Gå til opskrift

Det her er lidt af en blære ret, som giver ret godt på “performance-kontoen”, hvad enten du skal imponere gutterne, kvindeligt besøg eller omvendt. Det er en nem og hurtig pastaret, som jeg lavede til en opskrift en tilfældig fredag, hvor jeg var lidt sent hjemme fra arbejde og skulle lave noget hurtigt og lækker mad. Håber du synes om det…

Jeg flyver en del på mit arbejde og da man ikke kan sidde min sin PC fremme og arbejde under start og landing, så sidder jeg sjovt nok med min mobil. Ofte ser jeg opskrifter for at få noget nyt inspiration, og det er ofte Jamie Oliver som faktisk laver denne opskrift, eller en version af den, så det lod jeg mig inspirere af.

Opskrift på nem pasta med tomatsauce og flamberet chilli

Opskrift på nem pasta med tomatsauce og flamberet chilli

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Nem Pasta, Nem tomatsauce
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en lækker og nem opskrift på pasta med tomatsauce med et ekstra kick i form af flamberet chili i vodka, som lige giver retten et godt pift!

Udskriv

Ingredienser

Tomatsauce

 • 1 pakke friske chili
 • ½ dl vodka fx fra Elg Vodka
 • 2 dåser tomatsauce fra “Il Fornaio” eller Tomatoes Passata fra Urtekram
 • 2 spsk god ekstra jomfru oliven olie
 • 2 fed hvidløg
 • 2 tsk Sukker
 • Salt og friskkværnet peber
 • 150 gram friskrevet parmesan
 • 1 bundt basilikum

Spaghetti

 • 400 gram Tørret spaghetti
 • Salt

Sådan gør du

Tomatsauce

 1. Skær chilien over og fjern stok og kerner.
 2. Varm olien op til middelhøj varme på en pande.
 3. Riv, hak eller pres hvidløget. og tilsæt det.
 4. Hvidløget må endelig ikke branke, så bliver det bittert og ødelægger retten.
 5. Tilsæt chili og vodka.
 6. Slut emhætten og sæt ild til skidtet – pas nu på dig selv!
 7. Flamberingen får chilien til at frigive sødme og gør den mindre stærk.
 8. Tilsæt nu tomatsaucen.
 9. Lad det nu koge sammen i 10 minutter og smag det til med sukker, salt og peber.

Spaghetti

 1. Kog spaghettien – og det skal du altså gøre rigtigt.
 2. En stor gryde, masser af vand og salt.
 3. Når vandet koger tilsætter du spaghettien (uden at knække det) og lader det synke ned i vandet.
 4. Kog det 7 minutter så det beholder lidt bid.
 5. Server med masser af friskrevet parmesan og lidt basilikum blade.

Se også: Spaghetti med tomatsauce og parmesan som min ven Riccardo laver det…

Opskrift på nem pasta med tomatsauce og flamberet chilli
Løg, hvidløg og chili og så er du kørende…
Opskrift på nem pasta med tomatsauce og flamberet chilli
Chili i alle farver…

Reelt kan du bruge hvilken som helst chili, men jeg vil anbefale at fjerne stok og kerner, ellers bliver det lidt voldsomt. Retten skal have et ekstra kick, men den skal ikke blæse dig bagover.

Opskrift på nem pasta med tomatsauce og flamberet chilli
Dansk Vodka fra ELG…
Opskrift på nem pasta med tomatsauce og flamberet chilli
Tomatsauce og friske chilier…
Opskrift på nem pasta med tomatsauce og flamberet chilli
Og jo der skal ild til…

Håber det har givet inspiration til en nem og hurtig ret med spaghetti og tomatsauce…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift