Sommerhit: Opskrift på trifli med rabarber med et lækkert twist!
"Børneuge" Dessert Lige Uge

Sommerhit: Opskrift på trifli med rabarber med et lækkert twist!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Rabarber sæsonen er lige nu på sit højeste og det er en virkelig skøn tid lige nu! Jeg husker tydeligt, at vi havde rabarber i vores barndomshjem på Thuresensvej i Nørresundby. De voksede sig kæmpestore og min far lavede rabarber kompot til dessert eller kage med rabarber. Dengang var jeg faktisk ikke særlig glad for de syrlige lange fætre, men efterhånden er jeg blevet rigtig glad for det. Navnlig når det laves i en dessert, fx en trifli som her. Det er utrolig nemt og vildt lækkert – her får du min opskrift som tager omkring 20 min at lave…

Du kan erstatte rabarberne med fx blommer, æbler eller andre frugter og lave en lignende dessert. Denne opskrift har jeg lige twisted lidt, så den får en ekstra dimension. Der er nemlig pisket en lille smule whisky i flødeskummet, så det får lidt mere karakter. Hvis du ikke er fan af whisky, så skal du bare undlade det. God fornøjelse!

Vanilje, ingefær, citron, kanel og stjerneanis giver en lækker kompot!

Sommerhit: Opskrift på trifli med rabarber med et lækkert twist!

Ret: Dessert
Køkken: dansk
Keyword: Rabarber, Raberber Trifli, Trifli
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 2 Personer

Her får du en enkelt og nem opskrift på rabarber trifli med makroner og flødeskum. Den kan laves på 15 minutter og er en perfekt sommerdessert.

Udskriv

Ingredienser

  • 4 stængler rabarber
  • 4 spsk sukker
  • 1 stang kanel
  • 1 stk. stjerne anis
  • 3 cm ingefær
  • Skallen fra ½ citron
  • 1 stang vanilje
  • Evt. lidt vand
  • 250 ml. fløde
  • 1 spsk Highland Park Whisky
  • 2 håndfulde markroner

Sådan gør du

  1. Rengør rabarberne og skær dem i mindre stykker.
  2. Fjerner kornene fra vaniljestangen og bland dem med sukkeret.
  3. Det gøres nemmest ved, at mase det sammen på et skærebræt.
  4. Tilsæt resten af ingredienserne i en kasserolle, som du bringer i kog.

  5. Riv citronskallen over.
  6. Lad det nu koge under låg i ca. 30 min eller til rabarberne er møre.
  7. Hvis det koger tørt tilsætter du vand undervejs.
  8. Smag det til – der kan være stor forskel på rabarberne, nogle er mere syrlige end andre og skal have en del sukker.
  9. Lad det køle ned.
  10. Imens pisker du fløden, hvor du kan tilsætte whiskyen.
  11. Det skal piskes lidt længere hvis du gør det.
  12. Når det hele er klar, så finder du 2 glas.
  13. Knus makronerne og læg lidt i bunden, så rabarber og makroner og forsæt indtil du når toppen.
  14. Slut af med flødeskum.
Den kan også laves uden whisky – husk det!

Hvis du ikke er glad for whisky, så skal du bare undlade det. Det giver lidt mere dybde og bruger du en whisky som Highland Park 12 års, der har en blid røg, så giver den en rigtig lækker dimension til denne klassiker! Hvis du ikke er til whisky, så undlader du naturligvis bare!

Håber det har givet inspiration til en lækker forårsdessert!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar