Lavet i samarbejde med Hans Just og João Portugal Ramos
Du kender det sikkert godt, ikke? Du vil gerne imponere, men er i tvivl om, hvad du skal finde på, men bare tag det roligt, hjælpen er nær. En sikker vinder er nemlig en opskrift på pasta med en cremet sauce, lidt spicy kick, parmesan og grillet kyllingebryst til. God fornøjelse.
Denne ret er virkelig nem at lave, og så indeholder den en snyde chilisauce, som giver ekstra god dybde og naturligvis et godt krydret kick. Hvis du ikke er til kylling, så kan du sagtens bruge fisk i stedet eller et stykke steak – fx en ribeye.

Ingredienser
Pasta med kylling
- 250 gram spaghetti
- 2 stk. kyllingebryst fra en glad kylling
- 5 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 3 tsk. røget paprika
- 3 tsk. sød paprika
- 2 spsk. hjemmelavet chilisauce
- 2½ dl. piskefløde
- Skallen af en ½ citron
- 2 spsk. hakket persille
- Parmesanost til at rive over
- 2 spsk. jomfruolivenolie
- 1 dl. rødvin
- 1 dl. vand
- Salt og friskkværnet peber.
Chilisauce
- 1 tsk. knust chili
- 2 spsk. rød øko pesto
- 2 spsk. chiliolie
- 1 spsk. jomfruolivenolie
Sådan gør du
Chilisauce
-
Rør det hele sammen, stil det til side indtil det skal bruges.
Pasta med kylling
-
Tag kyllingen ud af køleskabet så den får stuetemperatur.
-
Snit nu løgene, de skal være helt fint snittet – brug evt. et mandolinjern og snit dem på 1,5 mm.
-
Varm en pande op med olien og tilsæt løgene.
-
Lad dem svitse i 15 min. hvor du roder lidt i dem i ny og næ.
-
Giv nu kyllingen lidt olie og salt, så den er klar til at komme på panden.
-
Varm en støbejernspande godt op, så lægger du kyllingen på og steger den på skindsiden. Læg den under pres fra starten, så skindet ikke trækker sig sammen. Det kan du gøre ved at lægge presse et grydelåg over kyllingebrysterne.
-
Steg dem nu i ca. 10 min på hver side.
-
Tilbage til løgene: tilsæt begge slags paprika, hvidløg og rødvin. Lad det koge ind.
-
Tilsæt vand og lad det hele simre ved helt lav varme i yderligere 15 min. Hvis det koger tørt, så er det bare på med noget mere vand.
-
Imens laver du den hjemmelavede chilisauce.
-
Tilsæt fløde og chilisauce samt citronskal og lad det simre. Imens koger du pastaen i saltet vand i 8 min.
-
Dræn pastaen og tilsæt den på panden med løg, chilisauce og fløde.
-
Smag til med salt og peber.
-
Anret nu på to tallerkener, skær kyllingebrystet ud i skiver og placer det ovenpå.
-
Tilsæt persille, parmesan og ekstra friskkværnet peber.
Hvilken vin drikker man til?
Et godt bud er Colheita Ramos White, som er en skøn livlig og frisk hvidvin fra Portugal. Den passer netop godt, fordi den har masser af syre og friskhed, hvilket giver flot modspil til den cremede pastaret. Den er lavet på Arinto, Antão Vaz og Viognier, som er en blanding af portugisiske og franske druer, hvilket slet ikke er usædvanligt, når det kommer til vin fra Portugal.

Hvidvinen har duft af citrus, grønne æbler og hvid fersken og fungerer rigtig godt til pasta og kylling. I munden er den frisk, syrlig og har masser af mineralitet og et syrligt frugtbid. Det bedste er næsten prisen – den koster omkring 70 kr. pr. flaske, hvilket er en god pris for en vin som denne.
Håber du synes om opskriften og retten, hvis du er sulten efter mere eller gerne vil vide mere om João Portugal Ramos vine, så er der flere artikler på bloggen.