Rabarbersæsonen er lige nu på sit højeste, og det er en virkelig skøn tid lige nu! Jeg husker tydeligt, at vi havde rabarber i vores barndomshjem på Thuresensvej i Nørresundby. De voksede sig kæmpestore, og min far lavede rabarberkompot til dessert eller kage med rabarber. Dengang var jeg faktisk ikke særlig glad for de syrlige lange fætre, men efterhånden er jeg blevet rigtig glad for dem. Navnlig når det laves i en dessert, fx en trifli som her. Det er utrolig nemt og vildt lækkert – her får du min opskrift, som tager omkring 20 min at lave…
Du kan erstatte rabarberne med fx blommer, æbler eller andre frugter og lave en lignende dessert. Denne opskrift har jeg lige twisted lidt, så den får en ekstra dimension. Der er nemlig pisket en lille smule whisky i flødeskummet, så det får lidt mere karakter. Hvis du ikke er fan af whisky, så skal du bare undlade det. God fornøjelse!
Sommerhit: Opskrift på trifli med rabarber med et lækkert twist!
Her får du en enkelt og nem opskrift på rabarbertrifli med makroner og flødeskum. Den kan laves på 15 minutter og er en perfekt sommerdessert.
Ingredienser
- 4 stængler rabarber
- 4 spsk sukker
- 1 stang kanel
- 1 stk. stjerneanis
- 3 cm ingefær
- skallen fra ½ citron
- 1 stang vanilje
- evt. lidt vand
- 250 ml. fløde
- 1 spsk Highland Park Whisky
- 2 håndfulde makroner
Sådan gør du
-
Rengør rabarberne og skær dem i mindre stykker.
-
Fjern kornene fra vaniljestangen og bland dem med sukkeret.
-
Det gøres nemmest ved at mase det sammen på et skærebræt.
-
Tilsæt resten af ingredienserne i en kasserolle, som du bringer i kog.
-
Riv citronskallen over.
-
Lad det nu koge under låg i ca. 30 min eller til rabarberne er møre.
-
Hvis det koger tørt, tilsætter du vand undervejs.
-
Smag det til – der kan være stor forskel på rabarberne, nogle er mere syrlige end andre og skal have en del sukker.
-
Lad det køle ned.
-
Imens pisker du fløden, hvor du kan tilsætte whiskyen.
-
Det skal piskes lidt længere, hvis du gør det.
-
Når det hele er klar, så finder du 2 glas.
-
Knus makronerne og læg lidt i bunden, så rabarber og makroner og forsæt indtil du når toppen.
-
Slut af med flødeskum.
Hvis du ikke er glad for whisky, så skal du bare undlade det. Det giver lidt mere dybde, og bruger du en whisky som Highland Park 12 års, der har en blid røg, så giver den en rigtig lækker dimension til denne klassiker! Hvis du ikke er til whisky, så undlader du naturligvis bare!
Håber det har givet inspiration til en lækker sommerdessert!