Gå til opskrift

I fredags kunne vi fejre “International Gin & Tonic Day” og det gjorde jeg både med mad, og en lille drink. Du kender sikkert allerede “pasta med vodka” ikke? Dette er samme stil, og det fungerer vildt godt. Opskriften er utrolig enkelt, og helt perfekt til en fredag, hvor du er tidligt hjemme fra arbejde. Jeg har lavet den på Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin, som har fået fra Diageo, den har lille strejf af Italien i sig, da der udover de traditionelle enebær er brugt citroner fra Sicilien – håber du synes om opskriften!

Jeg elsker pasta og jeg elsker at lave pasta, det er så enkelt og ofte bliver det utrolig velsmagende. De få ting jeg kan i det italienske køkken har min gode ven Riccardo lært mig. Han har også skældt mig utrolig meget ud, da jeg engang kogte pasta forkert, du kan se i videoen her, hvordan du gør det helt rigtigt. Lad ikke samme fejl som mig, han er ikke kommet over det endnu, selv om det er flere år siden.

Opskrift på
“Gin-Pasta” i tomatsauce med parmesan og frisk basilikum…
Opskrift på "Gin-pasta" - den perfekte sommerret

Opskrift på “Gin-pasta” – den perfekte sommerret

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Gin, Gin-pasta, Hurtig pasta, Pasta
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en fed version af en klassisk italiensk pasta ret Gordon’s Sicilian Lemon og tomat, løg, hvidløg, chili, fløde, parmesan og frisk basilikum!

Udskriv

Ingredienser

 • 1 dl Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin
 • 400 g Rigati-pasta
 • 1 stk. økologisk citron
 • 2 stk. skalotteløg
 • 2 fed hvidløg
 • 1-2 spsk. chiliflager
 • 200 g tomatpuré
 • 2 dl fløde
 • 100 g parmesan
 • Olivenolie
 • Frisk basilikum

Sådan gør du

 1. Start med at fylde en stor gryde med vand. Tilsæt salt, og få den i kog.
 2. Del citronen, og grill halvdelene med skæresiden nedad på en varm, tør pande.
 3. Lad dem stege, indtil skæresiden er mørk, forkullet og karamelliseret. Sæt dem herefter til side.
 4. Hak løg og hvidløg.
 5. Varm nu en pande op til middelvarme og tilsæt 2 spsk oliveolie.
 6. Kog nu pastaen i 7 min – ikke længere.
 7. Svits løgene og hvidløg sammen med chiliflager.
 8. Tilsæt gin og lad alkohollen koge ind. Hvis du er i festhumør, så flamber det – men pas på dig selv og sluk emhætten.
 9. Efter et par minutter tilsættes alt tomatpuréen i, og lad den stege yderligere 2-3 min.
 10. Tilsæt fløde og smag til med salt, peber, sukker og evt. lidt ekstra chili.
 11. Dræn pastaen men lad 3 spsk vand forblive.
 12. Vend det på panden.
 13. Server i dybe tallerkener med citronen, som du lige presser udover sammen med frisk parmesan og basilikum.
Opskrift på
Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin

Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin

Du kender med garanti Gordons Gin ikke? Denne er en version af den, som hedder Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin. Det er en forfriskende gin med enebær og saftige citroner, som giver dig et lille stykke af Italien med hjem.

Opskrift på
Så er der serveret…

Håber du synes om opskriften – god sommer 🙂

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

4 Comments

 1. Hejsa, tak for opklaring. Jeg har sat den på min to-make liste 😃

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift