Gå til opskrift

Hummer er en rigtig luksusspise, som dog kan købes for fornuftige penge, hvis man fx vælger at gå uden om de danske sorte hummere. Mange steder har de canadiske hummere, som smager glimrende. Denne opskrift giver en rigtig gourmetoplevelse, som er perfekt til en fest, nytår eller andre begivenheder, hvor du vil lave noget rigtig lækkert! Opskriften indeholder et lille snydetrick, som gør, at denne ret kan laves noget hurtigere og nemmere end normalt.

Jeg er helt med på, at min ven Riccardo kaster eder og forbandelser over mig for at snyde med noget så helligt som ravioli, så vi holder lige dette lille snydetrick mellem os. Wontondej kan købes i stort set alle asiatiske supermarkeder. Det bruges normalt til fx dumplings, men kan også bruges som en “snydepasta”, og den har næsten størrelsen til en ravioli. Det eneste du skal er at udstikke den og koge den, efter fyldet er tilsat.

Snyderavioli med hummer - ikke helt som Gordon Ramsay laver den
Så skal der snydes lidt 😊
Snyderavioli med hummer - ikke helt som Gordon Ramsay laver den

Snyderavioli med hummer – ikke helt som Gordon Ramsay laver den

Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: Hummer, Lobster, Ravioli, Snyde Ravioli
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Ravioli er lækkert men svært at lave. Derfor findes der en snydemetode. som du kan læse om her i opskriften på "Snyderavioli med hummer"

Udskriv

Ingredienser

Hummerfyld

  • 200 gram kogt hummer – brug fx kløerne.
  • 100 gram fersk laks
  • 1 lille håndfuld basilikum
  • 1 stk. æggehvide
  • 1 stk. æggeblomme
  • ½ citron Skallen og saften
  • ½ liter fiskefond

Brunet smør

  • Brunet smør
  • 25 gram smør

Ravioli

  • 2 pakker wontondej – kan købes i asiatiske supermarkeder

Sådan gør du

Hummerfyld

  1. Blend laksen i en foodprocessor eller blender, tilsæt æggehviden imens den kører langsomt.

  2. Lad den køre indtil der bliver en samlet masse.

  3. Hak hummeren i mindre stykker, de skal være ca. 1×1 cm, men gerne med lidt struktur.
  4. Rør det sammen med laksemassen.

  5. Find de længste og største blade fra basilikummen.
  6. Rul dem sammen og skær dem tyndt.
  7. Tilsæt dem i massen og smag.
  8. Smag den til med salt, peber og citron.

Brunet smør

  1. Varm smørret langsomt op.
  2. Når det begynder at bruse, er det tæt på at være færdigt.
  3. Så snart det begynder at skumme, skruer du helt ned.

Ravioli

  1. Læg wontondejen ud – du skal beregne 4-5 stk. pr. person (8-10 stykker dej)¨.
  2. Læg dem i to rækker.
  3. Placer en skefuld hummer på hele den nederste række.
  4. Pisk æggeblommen sammen.
  5. Pensel lidt æg ud på dejen på den nederste del.
  6. Læg den anden del over.
  7. I luften lukker du den sammen, hvor du presser med lette tryk hele vejen rundt.
  8. Skær dem til med udstikkersættet så de bliver runde.

  9. Varm en gryde med fiskefonden.
  10. Læg gerne skallerne fra hummeren med.
  11. Lad det koge i ca. 15 min.
  12. Skru ned og fjern hummerskallerne.
  13. Kog nu raviolien i 2 minutter.
  14. Når du lægger dem i vandet, så kan du rotere gryden løbende, så klistrer de ikke sammen.
  15. I en skål eller en tallerken med høje kanter placerer du raviolien.
  16. Tilsæt et par spiseskefulde smør over.
  17. Server med det samme.
Snyderavioli med hummer - ikke helt som Gordon Ramsay laver den
Hummer – som denne gang var én fra Canada, smagte fantastisk

En af Gordon Ramsays signaturretter er netop “Ravioli-lobster”, som han har haft på menuen på sin trestjernede restaurant “Ramsay”, som ligger i Chelsea. Den smager fremragende, og selv om det i bund og grund er en enkel ret, så er det en guddommelig mundfuld. Jeg smagte retten for mange år siden, og den har været på kortet siden dag et, da restauranten åbnede i 1998.

Snyderavioli med hummer - ikke helt som Gordon Ramsay laver den
Farsen til raviolien
Snyderavioli med hummer - ikke helt som Gordon Ramsay laver den
Snyderavioli med laks og hummer a la Gordon Ramsay

Retten her er med fire til fem stk. ravioli pr. person, hvilket passer til en mellemstor hovedret. De mætter ret meget og navnlig, når der kommer brunet smør til. Hvis du laver dem, hvor der er flere retter som fx til nytårsaften, så vil jeg nøjes med tre stk. pr. person.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift