Når vinteren er overstået, og vi rammer januar-februar, så kommer én af de bedste sæsoner på hele året, nemlig foråret, hvor det bliver lysere, og ofte kommer der mere fisk på menuen. Laks er en nem spise, som du med fordel kan købe færdiglavet. Det er nemlig ét af de produkter, som er svær at lave bedre selv. Nuvel, hvis du har installeret en stor røgeovn i dit hjem og har muligheden for kold- og varmrøgning, så kan der bestemt være noget at hente, men ellers så er forskellen ærligt ikke så stor igen. 

Lavet i samarbejde med Andrupvin.dk

Gå til opskrift

Hvis du vil have mere inspiration til opskrifter med laks, så er ved at være ret mange opskrifter på bloggen. Èn af mine favoritter er helt sikkert opskriften på ”laksedutti”, hvor navnet er 100% opdigtet og kommer fra en familieopskrift. Ellers finder du også andre opskrifter som fx en snack med grillet agurk og varmrøget laks, og vil du hellere have laksen frisk, så er der også en opskrift med Fanø-laks med grillede hvide asparges og sauce mousseline.

Opskrift på den bedste forårsret der findes: Grillet brød med avocado og varmrøget laks
Opskrift på den bedste forårsret der findes: Grillet brød med avocado og varmrøget laks

Opskrift på den bedste forårsret der findes: Grillet brød med avocado og varmrøget laks

Ret: Snacks
Køkken: dansk
Keyword: Grillet brød, Laks
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en lækker og utrolig nem opskrift på grillet surdejsbrød med avocado, mayonnaise og varmrøget laks – det tager ca. 10 min at lave.

Udskriv

Ingredienser

  • 4 stykker surdejsbrød
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 stk. avocado
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 100 gram varmrøget laks
  • 1 stk. citron
  • 1 bakke karse
  • Salt peber og sukker

Sådan gør du

  1. Hvis du har en bordgrill eller en grillpande, så brug endelig den ellers en almindelig pande.
  2. Varm panden eller grillen op til maksimal varme.
  3. Gnid brødet med olien og grill det hårdt på begge sider.
  4. Læg brødet til side.
  5. Pluk laksen.

  6. Når brødet har fået nogle gode grillmærker, så lægger du det til at køle af i et par minutter.
  7. Kom en god spsk. mayonnaise på hvert stykke brød.
  8. Halver avocadoerne og skær dem i tynde skiver og læg dem på brødene.

  9. Fordel laksen ovenpå avocadoskiverne..

  10. Slut af med citron og karse.

Hvad passer til grillet brød med avocado og laks?

Her vil jeg mene, at hvidvin er vejen frem, hvis du gerne vil have et alternativ, så kan en kølig øl også fungere ret godt – her synes jeg, at du skal vælge en IPA. Den hvidvin, som jeg har testet til, er Leonhard Riesling Spätlese Niersteiner Ölberg 2021 – prisen er 149,95 kr. -v/ 6 stk. 129 kr.

Det er en skøn Riesling fra Rheinhessen, som gør det imponerende godt. Leonhard er vinmageren, som viser, hvorfor tysk Riesling er blevet så populær de sidste år. Skøn duft af citrus, grønne æbler, fersken og flint. I munden er den elegant, fyldig og har en skøn cremet fylde, hvor du fornemmer både frugtsødme og syre – tysk perfektion! 

Opskrift på den bedste forårsret der findes: Grillet brød med avocado og varmrøget laks
En utrolig nem ret at lave

Til en ret som denne, er det vigtigt, at vinen har en tilpas syre og friskhed, så opmærksomheden ikke stjæles. Det er præcis derfor, en vin som denne Leonhard Riesling Spätlese Niersteiner Ölberg 2021 passer helt fremragende.

Håber du synes om retten – rigtig god fornøjelse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift