Gå til opskrift

Denne opskrift er en inspiration fra Brødrene Price og Jamie Oliver. De har hver deres opskrift, hvor jeg har kombineret dem og lavet en anden udgave, som jeg mener er perfekt. Du kan lave opskriften på ca. 15 min., og det er faktisk inklusiv alt. Den er meget nem og perfekt, hvis du får uventede gæster, eller hvis du ikke orker at lave en kæmpe omgang mad en dag.

Du skal bruge en del parmesan, citron og frisk pasta. Hvis du har det, så kan du faktisk springe resten over. Det er sådan set Brødrene Prices version. Hvis du tager Jamie Olivers, så er der også squash deri, og han bruger mynte i stedet for basilikum.

Opskrift på den lækreste citronpasta med basilikum og parmesan
Måske verdens nemmeste pastaret
Opskrift på den lækreste citronpasta med basilikum og parmesan

Opskrift på den lækreste citronpasta med basilikum og parmesan

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Citronpasta, Frisk pasta, Hurtig pasta, Nem Pasta, Pasta
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du den skønneste og nemmeste opskrift på en super lækker og lynhurtig pasta med citron, parmesan og basilikum – den tager 10 min. at lave og er så velsmagende.

Udskriv

Ingredienser

  • 250 gram frisk pasta
  • 150 gram parmesan
  • 3 stk. citroner
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 1 stk. squash
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Varm en stor gryde op med letsaltet vand.

  2. Skær nu squashen ud i mindre aflange stykker.
  3. Varm en pande op med 1 spsk olivenolie og steg squashstykkerne i 3-4 minutter.

  4. Når de er færdige, koger du pastaen i 3 min.

  5. Imens det varmer op, river du skallen af 1½ citron.

  6. Herefter presser du saften fra alle 3 citroner.

  7. Riv parmesanen på et fint rivejern – ikke den grove side.
  8. Bland nu citronsaft, citronskal, og ost sammen med olivenolien og giv det lidt friskkværnet peber.

  9. Dræn vandet fra pastaen og bland det sammen med resten.
  10. Skær basilikum og server straks.
Opskrift på den lækreste citronpasta med basilikum og parmesan
Velbekomme

Du kan også bruge andet end basilikum, fx persille. Hvis du gerne vil have et tilbehør, så kan du sætte nogle gode krydrede pølser til eller et stykke sprødstegt kylling.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Write A Comment

Vurdér opskrift