Gå til opskrift

Jeg har af bitter erfaring lært, hvordan man koger den perfekte pasta. For nogle år siden fik jeg nemlig lidt af en overhaling af min gode ven Riccardo. Han har næsten tilgivet mig, og jeg har lært at koge pasta helt korrekt – du kan læse i opskriften og se i videoen, hvordan du gør det…

Sådan koger du den perfekte pasta...

Sådan koger du den perfekte pasta…

Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Keyword: Pasta, Spaghetti
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 8 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Kan du koge den perfekte pasta? Jeg kunne ikke før jeg lærte det, så jeg har lavet en lille video og links til flere af mine pasta opskrifter – god fornøjelse.

Udskriv

Ingredienser

  • 500 gram pasta opskriften fungerer til alle typer
  • 1 lille håndfuld salt
  • 2 liter vand

Sådan gør du

  1. Bring vand og salt til kogepunktet i en stor gryde under låg.
  2. Tjek pakken for hvordan din pasta skal koges, ofte mellem 7-8 minutter.
  3. Læg pasta i og kog det under låg og tjek det 1 min før det er færdigt.

  4. Det skal være “al dente” altså med lidt bid i.
  5. Dræn det for alt vand så kogningen stopper.
  6. Læg det tilbage i gryden.
  7. Volia!

En sommerferie jeg aldrig glemmer…

Sommeren 2018 var vi i sommerhus med Riccardo og hans skønne kone Heidi. Vi havde booket et sommerhus tæt på deres ved Odden og tilbragte en hel uge, hvor jeg havde min kæreste og min tre piger med. De kunne så lege dagen lang med Riccardo og Heidis to børn. Det var den sommer hvor der var hedebølge og 25-30 grader hver eneste dag i flere uger. Når aftenen kom lavede vi mad sammen. Én aften skulle det være nemt, så den stod på Riccardos tomatsauce og pasta. Jeg ville lige hjælpe til og sjuskede lidt med kogningen af pastaen. Faktisk ret meget, så pastaen lå og sjaskede rundt i alt for lidt vand som bestemt ikke kogte. Tilfældigt kommer Riccardo gående forbi og reagerer prompte med et udbud “Mads! Hvad – hvad laver du!?” Den gik lige i hans italienske hjerte – jeg måtte undskylde mange gange og fik rettet op på fejlen. Idag har vi parkeret det og Riccardo har vist nok tilgivet mig – det er i hvert fald gemt væk som han siger, og det er jeg glad for. Det er også årsagen til, at jeg har lært at koge pasta helt korrekt som en italiener vil gøre det. 

Her er lidt eksempler på pastaretter fra bloggen, du finder link over hvert billede.

Pasta på 15 min med bacon, grøntsager og friske krydderurter…

Det lader til, at vejrguderne leger forår for en kort stund. Det skal bestemt udnyttes, så allerede igår lavede jeg en opskrift på en nem og hurtig pastaret med bacon, grøntsager og så noget af det løvstikke som vokser som ukrudt i min lille have – retten tager 15 min at lave og sætter du en god flaske Pinot Noir til, så er der ikke et øje tørt…

Sådan koger du den perfekte pasta...

Spaghetti med tomatsauce og parmesan som min ven Riccardo laver det…

En genganger og en klassiker i hjemmet i Storvorde er helt afgjort Spaghetti Bolognese. Det er nemt at lave, du kan putte vildt mange grøntsager i – uden at dine børn opdager det og så smager det himmelsk. Du får hermed min version af den perfekte spaghetti bolognese…

Sådan koger du den perfekte pasta...

Opskrift på perfekt Pasta Carbonara uden fløde…

Pasta carbonara – spaghetti carbonara – begge dele er efterhånden en nationalret i Danmark ikke? Men hvordan laver du den perfekte opskrift? Skal den være ala Jamie Oliver med fløde i eller skal den laves helt uden fløde? Vi bliver nok aldrig helt enige, men her får du min ven Riccardos opskrift, som laver den helt enkelt og uden fløde – hvis du vil have fløde i opskriften, så fyrer du den bare af – god fornøjelse!

Sådan koger du den perfekte pasta...

Håber det giver inspiration til lidt pastaretter og ikke mindst viden om hvordan du koger den perfekte pasta – uden at få skæld ud 🙂

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

1 Comment

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift