Artiklen er lavet i samarbejde med Stokkebye

Gå til opskrift

Nytårsaften er lige om hjørnet, og det betyder for mange, at der købes lidt ekstra lækkert ind. En luksus, som jeg selv elsker rigtig højt, er helt afgjort ægte caviar, hvilket faktisk kan købes til rimelig fornuftige penge. Jeg har modtaget disse fra Stokkebye, som jeg selv mener er helt perfekt dertil – men andet fungerer naturligvis også. Dog vil jeg anbefale, at du bruger typen Osietra, da æggene er perfekte til netop denne nytårsforret.

Det bedste ved denne ret er, at du som kok kommer til at ligne en sand mester i køkkenet. Retten kunne sagtens serveres på en Michelin-restaurant, og gæsterne vil med garanti sende anerkende nik i din retning.

Nytårsmenu: Hjemmelavet chips med creme fraiche og caviar
Nytåret starter som regel med bobler – det kunne jo være danske Stella Mary her

Hvis du ikke orker lave chips selv, så kan du i teorien også bruge nogle købte chips, men ærligt, det tager faktisk ikke mange minutter, og de smager fantastisk.

Nytårsmenu: Hjemmelavet chips med creme fraiche og caviar

Nytårsmenu: Hjemmelavet chips med creme fraiche og caviar

Ret: Forret, Nytårsmad
Køkken: Fransk
Keyword: Ægte Caviar, Caviar, Chips, Nytår, Nytårsmad, Nytårsmenu
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på verdens nemmeste og lækreste forret til nytårsaften – hjemmelavet kartoffelchips med creme fraiche og ægte caviar.

Udskriv

Ingredienser

Citron-dildcreme

  • 1 dl. Thise øko creme fraiche 18 % eller en som er fast
  • ½ bundt dild
  • Saften af ¼ citron
  • Salt og friskkværnet peber

Kartofler

Sådan gør du

Citron-dildcreme

  1. Hak dilden fint.

  2. Bland den sammen med creme fraiche.

  3. Smag til med citron, salt og peber.
  4. Den skal være undersaltet, så caviaren ikke mister sin smag.

Kartofler

  1. Skræl kartoflen.
  2. Snit den i skiver på ca. 2-3 mm eller kør den på et mandolinjern på den næsttyndeste indstilling.

  3. Du skal bruge 6 skiver til denne opskrift.
  4. Varm en pande op med olie og smør.
  5. Steg/friter kartoflerne på begge sider til de er gyldne.
  6. Imens laver du citron-dildcremen.
  7. Når kartoflerne er færdige, så lægger du dem på papir, så de suger fedtet.

  8. Når de er kølet af, så anretter du.
  9. Læg dem på et passende fad eller skærebræt.
  10. Fordel en skefuld citron-dildcreme på samtlige kartoffelskiver.

  11. Fordel nu ca. 8 gram caviar på hver kartoffelskive.

  12. Åben en flaske bobler.
  13. Server for alle – godt nytår!
Nytårsmenu: Hjemmelavet chips med creme fraiche og caviar
Hjemmelavet chips
Nytårsmenu: Hjemmelavet chips med creme fraiche og caviar

Hvis du gerne vil have et alternativ til denne ret, så har jeg lavet masser af forskellige nytårsforretter, som snildt får dig til at ligne den rene Michelin-kok i køkkenet. Der er bl.a. Canapé med avocado og ægte caviar, som er inspireret af Bo Bech og Kartoffelpuré med Caviar a la Restaurant Oke – håber du kan lide dem.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift