Gå til opskrift

Pasta carbonara – spaghetti carbonara – begge dele er efterhånden en nationalret i Danmark ikke? Men hvordan laver du den perfekte opskrift? Skal den være ala Jamie Oliver med fløde i eller skal den laves helt uden fløde? Vi bliver nok aldrig helt enige, men her får du min ven Riccardos opskrift, som laver den helt enkelt og uden fløde – hvis du vil have fløde i opskriften, så fyrer du den bare af – god fornøjelse!

Jeg elsker denne ret, og det gør mine børn også, så det er en klassiker, som vi laver meget ofte og det gælder både når det skal gå stærkt, men bestemt også når der skal hygges i weekenden. Jeg vil gerne erkende, at jeg altid har lavet den med fløde, faktisk har jeg også brugt creme fraiche, da jeg så Jamie Oliver gjorde det. Det er tilsyneladende ikke helt korrekt, men kan naturligvis smage godt – den rigtige version er med æggeblommer og parmesan og naturligvis en uforskammet god bacon eller som her, hvor jeg har brugt en ventreche fra Kalu.dk.

Der er også tip til en lækker rødvin, som du kan sætte til retten, du finder den hos Quist Wine og længere nede i indlægget.

Opskrift på perfekt Pasta Carbonara uden fløde...
Naturligvis skal der også en god ventreche til og denne kommer også fra Kalu.dk…
Opskrift på perfekt Pasta Carbonara uden fløde...

Opskrift på perfekt Pasta Carbonara uden fløde…

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Carbonara, Pasta Carbonara, Spaghetti Carbonara
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 1 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du den perfekte opskrift på Pasta/Spaghetti Carbonara præcis som min ven Riccardo laver den – uden fløde, men med masser af parmesan og kærlighed!

Udskriv

Ingredienser

 • 250 gram parmesan
 • 150 gram rigatoni pasta pr. person
 • 50 gram panchetta/gourmet bacon pr. person
 • 1 stort løg
 • 1 glas hvidvin og 1 til dig selv
 • 1 stk. æggeblomme pr. person og en ekstra til gryden.
 • 1 spsk. kogevand fra pastaen pr. person.
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 1. Skær bacon ud og steg det gyldent sprødt i en stor gryde, som også kan rumme alt pastaen.
 2. Imens hakker du løgene fint.
 3. Sæt pastaen til at koge i en stor gryde ved siden af – kog det efter anvisning på pakken.
 4. Tilsæt dem sammen med bacon og lad det stege sammen i 4-5 min.
 5. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind.
 6. Tilsæt så kogevandet og lad det koge sammen.
 7. Tilsæt alle æggeblommer og rør det godt sammen.
 8. Tilsæt nu alt pasta og vend det godt rundt.
 9. Tilsæt parmesanen.
 10. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Opskrift på perfekt Pasta Carbonara uden fløde...
Alt hvad du skal bruge…

Hvad drikker man til Carbonara?

Det er svært at komme udenom, at den står på noget italiensk ikke? Altså du kan næsten ikke drikke fransk – så kommer alverdens italienske kokke i hvert fald efter dig – men spøg til side, du kan drikke lige hvad du vil, jeg ville drikke noget helt klassisk som fx sangiovese, som du finder i en Chianti Classico Riserva, som denne fra Caparsa – Doccio a Matteo Chiantii 2015. Quist Wine har den i deres sortiment, og det er en vin i særklasse.

Opskrift på perfekt Pasta Carbonara uden fløde...
Man drikker italiensk til Carbonara…

Der laves kun omkring 2000 flasker, og de har et enormt lagringspotientiale – jeg ville nok købe 2-3 flasker og åbne den med 5 års mellemrum. Denne 2015 kan sagtens drikkes nu – den har en flot næse med masser af intens mørk frugt – helt tørre kirsebær, tobak, skovbund og vanilje. Det er en flot vin, som slår godt tilbage til den fede ret. Prisen ligger på 299 kr.

Opskrift på perfekt Pasta Carbonara uden fløde...
Velbekomme

Håber det har givet inspiration til en lækker ærkeitaliensk ret…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift