Hummer er en rigtig luksusspise, som dog kan købes for fornuftige penge, hvis man fx vælger at gå uden om de danske sorte hummere. Mange steder har de canadiske hummere, som smager glimrende. Denne opskrift giver en rigtig gourmetoplevelse, som er perfekt til en fest, nytår eller andre begivenheder, hvor du vil lave noget rigtig lækkert! Opskriften indeholder et lille snydetrick, som gør, at denne ret kan laves noget hurtigere og nemmere end normalt.
Jeg er helt med på, at min ven Riccardo kaster eder og forbandelser over mig for at snyde med noget så helligt som ravioli, så vi holder lige dette lille snydetrick mellem os. Wontondej kan købes i stort set alle asiatiske supermarkeder. Det bruges normalt til fx dumplings, men kan også bruges som en “snydepasta”, og den har næsten størrelsen til en ravioli. Det eneste du skal er at udstikke den og koge den, efter fyldet er tilsat.
Snyderavioli med hummer – ikke helt som Gordon Ramsay laver den
Ravioli er lækkert men svært at lave. Derfor findes der en snydemetode. som du kan læse om her i opskriften på "Snyderavioli med hummer"
Ingredienser
Hummerfyld
- 200 gram kogt hummer – brug fx kløerne.
- 100 gram fersk laks
- 1 lille håndfuld basilikum
- 1 stk. æggehvide
- 1 stk. æggeblomme
- ½ citron Skallen og saften
- ½ liter fiskefond
Brunet smør
- Brunet smør
- 25 gram smør
Ravioli
- 2 pakker wontondej – kan købes i asiatiske supermarkeder
Sådan gør du
Hummerfyld
-
Blend laksen i en foodprocessor eller blender, tilsæt æggehviden imens den kører langsomt.
-
Lad den køre indtil der bliver en samlet masse.
-
Hak hummeren i mindre stykker, de skal være ca. 1×1 cm, men gerne med lidt struktur.
-
Rør det sammen med laksemassen.
-
Find de længste og største blade fra basilikummen.
-
Rul dem sammen og skær dem tyndt.
-
Tilsæt dem i massen og smag.
-
Smag den til med salt, peber og citron.
Brunet smør
-
Varm smørret langsomt op.
-
Når det begynder at bruse, er det tæt på at være færdigt.
-
Så snart det begynder at skumme, skruer du helt ned.
Ravioli
-
Læg wontondejen ud – du skal beregne 4-5 stk. pr. person (8-10 stykker dej)¨.
-
Læg dem i to rækker.
-
Placer en skefuld hummer på hele den nederste række.
-
Pisk æggeblommen sammen.
-
Pensel lidt æg ud på dejen på den nederste del.
-
Læg den anden del over.
-
I luften lukker du den sammen, hvor du presser med lette tryk hele vejen rundt.
-
Skær dem til med udstikkersættet så de bliver runde.
-
Varm en gryde med fiskefonden.
-
Læg gerne skallerne fra hummeren med.
-
Lad det koge i ca. 15 min.
-
Skru ned og fjern hummerskallerne.
-
Kog nu raviolien i 2 minutter.
-
Når du lægger dem i vandet, så kan du rotere gryden løbende, så klistrer de ikke sammen.
-
I en skål eller en tallerken med høje kanter placerer du raviolien.
-
Tilsæt et par spiseskefulde smør over.
-
Server med det samme.
En af Gordon Ramsays signaturretter er netop “Ravioli-lobster”, som han har haft på menuen på sin trestjernede restaurant “Ramsay”, som ligger i Chelsea. Den smager fremragende, og selv om det i bund og grund er en enkel ret, så er det en guddommelig mundfuld. Jeg smagte retten for mange år siden, og den har været på kortet siden dag et, da restauranten åbnede i 1998.
Retten her er med fire til fem stk. ravioli pr. person, hvilket passer til en mellemstor hovedret. De mætter ret meget og navnlig, når der kommer brunet smør til. Hvis du laver dem, hvor der er flere retter som fx til nytårsaften, så vil jeg nøjes med tre stk. pr. person.