Annonce: Spareribs kan laves på mange måder, det kan både være i ovnen, sous vide og på grillen. Hvis jeg skal vælge, så er det helt sikkert den sidste metode. Hvis det så skal være helt luksus, så laver jeg selv marinaden og griller dem med røg, så bliver det intet mindre end verdensklasse. I denne opskrift har jeg lavet en lynhurtig rub og efterfølgende en marinade, hvor jeg tilsætter whisky for at få lidt kick og ekstra røg. Jeg bruger Famous Grouse Smokey Black, som er en fin whisky til dette formål. I opskriften finder du også link til lækkert tilbehør – god fornøjelse….
Spareribs er cirka min livret. Jeg vil gerne tilstå, at jeg ofte tager mine tøser med en tur på Bones og krydser altid fingre for, at de bestiller spareribs, for så er der altid rester til mig. Hos os hedder de ganske vist “krokodilleben”, for det har de troet, det var, fra de var helt små.
I opskriften her har jeg brugt en lækker BBQ marinade fra Spiceygirls.dk, som er lavet på blommer og æbler og krydret med hvidløg, chili og nellike, den kombinerer jeg med Epic Spices “Rib Rub“, som er perfekt til formålet. Du kan naturligvis også lave den selv, og hvis du ønsker det, så synes jeg, du skal bruge den fra min “Pulled Pork” opskrift.
Læs også: Opskrift på pulled pork på grill
Spareribs marineret i Famous Grouse Smokey Black
Spareribs på grillen er en lækker og nem spise. Her er en opskrift, hvor du selv kan rubbe og marinere dem, jeg bruger en BBQ marinade og Famous Grouse Whisky.
Ingredienser
Kamben
- 1 kg. ferske kamben fra slagteren
- 5-7 spsk. “Rib Rub” fra Epic Spice
- husholdningsfilm
Marinade
- 125 ml. BBQ blommemarinade
- 2 spsk. Famous Grouse Smokey Black whisky
Sådan gør du
Marinade
-
Bland begge dele sammen og lad det trække til du skal bruge det.
Kamben dagen før
-
Læg et stykke husholdningsfilm på et skærebræt.
-
Rub nu kambenene et efter et med ca. 1 spsk. rub til hver.
-
Film dem individuelt og læg dem på køl i 12 timer.
Kamben på dagen
-
Tag kambenene ud og start grillen på 160 grader.
-
Pensl marinaden grundigt på begge sider.
-
Sørg for der er lidt ekstra til at tilføje undervejs.
-
Husk at lægge en drypbakke under for det kommer til at dryppe lidt.
-
Start med kødsiden nedad, hvor du giver dem 20 min, hold øje med de ikke branker.
-
Vend dem så og giv dem 45 på benene, hold øje med de ikke branker.
-
I løbet af de 45 min fordeler du resten af marinaden.
-
Skær dem ud og server dem med kartoffelsalat eller coleslaw og en kold pilsner til.
Læs også: Opskrift på luksus-snobrød med whisky-nutella
Kniven har jeg modtaget fra Qknives-drengene, som holder til i Aalborg. Jeg har hele sættet, som jeg bruger meget flittigt. Du kan finde sættet og kniven på deres hjemmeside, sammen med masser af andre lækre knive.
Håber du synes om opskriften…