Gå til opskrift

Artiklen indeholder links til samarbejdspartner Koro Danmark – du kan bruge rabatkoden “madogmonopolet” for at få 5 % rabat på deres side.

Hjemmelavet konfekt med marcipan er helt perfekt som juleslik, og så er det nemt at lave. Denne opskrift er en inspiration fra min barndom, hvor jeg husker, at min mor lavede lignende konfekt, som vi fik serveret som julegodter. Min mor brugte også dadler, og jeg husker tydeligt, at jeg syntes, det var meget “voksent” at spise dadler. Håber du synes om opskriften – den kan også laves uden marcipan.

Den lidt sundere udgave af konfekten er uden marcipan. Marcipanen, som er brugt, er sødet, hvilket betyder, at den naturligvis ikke er helt sund. Der bruges ganske vist ikke særlig meget, men hvis du vil køre den endnu sundere, så kan du sagtens undlade marcipanen.

Konfekt - dadler med marcipan, valnød, overtrukket med chokolade
Konfekt - dadler med marcipan, valnød, overtrukket med chokolade

Konfekt – dadler med marcipan, valnød, overtrukket med chokolade

Ret: Dessert, Konfekt
Køkken: dansk
Keyword: Juleslik, Konfekt, Konfekt til jul
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 14 minutter
Antal: 12 stk.
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på verdens nemmeste konfekt, som kan laves på ca. 15 min. Den er i den "sunde" afdeling, da den primært består af dadler og nødder.

Udskriv

Ingredienser

Sådan gør du

  1. Fjern stenene fra dadlerne.
  2. Skær et stykke marcipan, som er lidt større end stenene.
  3. Placer det i dadlerne.
  4. Stil dem til side på et skærebræt.

  5. Smelt chokoladen langsomt enten over vandbad eller i mikroen.

  6. Med en madpincet vendes dadlen i den lune choklade.
  7. Sæt en valnød ovenpå.
  8. Du kan evt. drysse med lidt finthakket kokos eller hvid chokolade.

  9. Lad dem nu trække på køl i 15 min.

  10. Klar til servering.

Håber du synes om opskriften og konfekten, den er virkelig nem at lave. De kan holde sig på køl i op til en måned og endda længere – god fornøjelse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

2 Comments

  1. 5 stars
    Utroligt lækre opskrifter og meget kreativ tankegang som kan oversættes til os dagligdags husmødre. Elsker den inspiration jeg får til at udvide mon horisont indenfor mad og vin😍

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift