags koteletter i fad som min Far lavede det...
Glad gris…

Der er ofte et godt udvalg af glad gris i min lokale Rema 1000, hvilket jeg synes de skal have roser for. Jeg kan dog undre mig over, at der i min nærmeste Meny næsten ikke er noget økogris, det er synd og skam.

Opskrift på gammeldags koteletter i fad som min Far lavede det...
Bacon, løg, champs og masser af paprika…

Hemmeligheden her er faktisk, at du steger løg og champignon hver for sig. Det er nemlig svært at få det stegt ordentlig sammen, dertil kommer naturligvis rigeligt paprika, faktisk mere end du tror!

Opskrift på gammeldags koteletter i fad som min Far lavede det...
Tabasco og Flydende Chili…
Opskrift på gammeldags koteletter i fad som min Far lavede det...
Murphy Goode 2016…

Hvad drikker man til Koteletter i fad?

Godt spørgsmål – jeg ville nok aldrig have tænkt Pinot Noir, men igen må jeg erkende, at jeg har meget at lære om vin. Heldigvis har de gode gutter fra Jysk Vin fundet et rigtig lækkert bud. Vi skal til California for at finde Murphy-Goode som er 100 % Pinot Noir. Den har en skøn duft af jordbær, hindbær og “klassisk Pinot Noir-præg” hvor det hele sluttes af med hint af skovbund og eg. Den er utrolig let drikkelig og helt “straight forward”. Det bedste er prisen – 99 kr. stk. hvis du tager 12 stk. Grunden til den fungerer her er, at den har lidt mere dybde og krop og dermed står den godt til denne fyldige ret. Denne vin ender på 6 flotte stjerner – ikke mindst pga. af den lave pris – godt gået!

Opskrift på gammeldags koteletter i fad som min Far lavede det...
Enestående Pinot Noir…

Så mangler vi sådan set bare hovedattraktionen som er koteletter i fad som min Far lavede det – dog ved jeg ikke helt om min gamle Far puttede persille på, men det gør jeg. Den her er til dig Far!

Håber det har givet inspiration til en rigtig lækker ret…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

2 Comments

 1. Det lyder som en lækker opskrift, som jeg bestemt skal prøve!

  skal koteletterne slet ikke svites af inden de kommer op i fadet?

  • Hej Morten,

   Tak for rosen! Nej det behøver man faktisk ikke og den stegeskorpe du opnår forsvinder lidt i ovnen alligevel 🙂

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift