Artiklen er lavet i samarbejde med Stokkebye
Nytårsaften er lige om hjørnet, og det betyder for mange, at der købes lidt ekstra lækkert ind. En luksus, som jeg selv elsker rigtig højt, er helt afgjort ægte caviar, hvilket faktisk kan købes til rimelig fornuftige penge. Jeg har modtaget disse fra Stokkebye, som jeg selv mener er helt perfekt dertil – men andet fungerer naturligvis også. Dog vil jeg anbefale, at du bruger typen Osietra, da æggene er perfekte til netop denne nytårsforret.
Det bedste ved denne ret er, at du som kok kommer til at ligne en sand mester i køkkenet. Retten kunne sagtens serveres på en Michelin-restaurant, og gæsterne vil med garanti sende anerkende nik i din retning.
Hvis du ikke orker lave chips selv, så kan du i teorien også bruge nogle købte chips, men ærligt, det tager faktisk ikke mange minutter, og de smager fantastisk.
Nytårsmenu: Hjemmelavet chips med creme fraiche og caviar
Opskrift på verdens nemmeste og lækreste forret til nytårsaften – hjemmelavet kartoffelchips med creme fraiche og ægte caviar.
Ingredienser
Citron-dildcreme
- 1 dl. Thise øko creme fraiche 18 % eller en som er fast
- ½ bundt dild
- Saften af ¼ citron
- Salt og friskkværnet peber
Kartofler
- 30 gram Oscietra caviar fra Stokkebye
- 1 stk. bagekartoffel
- 2 spsk. olie
- 2 spsk. smør
Sådan gør du
Citron-dildcreme
-
Hak dilden fint.
-
Bland den sammen med creme fraiche.
-
Smag til med citron, salt og peber.
-
Den skal være undersaltet, så caviaren ikke mister sin smag.
Kartofler
-
Skræl kartoflen.
-
Snit den i skiver på ca. 2-3 mm eller kør den på et mandolinjern på den næsttyndeste indstilling.
-
Du skal bruge 6 skiver til denne opskrift.
-
Varm en pande op med olie og smør.
-
Steg/friter kartoflerne på begge sider til de er gyldne.
-
Imens laver du citron-dildcremen.
-
Når kartoflerne er færdige, så lægger du dem på papir, så de suger fedtet.
-
Når de er kølet af, så anretter du.
-
Læg dem på et passende fad eller skærebræt.
-
Fordel en skefuld citron-dildcreme på samtlige kartoffelskiver.
-
Fordel nu ca. 8 gram caviar på hver kartoffelskive.
-
Åben en flaske bobler.
-
Server for alle – godt nytår!
Hvis du gerne vil have et alternativ til denne ret, så har jeg lavet masser af forskellige nytårsforretter, som snildt får dig til at ligne den rene Michelin-kok i køkkenet. Der er bl.a. Canapé med avocado og ægte caviar, som er inspireret af Bo Bech og Kartoffelpuré med Caviar a la Restaurant Oke – håber du kan lide dem.
2 Comments
Pingback: Sådan sammensætter du den perfekte nytårsmenu
Pingback: Nytårsmenu: Krustader med agurkecreme og caviar