Denne opskrift er en inspiration fra Brødrene Price og Jamie Oliver. De har hver deres opskrift, hvor jeg har kombineret dem og lavet en anden udgave, som jeg mener er perfekt. Du kan lave opskriften på ca. 15 min., og det er faktisk inklusiv alt. Den er meget nem og perfekt, hvis du får uventede gæster, eller hvis du ikke orker at lave en kæmpe omgang mad en dag.
Du skal bruge en del parmesan, citron og frisk pasta. Hvis du har det, så kan du faktisk springe resten over. Det er sådan set Brødrene Prices version. Hvis du tager Jamie Olivers, så er der også squash deri, og han bruger mynte i stedet for basilikum.
Opskrift på den lækreste citronpasta med basilikum og parmesan
Her får du den skønneste og nemmeste opskrift på en super lækker og lynhurtig pasta med citron, parmesan og basilikum – den tager 10 min. at lave og er så velsmagende.
Ingredienser
- 250 gram frisk pasta
- 150 gram parmesan
- 3 stk. citroner
- 2-3 spsk olivenolie
- 1 stk. squash
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
-
Varm en stor gryde op med letsaltet vand.
-
Skær nu squashen ud i mindre aflange stykker.
-
Varm en pande op med 1 spsk olivenolie og steg squashstykkerne i 3-4 minutter.
-
Når de er færdige, koger du pastaen i 3 min.
-
Imens det varmer op, river du skallen af 1½ citron.
-
Herefter presser du saften fra alle 3 citroner.
-
Riv parmesanen på et fint rivejern – ikke den grove side.
-
Bland nu citronsaft, citronskal, og ost sammen med olivenolien og giv det lidt friskkværnet peber.
-
Dræn vandet fra pastaen og bland det sammen med resten.
-
Skær basilikum og server straks.
Du kan også bruge andet end basilikum, fx persille. Hvis du gerne vil have et tilbehør, så kan du sætte nogle gode krydrede pølser til eller et stykke sprødstegt kylling.