I fredags kunne vi fejre “International Gin & Tonic Day” og det gjorde jeg både med mad, og en lille drink. Du kender sikkert allerede “pasta med vodka” ikke? Dette er samme stil, og det fungerer vildt godt. Opskriften er utrolig enkelt, og helt perfekt til en fredag, hvor du er tidligt hjemme fra arbejde. Jeg har lavet den på Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin, som har fået fra Diageo, den har lille strejf af Italien i sig, da der udover de traditionelle enebær er brugt citroner fra Sicilien – håber du synes om opskriften!
Jeg elsker pasta og jeg elsker at lave pasta, det er så enkelt og ofte bliver det utrolig velsmagende. De få ting jeg kan i det italienske køkken har min gode ven Riccardo lært mig. Han har også skældt mig utrolig meget ud, da jeg engang kogte pasta forkert, du kan se i videoen her, hvordan du gør det helt rigtigt. Lad ikke samme fejl som mig, han er ikke kommet over det endnu, selv om det er flere år siden.
Opskrift på “Gin-pasta” – den perfekte sommerret
Her får du en fed version af en klassisk italiensk pasta ret Gordon’s Sicilian Lemon og tomat, løg, hvidløg, chili, fløde, parmesan og frisk basilikum!
Ingredienser
- 1 dl Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin
- 400 g Rigati-pasta
- 1 stk. økologisk citron
- 2 stk. skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1-2 spsk. chiliflager
- 200 g tomatpuré
- 2 dl fløde
- 100 g parmesan
- Olivenolie
- Frisk basilikum
Sådan gør du
-
Start med at fylde en stor gryde med vand. Tilsæt salt, og få den i kog.
-
Del citronen, og grill halvdelene med skæresiden nedad på en varm, tør pande.
-
Lad dem stege, indtil skæresiden er mørk, forkullet og karamelliseret. Sæt dem herefter til side.
-
Hak løg og hvidløg.
-
Varm nu en pande op til middelvarme og tilsæt 2 spsk oliveolie.
-
Kog nu pastaen i 7 min – ikke længere.
-
Svits løgene og hvidløg sammen med chiliflager.
-
Tilsæt gin og lad alkohollen koge ind. Hvis du er i festhumør, så flamber det – men pas på dig selv og sluk emhætten.
-
Efter et par minutter tilsættes alt tomatpuréen i, og lad den stege yderligere 2-3 min.
-
Tilsæt fløde og smag til med salt, peber, sukker og evt. lidt ekstra chili.
-
Dræn pastaen men lad 3 spsk vand forblive.
-
Vend det på panden.
-
Server i dybe tallerkener med citronen, som du lige presser udover sammen med frisk parmesan og basilikum.
Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin
Du kender med garanti Gordons Gin ikke? Denne er en version af den, som hedder Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin. Det er en forfriskende gin med enebær og saftige citroner, som giver dig et lille stykke af Italien med hjem.
Håber du synes om opskriften – god sommer 🙂
4 Comments
Hvad er forskellen på denne opskrift og den på Louises madblog?
https://www.louisesmadblog.dk/pasta-alla-gin-med-grillet-citron/
Hej Jenny – sikkert ikke det store – det kommer fra Diageo, så de har sikkert sendt opskriften er sendt ud til flere – jeg har ikke helt fulgt deres, så det kan være en lille justering. Men i store træk er de nok ret ens…
Hvis du vil have en lidt anden udgave, så er der også denne på bloggen: https://madogmonopolet.dk/opskrift-nem-pasta-med-tomatsauce-og-flamberet-chilli/
God fornøjelse 🙂
Hejsa, tak for opklaring. Jeg har sat den på min to-make liste 😃
Ingen årsag – det er jeg glad for at høre ☺️ Lad mig endelig høre om det lykkes 🙏