Sødmefulde bløde løg, sprød saltet bacon og syrlig rødbede blandet sammen med en luft kartoffelmos! Findes der noget bedre? Jeg tvivler. “Brændende Kærlighed” er en fantastisk ret. Som barn fik jeg den ofte, men blev først rigtig stor fan af den som voksen. Nu er det lidt den ultimative ret når jeg skal synde og har lidt kartoffelmos til overs – her får du min opskrift på “Brændende Kærlighed”- god fornøjelse!
Dette er en ret, som kan laves på ingen tid, og kommer der uventede gæster, så kan det også hurtig smækkes sammen. Hemmeligheden er faktisk at lave en perfekt luftig kartoffelmos. Resten laver næsten sig selv.
Jysk Vin.dk har hjulpet mig med at finde vin til denne ret, og de har valgt et bud, som jeg nok aldrig selv var kommet på. Det er netop årsagen til, at det er ret fedt at have kyndige vinspecialister med på sidelinjen. Vinen “Meandro Do Vale Meãos” er fra Portugal og står overraskende godt til en ret med masser af kærlighed som denne. Vinen vender vi tilbage til.
Opskrift på klassisk brændende kærlighed med ekstra love…
Her får du en helt klassisk opskrift på Brændende Kærlighed med bacon løg og syltede rødbeder. Der er også vintip, som passer perfekt dertil.
Ingredienser
Kartoffelmos
- 500 gram kartofler
- 50 gram smør
- 1 dl. Sødmælk opvarmet
- Salt og friskkværnet peber
Brændende Kærlighed
- 250 gram tørsaltet god økologisk bacon
- 4 store løg
- 1 rødbede
- 1 spsk sukker
- 4 dl eddike
- 5 peberkorn
- 3 laurbærblade
Sådan gør du
Kartoffelmos
-
Kog kartoflerne uden salt i 15 min, de må ikke koge ud.
-
Varm mælken op og tilsæt det med smør.
-
Brug gerne en moser eller en presser – ikke en elpisker, det gør mosen tung og luften bliver slået ud af den. Smag til med salt og peber.
Brændende Kærlighed
-
Skær dit bacon ud i stykker, de må godt være lidt store, de krymper nemlig en del på panden.
-
Rist dit bacon på en tør pande til det et gyldent og sprødt.
-
Læg det på køkkenrulle efterfølgende, så det overskydende fedt bliver suget op.
-
Hak løget groft og steg det gyldent på panden med det overskydende baconfedt.
-
Lad en hurtig syltelage, hvor du koger sukker, eddike, laurbærblade og peberkorn op.
-
Imens det koger op skræller og skyller rødbedes.
-
Skær nu helt tynde strimler af rødbeden og læg den i den varme syltelage.
-
Den skal gerne have omkring 30 min. Får den længere tid gør det bestemt ikke noget.
-
Anret mosen på en dyb tallerken og tilsæt bacon, løg og rødbede.
Det er nok én af de hurtigste og mest velsmagende retter der findes. Videre har den ret meget karakter og lidt af det hele. Det er for mig “comfort-food” når det er bedst og sætter du lige et lille glas rødvin til, så er det omdannet til en god weekendret også.
Hvad kan man drikke til “Brændende Kærlighed”?
Reelt kan du drikke rigtig mange forskellige vine, eneste krav er blot, at den har noget krop og syre. Retten har nemlig sødme fra løgene, salt fra bacon og syre fra rødbederne så hvis vinen fx er for sødmefuld, så bliver oplevelsen med retten for “sød i sød”. Meandro Do Vale Meão er fra 2015 og kommer fra Portugal. Den er lavet på hele seks lokale druer, som jeg faktisk ikke kender, men blandingen har givet en skøn vin med masser af frugt og tanniner.
I næsen har den violer og røde bær, hvor jeg primært tænker umodne jordbær. Efter lidt tit kommer der ristede noter frem. I munden har den masser af fylde og slutter af med et lille syre bid, som passer helt perfekt til denne “ikke så lette ret”. Prisen er 129 kr. Ved køb af 6 stk. ellers ligger den på 149 kr. Et godt køb, og så synes jeg det er fedt, at vi bevæger os lidt væk fra Italien, Frankrig og Spanien, hvor jeg ofte ender med at drikke vin fra. Vi ender på 5 flotte stjerne til denne portugisiske rødvin, som overraskede mig meget.
Håber indlæget har givet inspiration til en god omgang “Brændende Kærlighed” med et godt glas portugisisk rødvin til…