Artiklen er lavet i samarbejde med Stokkebye

Gå til opskrift

For nogle uger siden besøgte jeg Restaurant Oke på Ruths Hotel i Skagen, som er en fantastisk gourmetrestaurant, der serverer mad af de bedste råvarer, masser af kreativitet og store smage. Èn af retterne er deres “Beluga og Kartoffel” – som jeg har genskabt, dog bruger jeg ikke Beluga Caviar, men vælger at bruge Oscietra fra Stokkebye, som også fungerer særdeles glimrende. Retten er utrolig nem at lave og perfekt som servering til nytårsaften.

Jeg kender ikke opskriften fra Jack Cramer, der er køkkenchef på Restaurant Oke, men jeg har et glimrende bud – masser af smør, kartofler og caviar – faktisk er det nok det eneste, som retten består af, og faktisk behøver du heller ikke mere for at få en skøn oplevelse nytårsaften.

Nytårsmenu: Kartoffelpuré med Caviar a la Restaurant Oke
En helt enestående nytårsforret

Hvis du gerne vil have en forret til nytår, hvor der er et sprødt element i også, så har jeg lavet en opskrift med hjemmelavet chips med creme fraiche og caviar, som er utrolig nem at gå til.

Nytårsmenu: Kartoffelpuré med Caviar a la Restaurant Oke

Kartoffelpuré med Caviar a la Restaurant Oke

Ret: Forret
Køkken: Fransk
Keyword: Caviar, Kartoffelpuré, Nytårsmad, Nytårsmenu
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2 person
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på den perfekte nytårsforret lavet med en syndig kartoffelpuré samt caviar, som tilsammen bliver en perfekt forret til nytårsaften.

Udskriv

Ingredienser

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflen og skær den i mindre stykker.
  2. Bring nu langsomt sødmælken til kogepunktet.

  3. Kog kartoflen deri til den er mør, ca. 15 min.

  4. Si mælken fra og gem den.
  5. Mos nu kartoflerne med en moser og tilsæt evt. lidt af mælken, hvis den er for tyk.

  6. Tilsæt fløde og smør.
  7. Rør kartoffelpuréen sammen så den bliver helt glat.

  8. Passer den gennem en finmasket si.
  9. Juster med mere smør, så den bliver cremet.
  10. Smag til med salt – men sørg for den er undersaltet.
  11. Nu kan du enten servere den i en brugt caviardåse eller en passende skål.

  12. Hvis du har en brugt 100 grams dåse er den passende.

  13. Læg et lille lag af caviar i bunden.
  14. Fordel nu kartoffelpuréen over.
Nytårsmenu: Kartoffelpuré med Caviar a la Restaurant Oke
Den minder lidt om “Caviar en Surprise”

Den minder en kende om “Caviar en Surprise af Jakob De Neergaard“, som jeg også har lavet en version af. Denne er dog en lidt mere enkel, og hvis du gerne vil have en mere “ren” udgave, hvor det kun er kartoffel og caviar, som fylder dine smagsløg, så er denne et virkelig godt bud.

Nytårsmenu: Kartoffelpuré med Caviar a la Restaurant Oke
Kartoffelpuré med Caviar ala Restaurant Oke

Hvis du er sulten efter mere og gerne vil have flere opskrifter med caviar, findes der mange på bloggen. Én af dem er en dessert, hvor der serveres vaniljeis toppet med caviar.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift