Gå til opskrift

Lige om lidt er det nytår og det betyder for nogle masser af hygge, bobler, vin, god mad og den skønneste aften. Jeg har sammen med By Stokkebye lavet en række ustyrligt lækre retter, som er en Michelin-kok værdig. Det er faktisk sådan, at du med disse opskrifter kan lege Michelin-kok i eget hjem. Denne ret er en dessert eller en sød starter, men den egner sig bedst til dessert. Jeg har fået den serveret den på Restaurant Treetop i Vejle af Nicolaj Møller, så jeg kan ikke tage æren, blot gengive opskriften så godt jeg kan…

Treetop i Vejle er en fantastisk restaurant, som faktisk er en kende overset, i hvert fald når det kommer til Michelin-guiden, som gang på gang er kørt forbi. Den drives af restaurantchef Nikolaj Møller, som er et ungt talent, der både er eksperimenterende og visionær. Hvis du gerne vil have have inspiration til retter, som kan fungere til forret, så har jeg er der “Caviar en Surprise“, “Hasselback kartoffel med creme fraiche og caviar” og “Tatar med ægte caviar – creme fraiche og vagtelæg”.

Nytårsmad: Vaniljeis og ægte caviar - den perfekte dessert
“Vaniljeis & Caviar” ala Tree Top

Nytårsmad: “Caviar en Surprise” af Jakob De Neergaard

Nytårsmad: Vaniljeis og ægte caviar - den perfekte dessert

Nytårsmad: Vaniljeis og ægte caviar – den perfekte dessert

Ret: Dessert, Is
Køkken: Fransk
Keyword: Ægte Caviar, Caviar, Is med caviar, Vaniljeis
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 1 person
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

 • 50 gram Baerii caviar
 • ½ liter økologisk Hansen Flødeis
 • 1 skål med varmt vand
 • 2 stk. skeer 1 til at lave en quenelle med, 1 til at anrette på
 • 1 stk. perlemorsske

Sådan gør du

 1. Start med at lægge skeerne i køleskabet i 15 min.

 2. På samme tid tager du isen ud, den skal nemlig være ret blød.

 3. Åben dåsen med caviar så den er klar til brug.
 4. Hav din perlemorsske klar.
 5. Læg skeen du skal lave en quenelle med i det varme vand.

 6. Åben isen.

 7. Lav nu en lille fordybning i isen.

 8. Skyl skeen i vandet, skrab nu isen væk fra dig selv, roter skeen og træk den tilbage mod dig selv. Varm skeen en lille smule i din håndfalde, så den slipper.

 9. Læg nu din quenelle på den anrettede ske og placer hurtigt caviar over.

 10. Server straks eller bed dine gæster om at lave dem selv.

Som jeg skriver i opskriften, er det lidt svært at lave en quenelle, også selv om at det ser sygt nemt ud. Det kræver lidt træning. Da jeg fik den serveret på Treetop kom tjeneren ind med isen og skeer, som er varmet lidt op i vandet. Her får du så til opgave at lave din quenelle selv. Det var ret sjovt, og på det tidspunkt havde jeg drukket mig mod til, så det var den mindste opgave. Min medspiser lavede en perfekt quenelle – måske lidt snyd, da hun faktisk næsten er uddannet kok. Om det bliver perfekt eller ej er lige meget, det er sjovt og et fedt indslag i løbet af aftenen. Så denne del ville jeg vælge, hvis jeg var dig.

Caviaren, jeg brugte, var Baerii caviar fra By Stokkebye, som giver salt til den cremde og søde is. Det lyder underligt, men det smager helt fantastisk at kombinere de to elementer. Det er uden tvivl en fed servering at slutte af med nytårsaften.

Nytårsmad: Vaniljeis og ægte caviar - den perfekte dessert

Håber det giver inspiration til en meget enkel, men utroligt velsmagende og lækker dessert…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...