Jeg laver en del sandwich for tiden, hvilket primært skyldes, at det er hurtigt, enkelt og ustyrligt velsmagende. Denne er med burrata, som mere eller mindre kan løfte enhver sandwich, du laver. Hvis du ikke kan skaffe den, så bruger du blot mozzarella. Håber du synes om den.
Jeg elsker virkelig en god sandwich, som er lavet med de bedste ingredienser, og endnu bedre er det, hvis det er muligt, at den er uden alt for meget kød. Jeg er ikke fanatiker, men reelt behøver jeg ikke kød i alt og denne får en næsten kødagtig smag grundet portobellosvampene. God fornøjelse.
Sandwich med burrata, portobellosvampe friterede porrer, rucola, lynsyltede tomater og balsamicoglace
Opskrift på en skøn og lækker vegetarsandwich med burrata, portobellosvampe friterede porrer, rucola, lynsyltede tomater og balsamicoglace.
Ingredienser
Lynmarinerede cherrytomater
- 10 stk. cherrytomater
- 1 spsk. god jomfruolivenolie
- 1 tsk. balsamicoglace
- Et nip salt og friskkværnet peber
Friterede porrer
- Ca. 1/3 porre
- ½ liter solsikkeolie til fritering
- Salt
Sandwich
- 2 stykker godt surdejsbrød eller det bedste brød, du kan opdrive
- 2 stk. portobellosvampe
- 2 spsk. olie til stegning
- 1 spsk. smør til stegning
- Salt og friskkværnet peber
- Et lille bundt kruspersille
- 1 stk. burrata
- 2 håndfulde rucola
Sådan gør du
Lynmarinerede cherrytomater
-
Skær tomaterne i kvarte og læg dem i en skål.
-
Tilsæt alle ingredienserne og lad det trække på køl til det skal bruges.
-
Imens laver du porren.
Friterede porrer
-
Vask porren grundigt.
-
Snit den på det fineste niveau på et mandolinjern eller så tyndt du kan i hånden.
-
Du skal have, hvad der svarer til to gode håndfulde.
-
Varm olivenolien op til ca. 180 grader (smid et stykke porre ned i olien, og hvis det syder, er den klar).
-
Fritér nu porrestykkerne indtil de er gyldne og læg dem efterfølgende på fedtsugende papir.
-
Lad dem trække indtil de skal bruges.
Sandwich
-
Gengør portobellosvampene.
-
Skær dem i mindre strykker.
-
Læg dem på den tørre pande.
-
Steg dem nu i ca. to min på hver side, så de smider væsken.
-
Nu tilsætter du smør og olie og steger dem yderligere i ca. 3 min. på hver side. Eller til de er gyldne.
-
Giv svampene lidt salt og friskkværnet peber.
-
Imens varmer du en grillpande godt op.
-
Pensel brødet med olivenolie.
-
Steg det på begge sider så det får nogle gode “searmarks”.
-
Så skal der anrettes.
-
Start med at dræne burrataen.
-
Fordel den så der er en halv burraa på hvert stykke brød.
-
Tilsæt så rucola, portobellosvampe, friterede porrer og tomater.
-
Slut af med et skud balsamicoglace, lidt flagesalt og friskhakket persille.
Hvis du vil have mere inspiration, så ligger der en opskrift på en sandwich med burrata, parmaskinke og grillede ferskner på bloggen, som også er fremragende.