Opskriften er inspireret af opskrift set i alt.dk
Denne opskrift er nok den mest simple, der findes, og alene af den årsag er den helt genial! Når der skal bruges stenbiderrogn så er det en begrænset periode, hvor du kan lave denne opskrift, men hvis du er heldig, er det fra tidligt i januar og helt frem til april. Ofte er det muligt at købe stenbiderrogn fra Island lidt før den danske – ærligt så er forskellen ikke særlig stor. Til denne ret er der brugt dansk – god fornøjelse.
På bloggen er der masser af gode opskrifter med det “røde guld” eller “nordens kaviar”, som det også så populært kaldes. Der er både vegetarretter og retter med fisk og kød – masser at gå i gang med. Hvis du starter nu og spise én af retterne om ugen, så passer det cirka med, at du har en skøn ret i to måneder af sæsonen. Se flere opskrifter på stenbiderrogn på bloggen.
Det bedste ved retten er næsten saucen. Det er utrolig nemt – fløde og citronsaft samt lidt salt og peber. Det lyder banalt, hvilket det også er, tricket og hemmeligheden er, at citronens syre “letter” fløden, så den fremstår frisk men cremet, hvilket er helt perfekt til denne ret.
Opskrift på bagt torsk med jordskokker, stenbiderrogn og syrnet fløde
Opskrift på bagt torsk med stenbiderrrogn, syrnet fløde og forårsløg. Retten er nem, enkel og utrolig skøn – perfekt til weekenden.
Ingredienser
- 400 gram hvidfisk – det kan være torsk lange, lys sej, kulmule
- 100 gram stenbiderrogn
- 1 stk. citron – en lille smule skal og al saften
- 2,5 dl. fløde
- 400 gram jordskokker
- 1 stk. forårsløg
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
-
Tag fisken ud af køleskabet og giv den et let drys salt – salten kommer til at smage af mere, imens den trækker, så blot et drys.
-
Start med at skrælle/rense jordskokker.
-
Dræn nu stenbiderrognen for væske og smag den til med salt, peber og evt. lidt sukker.
-
Stil den til side og dræn den evt. lige inden servering.
-
Skær jordskokkerne i små stave (lidt så de ligner små pommes frites).
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. sæt fisken ind på en bageplade med bagepapir eller på en bradepande.
-
Imens laver du jordskokkerne og den syrnede fløde.
-
Kog fløden op med al citronsaften.
-
Tilføj jordskokkerne.
-
Hvis du har mulighed for det, så varm gerne tallerkenerne op – et lille trick er, at du lader dem stå i 5-10 min med kogende vand.
-
Lad nu jordskokkerne koge ca. 8-10 minutter – de må gerne have lidt bid.
-
Når de er klar, så fisker du dem op med en hulske.
-
Snit forårsløget fint.
-
Smag fløden til med salt og peber – og ja, den skal være så syrlig 😊
-
Placer jordskokkerne i bunden af tallerkenen.
-
Placer fisken ovenpå.
-
Fordel nu den syrnede fløde omkring fisken.
-
Fordel halvdelen af rognen på hver fisk og lidt i saucen.
-
Pynt med forårsløg og lidt revet citronskal samt friskkværnet peber.
Håber retten giver inspiration til at lave en skøn, nem og ustyrlig lækker ret til weekenden. Der er i øvrigt også garanti, hvis du vil imponere.