Gå til opskrift

Jeg elsker snobrød og Nutella, så en dag kom jeg på at kombinere dem og tilføje én af mine andre favoritter nemlig whisky. Opskriften på snobrødet har jeg også kælet lidt for, så den er en kende bedre end den, du sikkert kender fra spejderlejren eller bålet om sommeren. Du kan sagtens lave en hjemmelavet Nutella, men jeg elsker det færdige produkt, så i stedet har jeg blot lavet det til en whisky-Nutella – jeg tænker det blot er et spørgsmål om tid, før Ferrero får samme ide 😂

Denne artikel indeholder reklamelinks

Når jeg er i sommerhus med mine tøser, så er det ret tit, at vi laver et lille bål og sidder og hygger omkring det. Det er ikke særlig tit, at vi bager snobrød, men når det endelig sker, så elsker vi det. Det snobrød, jeg husker fra min barndom, har altid været lidt sølle, smagte for meget af mel og var næsten altid ubagt. Det sidste skyldes nok, at jeg ikke var tålmodig nok. Denne gang skulle det være anderledes. Derfor havde jeg lavet en lækker dej, hvor alt var økologisk, den havde hævet flere timer, og for at sikre bagningen gik perfekt, havde jeg brugt kul, som havde ligget i grillstarteren i en time før, vi gik i gang. Det betød en kæmpe succes. Dejen jeg bruger, kan du også brug til fx hotdogbrød eller burgerboller. Du kan endda konvertere den til hveder med nogle få ændringer.

Opskrift på luksus-snobrød med whisky-Nutella

Opskrift på luksus-snobrød med whisky-Nutella

Ret: Snack
Køkken: dansk
Keyword: Snobrød, Snobrødsdej, Whisky, Whisky-nutella
Forb. tid: 2 timer 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 12 Snobrød
Forfatter: Familiefaren

Denne opskrift giver en luksusdej til snobrød og et vildt tilbehør – whisky-Nutella, som er helt perfekt, hvis du elsker whisky, ellers så undlader du bare.

Udskriv

Ingredienser

Snobrød

 • 2,5 dl sødmælk
 • 25 gram økologisk gær
 • 2 stk. æg
 • 1 tsk. salt
 • 1 spsk. sukker
 • 450-500 gram hvedemel af typen Skærtoft Mølle
 • 100 gram koldt smør
 • et varmt bål
 • 4-6 snobrødspinde

Whisky-nutella

 • 200 gram Nutella eller et halv glas af de små
 • 3-4 spsk. Highland Park 10 års

Sådan gør du

Snobrød

 1. Kom sødmælk i en skål og opløs gær og sukker heri.
 2. Rør det sammen og lad det trække i 5 min.
 3. Tilsæt et æg og hvedemel.
 4. Ælt dejen sammen i ca. 5 min.
 5. Riv smørret i og ælt dejen yderligere 5 min.
 6. Lad dejen hæve i 1 time overdækket med et viskestykke et lunt sted.
 7. Tænd bålet.
 8. Del dejen i 12 stykker og rul dem ud til de er ca. 1,5 cm i diameter.

 9. Lad dem hæve i yderligere 1 time, overdækket og et lunt sted.
 10. Rul nu dejen om pindene og sæt dig tilrette omkring bålet.
 11. Nu skal de bage omkring 10 min. hvor du vender dem langsomt.

Whisky-Nutella

 1. Bland whiskyen i Nutellaen lidt efter lidt, den skal lige absorbere det.

 2. Efter du har blandet halvdelen i, så smag på det.
 3. Hvis du synes, det er passende så stop. Ellers tilsætter du mere.

 4. Det skal gerne være sådan, at du synes, den har den perfekte smag.

 5. Når whisky-Nutellaen er klar, så dypper du stykker af det nybagte snobrød deri.

Hvad drikker man til snobrød? Highland Park 10 års “Viking Scars”

Du kan drikke lige nøjagtig det, du synes, men hvis du som jeg elsker whisky, så er Highland Park 10 års et godt bud. Den er lidt lillebror til Highland Park 12 års, som bestemt også kunne være et godt bud. Highland Park 10 års har ligget på sherryfade af amerikansk eg. Den har frugtige noter af æble, pære samt en lækker sødmefuld duft af honning og nødder. Smagen er let krydret, og de frugtige noter kompletteres af en krydret og letrøget eftersmag, præcis som Highland Park kan lave den. En absolut glimrende dram og navnlig til prisen, som er under 300 kr. og tit på tilbud til 250 kr.

Opskrift på luksus-snobrød med whisky-Nutella
Whisky og snorbrød med “whisky-Nutalla”…

Da vi lavede snobrødene, brugte vi nogle stålpinde, jeg har købt til formålet. Dem kom pigerne olie på i god tro, da de tænkte, at dejen ellers ville klistre. Det gør den slet ikke, der sker tværtimod det, at dejen har svært ved at hænge fast på pinden, når der er olie på.

Opskrift på luksus-snobrød med whisky-Nutella
Så er vi klar til snobrød…
Opskrift på luksus-snobrød med whisky-Nutella
Luksus-snobrød og det er her, hvor det normalt går galt…
Opskrift på luksus-snobrød med whisky-Nutella

Så er det bare at vente på, det bliver Sankt Hans eller bare lækkert vejr….

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift